Új hozzászólás Aktív témák

  • kalanchoe

    senior tag

    Sziasztok!

    Hamarosan, pár hónap múlva szükségem lesz egy új notebookra vagy tabletre, ezért kérném a segítségeteket. Első körben az iPadeket néztem a hordozhatóság, érintőképernyő, toll-kompatibilitás miatt, ellenben ez a gondolat csak másodlagos maradt, mivel nem fix, hogy az igényeimnek eleget tenne egy tablet. Ezt követően kezdtem el nézegetni a MacBookokat. A Windows/Linux laptopok között is keresgéltem, de már nincs kedvem mókolgatni, plusz a programok, ökoszisztéma (iMac-et kellene használnom mellette, a kettő között könnyebb "átállni") is egy fontos ok. :)

    Jelenleg a MacBook Air a kiszemelt, ebből a 2017-es változat. Egyrészt az ár is fontos, 300k-n felül nem szeretnék menni, számomra még ez is sok. :DDD Másrészt, szerintem arra, amire használnám ez is elég.
    Leginkább dokumentumokat írnék/szerkesztenék rajta, böngésznék (híroldalak, social media, fórumok), filmeznék, bemutatókat készítenék. Videóvágásra, képszerkesztésre is használnám, nyilván nem nagyüzemben, de élvezhető legyen rajta a munka. Kisebb hardverigényű játékokat is futtatnék, mint például a Sims 3-4. Hordozhatóság is fontos, ezért is az Air-ek szimpatikusak, igaz, most már az újabb laptopok 2 kiló felé nem nagyon kacsintgatnak.
    Újonnan vásárolnám, használt azért sem játszik igazán, mert a környékemen nincs sok eladó MacBook, zömében azok is régebbi verziók, vagy leharcolt állapotú gépek. Legalább 4 évre terveznék, de ha nincs vele probléma, 6-7 évig is szívesen használom. (Mostani laptopom 7 éves lesz, alap felhasználás alatt még egész jól is elketyeg.)

    Szerintetek erre a felhasználásra elegendő lenne a 2017-es MBA is? Vagy van valami más ajánlott opció is? Előre is köszönöm a segítséget. :R

Új hozzászólás Aktív témák