Új hozzászólás Aktív témák

  • Jazz

    Topikgazda

    válasz Lujza1978 #5165 üzenetére

    Már leírta. De akkor kifejtem én, egyszerűen, hosszabban.:)
    Van egy jelenség a gamer gépeknél. Elégtelen a hűtésük sok esetben. Nem elegendő az izmos (vevő csalogató) konfig lehűtéséhez. Alul méretezett, occsó. Nyugodtan mondhatjuk hogy átverés. (Veszel egy autót, de ha 4000felett pörgeted, felforr a hűtővize és leszabályoz a motor.) Ezért sok esetben inkább a gyengébb proci az ajánlott, mert 1.: az is kihatja a GPU-t. 2.: kisebb a hőleadása.
    Így "segítesz" be, hogy kevésbé szabályozzon le a hőn szeretett 300ezres géped. Azaz szó szerint leesik a CPU freki mondjuk 3400Mhz-ről 1600Mhz-re teljes terhelésen mert elérte a max. hőmérsékletet mert sz*r a hűtése, a GTA-d meg szépen beszaggat játék közben.
    Ez nyílt átverés. De ez van. Ezért kezdődik a gamer noti 400k-nál. Annak már elfogadható a hűtése.

    Majd lehet valaki mondja, hogy "tudni kell mire kell/lehet használni". Ez nem igaz. Sehol nincs ilyen figyelmeztetés a gépen, hogy: Figyelem, pasziánszra használd, meg Half life 1-re, de Gta5-re már ne. Mert bár bírná futtatni szaggatás nélkül, de túlmelegszik a géped, oszt lesz egy 1600Mhz-es géped. Szerintem simán perelhető lenne a történet, hisz ha leszabályoz a gép, nem tudja működtetni maradéktalanul azt ami bele lett építve, azaz azt jelenti hogy hibás a gép konstrukciója.

    [ Szerkesztve ]

    free your mind

Új hozzászólás Aktív témák