Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
Sikerült fejjel lefelé felvennie egy illetőnek a gyermekek műsorát. 4 rövidebb videóból áll a felvétel. Mkv Mergével szoktam ilyenkor összefűzni őket egybe. De hiába fordítom el 180 fokkal akàr az iPhone-on akár a Mac-en ez a nyomorult felvétel az összefűzés után mindig fejtetőn van.
Mi a bánatot kellene tennem, hogy normálisan látszódjon a felvétel összefűzés után is?[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Üdv!
Elnézést, még pár kérdés.MB Pro-ból a 2015-ös széria ajánlott leginkább? Tudom, hogy az utána levők között voltak problémásak, a legújabbak meg nyilván drágák még.
Illetve semmi esetben sem javasoljátok az új Airt még light felhasználásra sem, vagy azért vállalható? 330 körül elhozható míg a régi 2017-es 260 körül van újonnan.
Persze közben nézegetem a használtat is, csak közben agyalok a lehetséges opciókon, meg olvasgatom a hozzászólásokat visszamenőleg hátha jutok valamire.
Köszönöm előre is!
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
galaxys80
veterán
Tudna valaki egy linket ahonnan le tudom szedni a Mojave telepítőt?
Szét vet már az ideg. -
TigerCat
nagyúr
válasz freelanced #81057 üzenetére
Nincs gond azt Air-rel, csak a helyén kell kezelni. Netezni, levelezni, filmet nézni, jönni-menni teljesen jó lesz. Ha inkább cipelnéd, akkor Air, azonban ha ez nem számít, valamint munkára is használnád, akkor Pro. A 2015-ös széria vállalható, sebességben és főleg a kijelző minőségében azért lesz különbség. Viszont nehezebb és nem döntött a kéztámasz. Az Air-t nagyon szerettem, mert piszok kényelmes azon gépelni. Ebben azért jobb mint a Pro.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
r4z
nagyúr
válasz amulet #81053 üzenetére
Annyit biztosan segit, hogy konnyebben tud szellozni a legbeomloknel a gep, foleg ha lecsukva hasznalod. En is fel szoktam polcolni a MacBookok hatuljat, ha nagyon hajtom oket. A ventilatoros hutopad sokszor inkabb kontraproduktiv, mert belezavar a levego aramlasaba.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
galaxys80
veterán
válasz Head88 #81059 üzenetére
Közben vagy 10. próbálkozásra sikerült letöltenem.
Mielőtt végleg feladom és megválok a Mac-től vagy feldarabolom a Macbook-ot kérlek segítsetek.
Vissza kellett térnem a Mojave-ra, mert a nyomorult Catalina alatt képtelen volt a médialejátszómhoz csatlakozni SMB-n.
Csináltam egy elvileg tiszta Mojave telepítést. (Töröltem a lemezkezelőben a Macintosh HD-t és a Macintosh HD data-t is.)
De most meg 2 Macintosh HD data van a Finderben és a sima Macintosh HD nem is látszik. Mi a fenét rontottam el?
Illetve mire végeztem meg is jelent a kis piros 1-es a beállításokban, hogy frissítés érhető el (Catalina). Ezt nem is lehet eltüntetni? -
zoli62
addikt
Használ valaki ilyen sticket Macen? [link] Az internet manage programnál korábban figyelmeztetett, hogy nincs optimalizálva Macre, azaz 32 bites. Nemrég Mojave-n automatikusan frissült. Van erre 64 bites frissítés?
-
TigerCat
nagyúr
válasz zoli62 #81063 üzenetére
Ha nem akarod szívatni magad, akkor használj hotspot-ot, amihez vezeték nélkül csatlakozhatsz. Pl.: Vodafone zsebwifi. Korábban nálunk is volt, de a sok ilyen és hasonló probléma miatt, valamennyit száműztük a cégből...
-
freelanced
addikt
válasz TigerCat #81060 üzenetére
Köszönöm!
Itt a 2017 utáni Air-re gondolsz ugye? 2018/2019
Utána kell olvasnom még a problémának a CPU-val, mint itt írták nemrégiben, hogy problémás, de gondolom mezei böngészésnél Word dokumentumnál stb nem jön nagyon elő.
