Új hozzászólás Aktív témák

  • gt0618

    tag

    Külföldön azt írták, hogy lehet beleflashelni sli biost (végülis bármibe), de vissza már mókásabb( úgy emlékszem másik m2n-e-ben flashelték vissza, az elég rizikós, de lehetséges), + azt is mondják, hogy a feszszabályzó áramkörök nem ugyanazok a két lapon (vagy egy alkatrész hiányzik) így ez csak három, az viszont négyfázisú; további kérdés, hogy oké előjön egy csomó lehetőség (mint aiboosterrel is pl.) de vajon ez jelent-e plusz feszt, vagy csak kiír egy értéket és viszlát.

    Feltételezem, hogy bármely más (akár rossz)lap azonos típusú(valamelyik ami m2n-e-kben van) 4megás bios chipje is jó lenne.

    A voltmod ennél azért jóval olcsóbb. Feltéve ha amúgy is van páka és multimeter, és nemremegős kéz. Na és ha sikerül ( mert értesz hozzá) olyan ellenállást venni, ami hőmérseklet meg-még-ki-tudja-mi függvényében nem változik ha egyszer beállítod.

    A memória auto beállítás valószínűleg érdekes dolog, mert tesztekben emlegetik, hogy auto-n lazább beállításokat ad a bios, mint amit kézzel lehet állítani. Vajon a feszültséggel is ez a helyzet? A processzor elég jól adagolja magának auto-n is.

    De ha már memóriaállítás, érdemes megnézni a systool (ami a prociban levő memóriavezérlővel barátkozik, nem pedig a biossal) nevű progit is.

    Mindenesetre ha a memóriamodulon/foglalaton lenne mérési pont, az tuti a valós értéket mutatná. Annál remélem jobbak a szabályozó áramkörök, hogy véletlen lenne a 2.09V. Szerintem hülyebiztos, és van rajta valami nagy nem 90nm-es mérető dolog ami ezt a célt szolgálja.Hátha vki tudja.

Új hozzászólás Aktív témák