Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thewent12
aktív tag
Olyannal talalkozott mar valaki, hogy bekapcsolaskor a mac nem fogadja el a jelszavat amit beallitott? Biztos, hogy jot utok be.
-
TBMC
addikt
válasz Head88 #65850 üzenetére
és bmwk1200s: más problemmel kapcs írtam - az oldódott meg, egy blődség (a tárhely felszabadításával kapcsolatosan)
illetve a win is.. de csak miután készítettem egy full újat, a régiről kimentettem a számlázó cuccait és ment a levesbe.. többmint 1évig fullosan működött, egyszer csak megadta magát frissítés után... készítettem egy újat, mint a villám...
windowshithappens*
- még egy ok amiért soha nem váltanék vissza, ja igen, reggel a kollégám is szitkozódott, csak már nem akartam borzolni a kedélyeket. vett egy elég drága rog laptopot, ma reggel a frissítés tökre hazavágta a cuccait. win frissítés után egyszerűen nem akart bebootolni a win. fekete képernyő "boot" után majd restart, időtlen időkig. kíváncsian várom mi lesz belőle de gondolom reinstall...
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Sierra felhasználóknak van valami trükk, hogy pár naponta ne csesztessen a high sierra telepítéssel?
Amúgy egyértelműen a sima Sierrával több a helyem. Ugyanazokkal a progikkal még mindig 49% a 120-as ssd foglaltsága, miközben high sierraval max 10%-al egyértelműen több volt.
-
-
bmakszim
senior tag
windowshithappens* - olyan ismerős valahonnan...
Á, meg is van honnan![ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
válasz CharlieDrop #65859 üzenetére
Mennyit kellene kibírnia egy MacBook air-nek aksiról? Én általában töltőről használom, de most kíváncsiságból aksiról megy. Ha a jelenlegi ütemben merül akkor szerintem max 4-5 órát bír. ( háttérben megy a torrent)
-
Head88
addikt
válasz galaxys80 #65860 üzenetére
A hivatalos ajánlás szerint:
"Apple reports that this model can provide up to 12 hours of "wireless web" and up to 12 hours of "iTunes movie playback." Apple additionally reports that it provides "up to" 30 days of standby time."Szóval ha valódi használatban van akkor 8-9óra. De ez természetesen 100%-os kapacitású akkura érvényes.
-
galaxys80
veterán
válasz CharlieDrop #65861 üzenetére
(#65862) Head88
Az enyém szerintem nem bír ki 8 órát. 1 óra alatt 82%-on van már.
Coconut battery szerint 97.4 % a desing capacity.
7 ciklus van benne.
2 hetes a macbook.[ Szerkesztve ]
-
csabiks
senior tag
válasz galaxys80 #65860 üzenetére
kollegam 2 eves airja 10+ orat megy el kozel 300 ciklussal, high sierraval, de ha szol kozbe zene es nagy fenyeron van akkor az se megy el csak 5-6ot. hasznalat fuggo (pl chrome nagyon meriti, safari nem)
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
Ragnar95
félisten
-
Gicz
addikt
torrent tudja enni igen...
de aki még többet szeretne, vagy egy progi, turbo boost switcher, anynit csinál h kikapcsolja az intel turbo boostot, így pl a 2.0ghz-es macbookom max frekije 2.0 marad, nem megy fel 2.8-ra turbóval. Normál használatnál (böngészés, zene, filmnézés stb) semmi különbséget nem veszek észre de ad kb 20-25% plusz akksi időt.
Hasznos tool hozzá az intel power gadget, gyári intel progi, mutatja a proci fogyasztását, frekvenciajat, lathato ha egy progi feleslegesen pörgeti.
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
Lenne egy problémám:
10.13.4 telepítése óta az van hogy a boot betöltő csík 3/4nél egy pillanatra átvillan a képernyő feketébe és vissza a bejelentkező képernyőre. Namost ha a gép mondjuk kikapcsolt állapotban van kb 10percig, és utána bekapcsolom akkor a ez a fekete képernyő nem vált vissza a bejelentkező képernyőre csak marad fekete (ha futó rendszert indítok újra, vagy kikapcs és újra bekapcs akkor ezt nem csinálja)
Ennél a fekete képernyőnél ha lehatjom a fedelet majd kinyitom akkor a bejelentkező kép fogad és minden okés.
