Új hozzászólás Aktív témák

  • Smiley

    őstag

    válasz Syl #76000 üzenetére

    Az oprendszer nyelve igenis legyen angol, mert ha problema van konnyu ra megoldast talalni. Arrol nem is beszelve, hogy igy ragad az emberre egy keves idegenyelv is. Az elso gepem az USA-bol jott es akkor tertem at az ANSI-ra, aztan rajottem, hogy evekkel kesobb az uzemeltetes soran mennyire hasznos, ugyanis sokkal tobbet hasznalom a `,./;'[]\=- karaktereket mint a magyar ekezeteket, es ezekhez nem kell 3 gombot egyszerre lenyomni. Aztan ha egyszer hozzaszoksz az ANSI-hoz, hirtelen jon a megvilagosodas, hogy mennyire logikusan vannak elhelyezve a kulonbozo app-okban a shortcut-ok. Ha megnezed az irasom, igaz nem hasznalok ekezeteket, de tagoltan es jol erthetoen probalok irni.

    Csak egy egyszeru pelda, nekem a 0 helyen a ` van.
    Command + Tab = masik app-ra ugras.
    Command + ` = app-on belul a masik ablakra ugras.

    Ezt egy kezzel tudom csinalni, utana se kell nezni, mert magatol rajon az ember, amikor eloszor felreuti. A magyar kiosztason a ` pontosan keyboard masik oldalan van es az option+ű tudod elohozni, amihez mar nem eleg egy kez. Amig nem szoktal hozza en elhiszem, hogy ez nem hianyzik.

    Szoktam használni ezt a beépített cuccot, csak elég lassú és sajnos ő és az ű karakterek nincsenek benne a listában(ezért mindig copy-paste kell), ráadasul benne van, de csak akkor jön fel opcióként ha magyar kiosztásra állítom. Amikor nálam volt a TB macbook, ott tetszett, hogy van beépített ajánlás mint a mobilokon.

    ANSI:

    HUN:

    [ Szerkesztve ]

    Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

Új hozzászólás Aktív témák