Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisz1
csendes tag
Sziasztok!
Asus a7k notebook-ot használok,van az eszközkezelőben egy hiányzó illesztőprogram amire egyszerűen képtelen vagyok rájönni mi lehet:
ACPI\PNP0510
*PNP0510Segítsetek légy szíves,honnan lehet letölteni,melyik hardver elem illesztője ez?
Talán IRDA port?Köszi
Asus a7k illesztő programjai között nem találtam meg.
Az illesztők Vista-hoz vannak,én Windows 7 32bit-et használok rajta,ezen az egy illesztőn kívül minden megvan.
[ Szerkesztve ]
-
alfa20
senior tag
ITT írnak róla egy megoldást.
"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
törölt tag
Sziasztok!
ASUS F3M laptopom van, beépített 1.3M pixeles camerával, most telepítették újra, windows 7. 64 bit op. van rajta viszont a camerát elfelejtették visszatelepíteni, így nem tudom használni. Tudnátok segíteni abban milyen drivert, vagy mit kellene rátelepítenem hogy tudjam használni! Telepítő Cd-t anno nem adtak a géphez.
Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de nem vagyok nagyon otthon ebben a témában.Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket!
-
legenda
ezek kellenének innen; link -> általános letöltések -> notebook -> a7 series -> a7k -> keresés -> vista 32 bit -> keresés!
- audio
- vga
- lan
- modem
- kártyaolvasó
- mutatóeszköz
- segédprogramok szekcióból; ASUS ATKOSD2 UTILITY, ATK_MEDIA Utility, ATKDrv UTILITY, ATK_Hotkey UTILITY, ATK Generic Function UTILITY
- wireless
- (e)sata
- bluetooth (ha van a notiban)
- camera driver
- egyéb szekcióból; kb filter driver (lehet, hogy már alapban adott), ITE remote controller application, Wireless Console UtilityRéges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
lecterdoctor
tag
Sziasztok!
Egy szép téli reggelen arra ébredtem, hogy az Asus X61SL notim Win7 Premium 32-bit alatt fogta magát és elfelejtette, hogy van benne dvd-író. Ill. bocsi nem a noti felejtette el, mert a BIOS-ban megvan, hanem a Win7.
Eszközkezelőben a következő eszközökkel talál problémát:
DTSoft Virtual Cdrom device
Matshita DVD-RAM UJ870BJ ATA
XSV LYR056VWT SCSI CdRom Device
Természetesen a driver/firmware kereső semmit nem talál, ill. kerestem de nem találtam neten letölthető firmware-t.
A felső és az alsó eszköz valószínűleg a DaemonTools valamilye, mivel virtuális meghajtót sem lehet létrehozni.
Ilyen esetben mit lehet tenni az újratelepítésen kívül????
Előre is köszi! -
nussa5
aktív tag
válasz lecterdoctor #14221 üzenetére
Szia!
A probléma előtt nem frissítetted a daemon tools-t? Próbáld meg ez talán segít:[link] -
törölt tag
Az mit jelent hogy vista kompatibilis módban?
Letöltöttem amit küldtél, kicsomagoltam, futtattam, de nem engedi telepíteni "install failed". Mit csináltam rosszul vagy mi lehet a probléma? Aztán felajánlotta hogy XP verziót töltsem le és próbáljam azzal, de azzal sem működött :S:S -
czerog
csendes tag
m
-
Lolazz
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni. Asus K50IN típusú laptoppom van eredetileg telepített Windows 7 (64 bites). Mióta megvan minden nagyon jól működött, de most jött a probléma elő, hogy a beépített Webcam-om fordított képet ad. Újratelepítettem a szoftvert is, de nem lett jobb. Már elég sok mindent kipróbáltam, de semmi sem segített a problémán.
Előre is köszönöm. -
knight1987
csendes tag
Üdv!
Van itt nálam javítás alatt egy ASUS K53-as gép! Két kérdésem is lenne:
1.) Nincs vkinek itt véletlenül ehhez a típushoz való hibás töltője, vagy vezetéke dugóval? Ugyanis a dugóba beletört az aljzat közepe, és mivel még ezután is mozgatták, hogy töltsön, eléggé felmelegedett, és megolvadt a dugó, tehát az kuka! A kábel meg 1-2 helyen gyanús! Viszont a töltőből kiindulva van még egy rész, amely teljesen ép, így azt inkább elvágnám, és beletoldanék egy másik, dugóval gyárilag szerelt kábelt, ha találnék! A dugó egyébként 90°-os, 5,5/2,5 mm méretű! Ha valaki tudna ilyet adni, vagy olyan vki javasolni, akinek lehet ilyenje, kérem szóljon! (Az aljzatot már cseréltem az alaplapon, azzal már nincs gond )
2.) A hűtésnél a borda és a ventillátor háza ilyen hőálló, öntapadós fekete "fóliával" van összefogatva! Az egyik oldalon viszont ez a "fólia" perforált! Ez azért van, hogy tisztításhoz nyugodtan el lehet "tépni" azt ott?? Mert a venti háza nem bontható roncsolás nélkül, ugyanis 2 pattintó fogja, valamint 2 kis csap, ami műanyagból van, és le van sütve kis pogácsa alakúra, azt nem akarom bontani!
[ Szerkesztve ]
-
knight1987
csendes tag
válasz Lolazz #14228 üzenetére
Hello!
Ebbe a problémába én is belefutottam régebben! Amikor a Win7 felismeri a camot, nem kell meghagyni az általa ajánlott drivert, hanem le kell tölteni a gyártó (Te esetedben ASUS) honlapjáról a hozzá valót! Ehhez tudni kell a kamera pontos hardverazonosítóját, és az alapján kiválasztva kell letölteni a hozzá való drivert!
Válaszd ki a Win7 64 bites rendszert, majd a Camera menüpont alatt találsz 3 féle drivert is! Itt vannak hardverazonosítók, nézd meg az eszközkezelőben, hogy a Tiéd milyen, aztán keresd meg ugyanazt a listában, majd töltsd le és telepítsd az új drivert! Nem kell az egészet telepíteni, tökéletesen elég, ha Illesztőprogram-frissítéssel betallózod a Win7-nek a megfelelő mappát!
A hardverazonosítót így találod meg:
Vezérlőpult -> Rendszer -> Eszközkezelő....majd a kiválasztott hardverre jobb egérgomb, Tulajdonságok, majd Részletek fül, a legördíthető lehetőségek közül pedig válaszd a Hardverazonosítókat (2. lehetőség)!
Remélem tudtam segíteni!
-
Lolazz
csendes tag
válasz knight1987 #14233 üzenetére
Ha letöltöttem akkor mit csináljak?
-
Lolazz
csendes tag
válasz knight1987 #14235 üzenetére
Köszönöm, végre jól áll a kép. Nagyon hálás vagyok a segítségért.
-
Lolazz
csendes tag
válasz knight1987 #14237 üzenetére
Oké, azonnal szólok
-
japán
csendes tag
Tisztelt Bajtársaim,K52JE osztag! Hivtam ma az Asus-t! Mint kiderült tavaly juniusba a Notimba nem is cseréltek alaplapot! Csupán vmit csináltak a géppel! Irtam az RMA-n és még du jött is vissza mail,hogy az általam felsorolt hibák: állandó random fagyások,akku 1.2 h bir,és a sokáig Boot-ol,kb 2 perc mire összeszedi magát,gépeléskor a kurzor össze vissza ugrál! No Ők erre válaszoltak is,hogy lehet szoftveres probléma van a háttérbe,Boot frissités,illesztök frissitése ezt javasolták! De tavaly juniusba mikor a gép visszakerült akkor is ugyanezt produkálta! Érdekesek ezek! Rögtön a garit kérdezték! De modtam van még rajta 1 év 2 honap,erre azt mondták akkor jó!
-
christofer
csendes tag
Hello
Van egy ASUS G53SX-S1146-om. Szeretnék benne memóriát bővíteni, de még garanciális a gép konkrétan 2 hónapos. 4Gb, van benne szeretnék mellé még egy 4GB-os modult betenni. Két kérdésem volna ezzel kapcsolatban. Az egyik hogy milyen típusú memória található ezekben a gépekben? Azért, hogy ugyan olyat vegyek a dual channel miatt. A mási kérdésem pedig hogy egy ilyen szintű beavatkozás ennél a gépnél garanciavesztéssel jár e?
Válaszokat előre is köszi. -
VateRicsi
aktív tag
válasz christofer #14240 üzenetére
Szia! A ramokról annyit tudok, hogy DDR3 1333 MHz SDRAM, 4 db SO-DIMM bővítőhely max. 16 GB SDRAM-ig, ez van leírva a gép weboldalán is. Ami ennél nagyobb segítség lehet, hogy NTonee fórumtárs beszélt az Asus képviselettel, akik azt mondták: Amennyiben a memória modult takaró panel (billentyűzet, hátlap) eltávolítható, felragasztott záró címke elszakítása nélkül (ami nincs), úgy házilag is lehet memóriát bővíteni, második winchestert beépíteni.