-
galaxys80
veterán
válasz Smiley #81068 üzenetére
Szabo-MacBook-Air:~ szabogabor$ diskutil list
/dev/disk0 (internal, physical):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme *121.3 GB disk0
1: EFI EFI 209.7 MB disk0s1
2: Apple_APFS Container disk1 121.1 GB disk0s2/dev/disk1 (synthesized):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: APFS Container Scheme - +121.1 GB disk1
Physical Store disk0s2
1: APFS Volume Macintosh HD - adatok 720.9 KB disk1s1
2: APFS Volume Preboot 44.6 MB disk1s2
3: APFS Volume Recovery 510.4 MB disk1s3
4: APFS Volume VM 1.1 GB disk1s4
5: APFS Volume Macintosh HD - adatok 712.7 KB disk1s5
6: APFS Volume Macintosh HD 13.8 GB disk1s6[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
válasz freelanced #81067 üzenetére
Legutolsó nem retinás Air. Munkatársam ilyet használ, semmi gondja nincs vele...
-
válasz freelanced #81071 üzenetére
Azt hiszem, mondhatjuk, hogy a régi Air-be a piac legjobb TN paneljeit szerelték. Gyengébb, mint az IPS, de annyira nem sz*r, mint amire az ember a Tesco gazdaságos laptopok alapján gondol.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
TigerCat
nagyúr
válasz freelanced #81071 üzenetére
Retina után komoly a különbség, de kommersz gépek mellett megállja a helyét.
-
galaxys80
veterán
válasz Smiley #81075 üzenetére
Szabo-MacBook-Air:~ szabogabor$ mount
/dev/disk1s6 on / (apfs, local, journaled)
devfs on /dev (devfs, local, nobrowse)
/dev/disk1s4 on /private/var/vm (apfs, local, noexec, journaled, noatime, nobrowse)
/dev/disk1s1 on /Volumes/Macintosh HD - adatok (apfs, local, journaled)
/dev/disk1s5 on /Volumes/Macintosh HD - adatok 1 (apfs, local, journaled)
map -hosts on /net (autofs, nosuid, automounted, nobrowse)
map auto_home on /home (autofs, automounted, nobrowse)
/Applications/Youtube Music.app on /private/var/folders/zn/kkprv7gs7d158ppdn999mt280000gn/T/AppTranslocation/31D204CC-68F0-4605-B58D-B654F5907792 (nullfs, local, nodev, nosuid, read-only, nobrowse, mounted by szabogabor)
Szabo-MacBook-Air:~ szabogabor$ -
Smiley
addikt
válasz galaxys80 #81076 üzenetére
Aha, itt a baj:
/dev/disk1s1 on /Volumes/Macintosh HD - adatok (apfs, local, journaled)
/dev/disk1s5 on /Volumes/Macintosh HD - adatok 1 (apfs, local, journaled)
Tehat van 2 Macintosh HD - adatok particiod, ezert latszik duplan a finder-ben.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
freelanced
addikt
válasz TigerCat #81074 üzenetére
Köszönöm mindenkinek.
Igazából úgy látom attól függ, hogy használtan veszi az ember vagy újonnan.
Mivel használtan, bár jó állapotban is ilyen 220 körül láttam néhány 2017-es Airt, ebből az árból már lehet találni egy-két 2015-ös Pro-t, tehát lehet, hogy azt a 30-40 ezret már hozzáteszi az ember egy bontatlanhoz 2017-es Airhez. Persze kérdéses, hogy megéri-e bekockáztatni a használtat.
De akkor a 2018-as Air 330 körül sem éri meg, ugye?
De ha jól tudom ami probléma lehet az az akku púposodás vagy a Steingate de azokat meg még cserélik elvileg a kiadott program keretein belül, nem?Látom már, hogy három éves korig van.Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
TigerCat
nagyúr
válasz freelanced #81078 üzenetére
Ha van rá pénz, akkor mindig a legújabb, garanciális a legjobb. Szerintem. De majd lesz itt aki ilyen gépeket nyüstöl és megmondja...
-
freelanced
addikt
válasz TigerCat #81079 üzenetére
Köszönöm.
