Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
Most ismerkedek a final cuttal. Olyan kérdésem van, hogy egy komplett eseményt (eredeti fájlokkal, proxy fájlokkal, vágással, mindennel) hogyan tudok áthelyezni a Library-ből külső vinyóra úgy, hogy ne foglaljon helyet a gépen vágás után, de külső vinyóról bármikor importálható lehessen mindenestől? Megoldható?
Köszönöm!
-
Ragnar95
félisten
válasz bLaCkDoGoNe #62300 üzenetére
IINA-nál maga a program bugos, 10.12 alatt is jelen van a probléma, hogy amíg nyitva van az IINA app, addig mindenképp az IINA-t irányítják a médiagombok.
10.13 alatt már javították elvben a problémát (bár nem tudom, hogy az éles verzióba bekerült-e már a bugfix, de GitHubon már fent van masteren az elvben javított változat), de 10.12-n továbbra is bugos nálam (IINA 0.0.15 build 64).Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz Ragnar95 #62302 üzenetére
Akkor jól ráfutottam a dologra...
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
törölt tag
Kis segítség kellene. A mba 2015-be tettem egy sd kártyát, amire szerettem volna egy ubuntu-t telepíteni, de nem sikerült a dolog. A probléma az, hogy most nem akar elindulni az osx. A grub képernyő jön be. Kizárólag az alt-ot nyomva bejövő hdd ikonnal tudom elindítani a gépet. Gondolom az ssd-re került valami. Hogyan tudnám fix-álni a boot-ot?
Update: Közben meglett a megoldás. Az EFI-ből törölni kellett az ubuntu könyvtárat.
[ Szerkesztve ]
-
megema
őstag
Frissítetted az IINA-t? Pont pár napja jött ki javítás a médiagombokra. Előtte ha nyitva volt az IINA, mindenképp azt vezérelték a gombok. Most a legtöbb esetben jól működik, de volt már vele gond azóta is.
---
Letöltöttem a High Sierra telepítőt. Nálatok is meg szokott állni a nagyobb fájlok letöltése App Store-ból? Nálam rendszeres, évek óta fennálló probléma.
Meguntam a várakozást, ki-bekapcsoltam a WiFi-t és utána süvített lefelé...
-
Ragnar95
félisten
válasz megema #62305 üzenetére
10.13-at vagy 10.12-t használsz? 1 hete jeleztem már GitHubon a fejlesztő felé, hogy az elvben működik bugfix mégsem szuperál, de azóta se volt képes válaszoln Eredetileg azt mondta, nem is lesz 10.12-re javítás, végül valaki más csinálta meg, de kíváncsi lennék, hogy nálad 10.13-on van jelen a bug vagy 10.12-n működött a javítás egy darabig.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
megema
őstag
válasz Ragnar95 #62306 üzenetére
10.13.2-t használok. (A telepítő másik géphez kellett.) Amúgy lehet itt jól működik, csak nekem kell szokni, hogy az egyik lejátszó megállítása után a másikban való lejátszást először a programból kell indítani, hogy működjenek a gombok. (iTunes vs. IINA vs. megint iTunes)
-
TigerCat
nagyúr
Szerintem ez kell neked: MacOS High Sierra Media Key Enabler for iTunes and Spotify, vagy ez BetterTouchTool Media Keys
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Ferelson
tag
Üdv!
Újonc macbook pro tulajként abban szeretnék segítséget kérni, hogy milyen átalakító kábeleket érdemes beszereznem? Tudom sokan fikázzák a 2017-es macbook pro-t mert hogy nincsenek rajta csatlakozók, ezek engem nem érdekelnek, csupán nem vagyok tisztában vele mik azok amik kellhetnek pl ha tv-vel szeretném összekötni, vagy usb-re másoláshoz.
Előre is köszi!Ipad Pro 2018, Iphone X, Airpods, ASUS ROG STRIX GL503VD
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szűkségem, jobban mondva információra. Egyelőre még csak kíváncsiságból nézelődöm/informálódom, még sosem volt Apple notebook-om. Viszont böki a csőröm egy ideje, már csak az a kérdés is hogy mi a jó Isten kerül ezen ennyibe. Lassan azon az állásponton vagyok, hogy ezt valószínűleg akkor tudom meg, ha magam kezdek el egyet használni. Szerintetek casual felhasználásra (netezés, filmezés, esetleg néha napján kép/videó szerkesztés) melyik gépet érdemes megvásárolni? Újat nem feltétlenül vennék erre a célra, megtenné egy régi is, ha megfelel az elvárásnak. Szíves válaszotok előre is köszönöm szépen!
Sic Parvis Magna
-
törölt tag
Sziasztok!
Édesapámnak van Hi8 kazettán (Sony kézikamera) rögzített kb. 50 órányi családi archívuma, amit szeretné, ha digitalizálnék. A következő kérdéseim lennének: (Macbook Air a céleszköz)
- Milyen hardver kell a digitalizáláshoz?
- Milyen szoftvert érdemes megvenni vagy letölteni a storeból ehhez?
- Mennyi szabad hely kell egy-egy anyag digitalizálásához? (1-2 óra/event)
- Milyen formátumban érdemes a digitalizálást megtenni?
- Egyelőre DVD-re nem lenne kiírva, de, ha mégis, ott mi az ajánlott?
- Ha a későbbiekben vágni is szeretném (amatőr módon), ahhoz milyen program kell?
- Bármilyen egyéb tippetek van ezzel kapcsolatban?Köszönöm előre is a segítségeteket!
alek
-
Ferelson
tag
válasz *BlacKWolF* #62312 üzenetére
Szia!
Ez valóban jónak tűnik, köszönöm a tippet!Ipad Pro 2018, Iphone X, Airpods, ASUS ROG STRIX GL503VD
-
V.Stryker
nagyúr
válasz 30z.Samu #62313 üzenetére
Erre a célra egy Air is tökéletes. Én is úgy voltam vele, mint te, csak nekem hozzájött,hogy annyira nem szerettem a windowst, a linux meg mindig idegelt a kiforratlanságával. Most már egy éve megvan az Air és imádom. Jó hozzáérni, jó használni. Van pár dolog, amivel barátkozni kell. Pl a szoftverkörítés közel sem olyan, mint windows esetén, főleg az ingyeneseket tekintve. De ami van, az nem gagyi legalább.
-
-
bmakszim
senior tag
válasz V.Stryker #62316 üzenetére
és 30z.Samu (#62313),
szerintem Airt tényleg csak a macOS miatt érdemes már venni, hardvert tekintve nagyon sok laptop tud már többet, azonos áron.
Egy 13" alap Pro viszont már nyújt olyan extrákat, amit más gyártó meg sem közelít, pl: kijelző, hangszórók, touchpad. Ezek a felhasználói élményen óriásit dobnak.[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz megema #62305 üzenetére
Igen, lejátszás előtt frissült, a 0.0.15-össel volt ez a problémám.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Head88
addikt
Akkor indítsd internet recoveryből. (ahhoz nem kell recovery partíció és mellesleg első használatkor automatikusan letölti hdd-re) Igen tudom, hogy akkor 10.13 rendszert fog telepíteni de addig amíg be nem lassúzik a rendszered addig tudsz letölteni egy 10.12-t amit USB telepítőnek megcsinálsz és clean installal felraksz.
Pontosan, hogy formáztad azt a hdd-t? Új a hdd? (ha igen akkor azon nem is volt recovery )
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
válasz bmakszim #62318 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Ha már szóba jött a szoftver, kérdezek azzal kapcsolatban is. Hogy működik Macbook-on a támogatás? A frissebb rendszereket rá tudom tenni egy régebbi gépre, vagy itt is megvan az a támogatási ciklus, mint az iPhone-oknál? A régebbi rendszereket meddig támogatja az Apple? Teszem azt veszek egy gépet, ami maximum az El Capitan-t "viseli el", arra meddig lesz támogatás? Egy bónusz kérdés: Az általam kitűzött célra érdemes innen PH-n is mazsolázni régebbi gépeket, mondjuk 2012 körülieket?
Sic Parvis Magna
-
Ragnar95
félisten
válasz 30z.Samu #62321 üzenetére
MacBookon semmi akadálya nincs a downgrade-nek, bármikor vissza tudsz menni régebbi szoftverre (addig a főverzióig bezárólag, amivel megjelent a gép), de itt nincs szó lassulásról frissítés után, ami iPhone-oknál jellemző a régebbi modellekre.
Ha megnézed a High Sierra rendszerkövetelményeit, láthatod, hogy 2009-2010-es gépek is támogatottak még, Sierránál szűnt meg a 2007-2008-as gépek támogatása, tehát 8-10 évig kapnak új szoftvert a Macek.
2012-es gépek már teljesen jók a felhasználási igényedhez és támogatva is lesznek még legalább 2-3 évig valószínűleg.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz 30z.Samu #62324 üzenetére
Új frissítéseket már nem fog kapni, appok nagy része viszont még elfut rajta.