Ezen kívül annyiban segítenék, hogy ha nem találsz alul bővítőhelyet, akkor sajnos le kell szedned a billentyűzetet az alábbi módon és alatta lesz a bővítőhely. Remélem nem kell ehhez folyamodnod, de már többen panaszkodtak, hogy nincs szabad bővítőhely a gép alján. Személy szerint még nem próbáltan egyiket sem, de hamarosan én is bővíteni fogom, utána esetleg megírom ha még aktuális lesz.Eddig 6 év alatt 388 + 68 pozitív / 0 negatív értékelés: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vatericsi
-
christofer
csendes tag
válasz VateRicsi #14241 üzenetére
Köszi a részletes választ.
A billentyűzet leszedős megoldásról már hallottam.
Bíztam benne hogy legalább egy szabad modult találok lent.
De a lényeg közben aida64-el megtudtam hogy Samsung memória van benne.
1333-at már a vásárláskor tudtam. Viszont a program azt írja csak 1333Mhz-ig támogatja az alaplap a memóriát. Erről mit tudsz? Mert én már gondolkodtam a gyorsabb memória cserén is.
Én is későbbre terveztem a bővítést de olyan hírek rebbentek fel, hogy drágulni fognak jelentősen a memóriák árai ezért lett ilyen sürgős nekem. -
knight1987
csendes tag
válasz christofer #14242 üzenetére
Érdemes vásárlás előtt pontosan megnézni a RAM típusát, hogy a dual-channel-el ne legyen gond! A gépben 2 bővítőhellyel max 8GB-ot tud kezelni 2 magos procival, 4 hellyel pedig 16GB-ot 4 magos procival! Ezt az ASUS oldalán írják!
Gyorsabb RAM-ot hiába veszel, egyrészt csak 1333-ig kezeli a gép, másrészt ha az első Slotban lévő modul 1333-as, akkor a többi is annyin fog menni!
Vehetsz nagyobb órajelűt, de nem fog 1333-nál nagyobb órajelen menni! -
VateRicsi
aktív tag
válasz knight1987 #14243 üzenetére
Pontosan így van. Annyit megjegyeznék, hogy még csak nem is hallottam két magos G53sx-ről, mert a leggyengébb is új generációs i5-tel jött ki, de tényleg ezt írják a weboldalon.
Eddig 6 év alatt 388 + 68 pozitív / 0 negatív értékelés: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vatericsi
-
tisz1
csendes tag
Sziasztok!
Asus a7k notebook-ot használok,van az eszközkezelőben egy hiányzó illesztőprogram amire egyszerűen képtelen vagyok rájönni mi lehet.
Hardverazonosító:ACPI\PNP0510
*PNP0510Segítsetek légy szíves,honnan lehet letölteni,melyik hardver elem illesztője ez?
Talán IRDA port?
Köszi
Asus a7k illesztő programjai között nem találtam meg.
Az illesztők Vista-hoz vannak,én Windows 7 32bit-et használok ,felraktam az összes Vista-s illesztőt,csak ez az egy kérdéses.Köszi
-
knight1987
csendes tag
-
knight1987
csendes tag
Egyébként ha biztosan megvan az ÖSSZES driver a géphez, akkor csomagold ki őket egyesével külön mappákba, majd a mappákat 1 főbb mappába! Ezt a mappát tallózd be a Win7-nek! Ha benne van, meg fogja találni a neki hiányzó dolgot, bármelyik almappában legyen is, nem olyan finnyás mint az XP volt anno!
Am Win Update nem hoz a frissítéseknél erre megoldást?
Nekem 2 éve még volt 1 ASUS A3L-em, abban is volt infra, de simán ment Win7-el!
-
christofer
csendes tag
válasz VateRicsi #14244 üzenetére
Az a helyzet hogy a mobil i5-ös processzorok azok csak 2 magosak. A megtévesztő az hogy a 4 szál van benne,de a processzorban található tényeges magok száma csak 2. Tehát akkor csak 8 GB-ig lehet bővíteni az i5-t.az i7-t pedig 16GB-ig. A nagyobb Hz számú ramokat én is úgy értettem hogy a benne lévőt is cserélem nagyobbra. De persze ha az alaplap többet nem kezel akkor fölösleges.
-
t i b i.
csendes tag
Sziasztok
Van egy PackardB. TK81 notebookom amivel sony kamerának a felvételeit szeretném megvágva kiírni de nincs firewire bemenetem sem PCMCIA. A kamerán csak audio meg firewire . Easycap digitalizálón meg a hang nincs rajta de a minőség is elég rossz.
A kérdésem hogy tudnám megoldani van usb 2.0 3.0 .
Válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest