Aktív témák

  • Silenzio

    addikt

    válasz Templomegere #2192 üzenetére

    A fagyásoknál (elvileg) nem csak a reset segít. Amennyiben ''az alkalmazás inicializálása nem megfelelő -sokhülyeszámbetű-'' üzenettel áll le, alt+tabbal válts ablakot, sztem elég ha ez az üzenet kint van, de jó ha van plö egy firefox vagy vmi a háttérben, aztán alul a tálcán már aktív az egér. Jobbkatt STALKERRE, nekem eddig mindig be sikerült zárni. Csak ne nyomj okét a hibaüzenetre, ha nincs másik ablak.
    A fagyásokon lehet segíteni az egyik kolléga által felvázolt módon: swapfile fel (nálam 4 giga, így már szinte nem is tölt), élsimítás, anizó le, textúrákat se árt lejjebb, dynamic lighting le - bár ez utóbbiért kár, de a leghathatósabb megoldás... Nekem így már 50 fps körül szaladgál, pláne borús időben. A világítást nem volt szívem lejjebb venni :))
    Ám egyszer már így is fagyott egy láda szétverése közben...

    Két kérdés:
    1. Lehet már volt róla szó, kinek hogy tetszik a film? Tudom ,az alapszitun túl nem sok köze van hozzá, de évek óta az egyik kedvenc filmem... A hangulat azért a játékban is a helyén, bár ha valaki a filmet a játék miatt nézi meg, lehet csalódást okoz.

    2. Kit mennyire zavar a játék nyitottsága? Úgy értem: pl. a HL2 drámai és filmszerű, mert a játék 2/3-a előre megrendezett, csak sodródsz az eseményekkel. A STALKER inkább szimuláció, amibe beletartozik a dolgok esetlegessége. Pl. a legelső küldetésben a tanyán a haverokkal gyakjuk a banditákat, aztán kb. 2 mellékküldetés után ugyanide visszatérve mintha ugyanarra a tűzharcra toppannék be... Bár lehet ez vmi bug, a PDA szerint a helyszín még aktív, pedig a flash-t már rég elvittem az árusnak.
    Persze lehet csak a játék eleje ilyen élettelen, de inkább hasonlít egy RPG-re, vagy akár egy Boiling pointra (hja, nem ukrán kollégáink találták fel a spanyol vigaszt) mint egy Doomra, Half-Life-ra.

    https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR

Aktív témák