Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ToMmY_hun

senior tag

válasz NTonee #346 üzenetére

Teljesen jogos amit írsz. A G751 viszont már egészen más kategória, árban és felhasználás tekintetében is. A G551-nek sokkal nagyobb piaca lehet - szerintem lesz is - , mert viszonylag olcsón kapsz egy erős hardvert és jó kijelzőt egy közepesen nagy, ráadásul ronda házban - persze ez szubjektív. A 751 nagyon frankó gép lesz, de napi hordásra alkalmatlan a tömege és a kialakítása miatt is. Nyilván nem is ez volt a fő szempont a tervezésénél, ez eléggé egyértelmű.

Van viszont egy számomra ismeretlen szélesságű felhasználói réteg, akinek az igénye nincs kielégítve.
    Ők képviselik azt a kategóriát, aki munkára és játékra is szeretné használni a gépét, de emiatt nem akar két különböző laptopot vásárolni. Ezt a hordozható számítógép kategóriát képviselné, vagyis képviselhetné az NX500 / GX500 páros, ha a kijelzőből FHD-t, háttértárból pedig opcionális SSD-t raknak bele és nem próbálják meg lehűteni egy ultrabook-notebook öszvérben az i7-es szörnyet, legalábbis nem így.

Szerintem ennyi lenne a titok. Persze a unibody házért tejelni kell rendesen, de ha 350-400-ból ki tudnák hozni ezt a konfigot, akkor nehezen tudom elképzelni hogy ne lenne piaca. Hasonló kategóriájú gépe egyedül a Dellnek van, a 7537-es modell amiben egy 750m VGA van és már nem is IPS monitorral árulják, ami miatt nálam kiesett a versenyből.

Na és mit csináljon az, akinek nincs 5-600 ezre egy szép és erős gépre? Kössön kompromisszumot. Én is ezért választom a G551-et. A dizájn nem tetszik, a specifikáció igen. Jó lenne a 2cm-es alu ház, de úgy néz ki erre még várni kell pár évet. :(

C programmers never die, they are just cast into void.

Új hozzászólás Aktív témák