A gép egy 15" 2010mid sata ssd-vel és 10.13.4 rendszerrel frissen telepítve.
SMC és NVRAM reset már megvolt.Ha valaki tapasztalt már ilyet és tud rá megoldást akkor kérem ne tartsa magában.
Köszi. -
galaxys80
veterán
Köszönöm az aksis válaszokat. Gondolom pluszban még a külső kijelző és a bt egér, billentyűzet is eszik valamennyit.
-
CharlieDrop
veterán
válasz Head88 #65840 üzenetére
na, este végigment
Most úgy fél - egy perccel rövidebb a boot, már jó, bár 3-4 hetente indítom újra. Most nekem is 23 mp a login screenig és jelszó után kb. egy perc mire rendesen betölt a rendszer
köszi a tippet
[ Szerkesztve ]
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
galaxys80
veterán
válasz CharlieDrop #65882 üzenetére
Nálam kb 5-10 másodperc amíg bejön a login screen.
-
-
galaxys80
veterán
válasz CharlieDrop #65885 üzenetére
Most nem vagyok otthon, de ha alapból ki van kacsolva a FileVault, akkor nálam is ki van.
Én legalábbis nem kapcsoltam be.Más:
Windows alatt a Jegyzettömb alkalmazást használtam arra, hogy a filmek feliratában (srt) néha átállítottam a kódolást. ( ANSI - UTF)
A szövegszerkesztőben erre nem találtam lehetőséget. Van erre valamilyen lehetőség? Vagy milyen program kellene nekem ehhez?[ Szerkesztve ]
-
TBMC
addikt
válasz bmakszim #65857 üzenetére
igazad van, de itt legalább mindig van TM, és ez volt az első mikor lehalt a mac os, pedig már azt sem tudom hány éve csak macost használok -munkára és otthon- (persze néha wines gép előtt is ülök).. windowson hetente voltak,vannak érdekességek
CharlieDrop: sajna nem, mert készletkezelő is kell. meg van már az új alternatíva, de majd félévkor lesz átállás. viszont az excelre továbbra is szükség van, így muszáj a virtual win + coherence..
-
1Laci
tag
Hello, be tudná árazni nekem valaki a következő imact es macbookot?
Apple iMac 27 inch, Late 2013, I5, 3,4GHz, 16 GB DDR3, 1 TB HDD, 240GB SSD USB3, NVidia Geforce GTX 775M 2 GB.
Macbook pro retina 2015 i5 2.7ghz, 8gb ram, 256gb ssd.
330k és 270k körül gondoltam...
köszi előre is! -
Ragnar95
félisten
válasz r3dsnake #65629 üzenetére
Én a napokban váltottam uTorrentről, Transmission nekem se jött be kinézetre, bár r4z kolléga ajánlott egy másik GUI-t hozzá, de azzel se tűnt az igazinak.
Én végül qbittorrent mellett döntöttem, lehetne szebb, de uTorrent se volt semmivel se modernebb kinézetre, cserébe ez végre mindent tud, amit hiányoltam a uTorrentből.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
30z.Samu
félisten
Ti használtok valami külső programot levelezésre Mac-en vagy a gyárit használjátok? Én megmondom őszintén nekem a Mail alkalmazás nem tetszik, mert mindent nincs kategóriára osztva a levél hanem összeontva küldözgeti őket. Én pedig megszoktam, hogy külön vannak pl a közösségi oldalról jött levelek vagy a promóciós levelek. Szóval momentán böngészőből nézem a gmail-t és telefonon pedig fent van az app.
Sic Parvis Magna
-
marsu.
senior tag
qBittorrentre van ajánlott verzió? Ahogy nézem a legfrissebb jelenleg a 4.0.4
-
nagyúr
válasz 30z.Samu #65895 üzenetére
Én a gyári Mailt használom, igaz, csak egy gmailes fiókom van benne (plusz 7 nem gmailes), és a promóciós és közösségi levelek egyébként is shift+del szűrőn vannak.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
Új hozzászólás Aktív témák
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- MacBook Air 2018 Használt/8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3807
- Macbook pro 2020 M1 13"
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest