Új hozzászólás Aktív témák

  • copass

    veterán

    válasz Raysen623 #3650 üzenetére

    "elindítottam és képzeld évek óta összenézem a két platformot, és nehezen érezhető a különbség"
    nem igaz.
    eleve az intel utasításkészlete sokkal elterjedtebb. de mivel az ati eleve magasabb órajelű procikkal/több maggal operál hogy elérje ezt a teljesítményt. erőből oldja meg, ezért nagyobb a hőfok,nagyobb a fogyasztás is. példa: japán kocsi (intel), amerikai izomautó (amd).
    "volt egy cikk a PH-n a Corei procik fejlődéséről, ott megtalálod."
    ez nem válasz. azt linkeld be hogy mit lopott el az intel az amdtől, hivatalos állásfoglalást az amd részéről. akkor elhiszem, de addig ez összeesküvéselmélet marad.
    "Én a magam részéről utálom, mert nagyon gyéren programoznak és bármelyik platformon lassú és körülményes már az Adobe Reader használata is."
    a reader egy fos, de az csak egy nézegető. a ps,is,ae,stb. az érdekesebb.
    ehhez képest képesek osx,winre is fejleszteni. a mac meg ugye kifejezetten híres arról hogy alacsony teljesítményű/fogyasztású procikat használ. jah és minden grafikus adobe-t használ mac-en, mert gyors.
    "szerintem meg az Intel megmaradt továbbra is lineárisabb architektúrának, ami továbbra is jobban fekszik adot szoftvereknek, mert azok közben nem fejlődtek annyit."
    az nem fejlődés hogy olyan utasításkészleteket nyomunk bele egy prociba amit "majd" használni fognak gramok, az ami meg kellene azt meg nem tudja...
    "Mintha bármelyik driver telepítésnél nem a next-next-finish combo lenne...OMG Az újabb drivereknél azonban teljes írtást érdemes végezni és ez még az NV-nél is így van. AMD-nél is így csináltam, NV-nél is így csinálom és fut rendesen mindkettő."
    felrakom az uccsó drivert és megy minden tökéletesen, de ha mégis kell akkor az nv-nél van tisztatelepítés nulláról. egy klikkolás plusz a drivert telepítéskor. nem kell varázsolgatni.

    "Apple is AMD VGA-t pakol az asztali gépeibe jelen szériában"
    cserélik is kifelé őket...

    bocs, de folyamatosan azzal jössz hogy az intel/nv egy rakás fos és elavult. de az amd/ati az milyen jó és hogy ők a jövőbe fejlesztenek.
    a gyakorlat meg egészen mást mutat. nagy szégyen az amikor egy ősrégi i3 rommá aláz egy korszerű 4 magos amd-t. érezhető a különbség mindenféle programkörnyezetben az intel javára.

    "amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

Új hozzászólás Aktív témák