Nyilván a legjobb lenne ha tudnék spórolni a dolgon, de ez lehet, hogy az én hülyeségem, de azt is egyfajta spórolásnak érzem ha egy-két évig be vagyok biztosítva a termékkel amennyiben újat veszek. Mert ugye ha a használt szépen muzsikál évekig akkor rendben, de ha netán beadná a kulcsot akkor ugrik a pénz. Na de persze ez a rizikó mindig is benne volt a használt műszaki cikkek vásárlása esetén.
-
Smiley
addikt
válasz galaxys80 #81080 üzenetére
Igazabol nem okoz gondot... attol van, hogy a yosemite-ben szetcsesztek a gui-s diskutil-t es ezt a mai napig nem csinaltak meg. Ugyanis ez a szar nem torli a container-t ha ranyomsz a teljes torlesre a telepitoben. Ha nagyon zavar akkor amikor elinditod a telepitot, kezzel tudsz torolni minden particiot, es utana a gui-s disk util ugy fogja latni, mint ha ez egy soha nem hasznalt disk lenne, es megcsinalja normalisan. Ez az egy resze legalabb mukodik rendesen.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
galaxys80
veterán
válasz Smiley #81082 üzenetére
Csak, azért nem értem, mert a telepítés előtt direkt töröltem az összeset (Macinthos HD, Macintos HD Data), erre lett még egy Macintos HD Data.
Ha nem okoz gondot, akkor inkább marad így. Elkezdtem mindent visszatelepíteni már. Nem kezdeném újra az egészet.Catalina meg valószínűleg nem fog addig felmenni amíg megvan a médialejátszóm. Képtelen volt rá csatlakozni SMB-n a Finderben. Illetve IP cím alapján és SMB jelszó kikapcsolásával tudott csak. Ami ugye egy nagy vicc.
Mojave-n most egyből csatlakozik.
Egyébként a Finder oldalsávjában nem kellene alaból megjelennie az elérhető SMB kapcsolatoknak? Az AFP megjelenik, de az SMB csak akkor, ha a hálózatok menüpontban belelépek. -
Smiley
addikt
válasz galaxys80 #81083 üzenetére
Pont ezt irtam... azert szar mert azt mutatja, hogy toroltel mindent, de a container megis ott marad.
A samba csatlakozas meg 100 dolog lehet, meg kellett volna nezni a log-ban, hogy mi volt a gond. Valoszinuleg tul regi protocolt hasznal a server amit az osx-ben mar le van tiltva. A samba-nal a legtobb hibara a rossz user/pass error-t dobja vissza. Ki tudod rakni a dock-ra a server-t es akkor mindig ott van... vagy ha mar csatlakoztal ra, utana a folder-t ki tudod huzni a sidebar-ra.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
galaxys80
veterán
válasz Smiley #81084 üzenetére
Az volt a gond, hogy egyáltalán nem tudott csatlakozni hozzá csak ha kivettem a jelszavazást. De az meg nyilván nem opció. És ez kizárólag Catalinán van így. Külföldi fórumokon is találtam elég sok panaszt erre.
Finderben nektek egyből megjelennek az elérhető hálózatok?
-
galaxys80
veterán
Megnézné valaki, hogy a Catalinán így [link] van-e a teljes hozzáférés a lemezhez? (Biztonság/adatvédelem - Teljes hozzáférés - smdb)
Mert ezt írják a Catalina - SMB probléma megoldásához.
Mojave alatt ez alapból így van. -
Lall
veterán
Ha valakit érdekel. Affinity Photo és Designer is 30%-al olcsóbban megy most. Én a Photo-ba megtaláltam a full PS alternatívát. Most kb. 4 havi PS előfizetés ára.
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
-
galaxys80
veterán
Szóval Catalina alatt nincs ott ez a beállítás?
Mojave alatt ott az a beállítás amit linkeltem. Megy is tökéletesen.
Egyébként külföldi fórumok alapján a probléma az, hogy a Catalinában tiltva van a netbios. Ez nagyon sok eszköznél problémás. Régebbi Synology nas-oknál pl. Neked szerencséd van.
Zyxel nas-omnál nekem sincs problémám.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
törölt tag
Valaki mondja már meg, hogy Mojave alatt miért van egy '1'-es jelzés a rendszerbeállítások/szoftverfrissítésen, mikor teljesen naprakész a rendszer?
Egyre több bajom van a macos-el évről évre... Valami nagyon nem jó irányba halad. Rohad az alma ...
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest