Új hozzászólás Aktív témák

  • Cheesy

    őstag

    válasz copass #2356 üzenetére

    Tutorialból tanultam eddig mindent 0-ról, segítségem nem volt.
    Tavaly C4D-vel csináltam már a tervek és renderek mellett videót is egy tanulmánytervhez, az volt az első ilyenem, a megrendelők le is tették a kanalat. Persze én tudom, hogy mennyit lehetett volna még rajta javítani, dehát ez így van rendjén.
    De az Autodesk minősítés/oklevél az szerintem számít, akárhogy is nézzük.

    Tegnap este a "miacélomazéletben" gondolatmenetemben jutottam el idáig:
    Adott egy építész diploma. Kredites, nem bsc-s, tehát hivatalosan kb. annyit érek vele, mint a "rigó utcai"/állami angol közepemmel, külföldön kb. lóf*szt sem ér. Namost. Odakint a nyelvet úgy nézik, hogy beszél-e az ember vagy sem. Szerencsére nem lenne vele gondom. A diploma csak egy papír, elmondhatom hogy van, de nem a papír teszi az embert, hanem hogy konyít-e hozzá, vagy a világáról sem tud.
    Ezzel a végzettséggel a büdös életben nem fogok tudni önállóan tervet kiadni a kezemből a nevem alatt. (2006-ban véget ért a jóvilág, ha jól emlékszem akkor még adtak É-2 -t főiskolai végzettségre.) Ahhoz MSC kell, amihez kell egy különbözeti BSC + 3 év MSC ha jól tudom. Nem is biztos, hogy akarom.
    Alkotni szeretek, a látványtervezést eddig is szívesen csináltam, hajlamos vagyok apró részletekbe is belemenni a tervezés/modellezés terén.
    Ahhoz, hogy külföldön helyezkedhessek el mint építész tervező (ha meglenne az MSC) kb. a felét újra kellene tanulnom odakint: más szabványok, előírások, stílus, megrendelői igények, stb. Jellemzően eltérnek a K-EU szinttől. Tehát ez kiesett.
    Ámde ha szakosodnék látványtervezésre és itt mondjuk az Autodesk termékére, azt a világon mindenhol ugyanúgy kell használni, tehát a tudása univerzális. Az ArchiCAD-el együtt. És a VIZ munka mellett ugye együtt kell működni a tervező(kk)el, tehát mégiscsak tanulhatnék szakmát is a gyakorlatban továbbra is.

    A 3DS Max ellen szól, hogy ahol ezt használják, jellemzően a tervezés is Autodesk szoftverrel történik, azaz a REVIT-tel. Ahhoz meg nem értek. Próbáltam már, de fúj :N

    Mennyire hülyeség a fenti brainstormingom?

    www.vakbelmutet.hu

Új hozzászólás Aktív témák