Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz attilav2 #7979 üzenetére

    VGA gyorsítást én ebben nem látok. A Firefoxot hagyd le, mert zavarja az adatok kiértékelését. Kicsivel több lett a fogyasztás, de nem annyival, mint vártam, talán mert nem fut 3D gyorsítás vagy nem tudom. Mondom, ez a mennyi az az annyi, azt akkor látod meg, ha fizikai gépre teszed fel, olyan rendszerre, amit tényleg használsz is napi szinten. Pl. egy 16 gigás pendrive-ra, vagy egy külső SSD-re vagy HDD-re.

    Na meg ilyen virtuális gépen természetesen nem csak az Artix fogyaszt kevesebbet, de egy systemd-s Arch is. Ha már életszerűtlen környezetben hasonlítunk össze.

    Egyébként Archon nálam még mindig fut két extra nyomorékság, amit sosincs időm kihekkelni, valami spi2 görcsség, meg polkit baromság, természetesen egyik se kéne, és sokat foglalnak. PulseAudio helyett lehetne apulse-t használni. picom kompozitort már régóta elhagytam, igaz így nincs árnyék meg átlátszóság, de nem sok különbség van szemre, vsync viszont épp így van. Háttérképnél is elértem, hogy a feh vagy xsetroot nem marad betötve, hanem kilép, miután lecserélte a hátteret. De még mindig érzem, hogy lehetne még mit minimalizálni a rendszeren, igaz már sokat nem nyerek vele, 1-2 folyamatot lehetne még megúszni, meg alig néhány MB memóriát lespórolni, de egy idő után az ember elég egy olyan minimalista korlátot, amit már nem lehet meghaladni, vagyis legalább úgy nem, hogy a rendszer általánosan használható desktop marad, ami mindenre használható.

    Plusz nálam pl. olyanok is futnak, mint ntpd, amire nagy szükségem is van, mert ezen az új gépen hajlamos a gépóra sokat késni. A másik, régi laptopom meg asztali gépen ez nem jellemző, ott csak eseti jelleggel futtatnék NTP-t, de ezen a gépen hatványozottabban kell, meg ez a pontos idő nálam mánia is. Megint: hardverfüggő is.

    Ez ilyen, ez egy folyamat, idő kell neki. A minimalizmus sose olyan, hogy meg lehet erőszakolni 5 perc alatt. Próbálkozni kell többször, új megoldásokat felfedezni, configokkal kísérletezni. Egy min. több éves utazás.

Új hozzászólás Aktív témák