Ha jót akarsz magadnak, ne vegyél 2012-nél régebbi gépet, de C2D-sat semmiképp. Nagyon eljárt már felettük az idő, használhatóak még, de hosszútávra venni semmiképp nem ajánlanám, akkor érdemes max használni őket, ha már megvan a gép és kielégíti még az igényeket.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
IntelKiller7
veterán
Hali. Macbook Pro-n tudom valahol nézni, hogy milyen sebességgel tölt fel a gép youtubera? Windows-on tudtam csekkolni,de itt nem találtam sehol ilyesmit.
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
30z.Samu
félisten
válasz Ragnar95 #62325 üzenetére
Köszönöm szépen! 2012-nél öregebbet nem szeretnék venni, csak azért kérdezek ennyit, hogy valamennyi rálátásom legyen a dolgokra. Sose volt még Apple notebook-om. Elképzelhető, hogy veszek is majd egyet, mert nagyon böki a csőrömet. Meg arra is kíváncsi vagyok mennyire tud "összedolgozni" egy iPhone és egy Macbook. Olvastam olyanokat, hogy ha wifin van mindkettő és a másik szobában csörög a telefon, akár a gépemen is fel tudom venni és tudok beszélgetni. Az iMessage-ről és az iClooud szinkronról nem is beszélve. Készítek egy fotót a telefonnal, szinte egyből meg tudom nézni gépen is. Lennének kényelmi funkciók rendesen.
Sic Parvis Magna
-
Ragnar95
félisten
válasz 30z.Samu #62328 üzenetére
Ez az egyik legnagyobb előnye valóban a Maceknek, iPhone mellé vásárolva nagyon megkönnyíti az életed az iCloud és a Handoff/Continuity.
Így van, wifin képes hívástovábbításra az iPhone, tehát a rendes telefonhívásokat is tudod gépről bonyolítani, nem is kell hogy FaceTime hívás legyen, sőt, gépről is tudsz indítani rendes hívást a telefonodon keresztül.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
30z.Samu
félisten
válasz ribarszki #62331 üzenetére
Lehet ezt is egyén válogatja. Én WP-ről váltottam iOS-re még 3 éve kíváncsiságból, de elég hamar megszerettem a telefont. Utána volt Android is (meg WP előtt is próbálkoztam vele becsülettel), de valahogy azzal nem tudtam megbarátkozni, egy idő után hiányzott az iOS. El is adtam, vettem megint egy iPhone-t. Ez sem hibátlan rendszer, tény és való, de eddig nem produkált olyat, amitől az agyvérzés kerülgetne.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
megema
őstag
válasz #33846528 #62314 üzenetére
VHS(-C), S-VHS(-C) és mini DV felvételeket digitalizáltam nemrég.
Ehhez FireWire - Thunderbolt átalakító, megfelelő FireWire kábel, FW képes DV kamera kellett. VHS-hez TBC képes DV kamera AV bemenetére érdemes kötni a VHS lejátszót/kamerát, hogy szinkronban maradjon a kép és a hang. Gondolom a Hi8 is így működhet, mivel még nem digitális.
iMovie 9-et használtam a digitalizáláshoz, de Sierrán összeomlott párszor... Ha szerkeszteni is szeretnéd, akkor a 10-es már nem jó, mert csak 16:9-ben tud exportálni. Esetleg marad az FCP. Más szoftvereket is próbáltam (Adobe, DaVinci, stb.), de egyik sem vált be igazán. Lehet én voltam béna...
Egyelőre meghagytam "lossless" DV formátumban az anyagokat (importálás után nem szerkesztettem semmit), így 1 óra kb. 14 GB. Sajnos nagyon macerás belőni, hogy látható minőségromlás nélkül konvertáljam h.264-re, illetve ott van még a váltottsorosság-mentesítés kérdése is, ami már FCP-ből exportálásnál is gondot jelent.
Ajánlom figyelmedbe a Video digitalizálás topicot. Találsz tőlem is Mac specifikus hozzászólásokat.
(#62334) 30z.Samu: rMBP '13 Late 13". Magához a digitalizáláshoz bármilyen FireWire / Thunderbolt csatlakozóval ellátott modell megteszi. A szerkesztés/konvertálás azért már ezt is megizzasztotta.
[ Szerkesztve ]
-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy nemsokára MacBook vásárlása előtt állok. Programozó vagyok, max 300k-t szánnék erre a vásárlásra. Egy középkategóriás HP ProBookot váltana a gép.Jelen pillanatban egy új Macbook Air-en gondolkodom, esetleg használt MBP-n valami biztosabb helyről. Mivel ezek általában 120Gb-os SSD-vel érhetőek el ilyen ársávban, így a kérdésem az lenne, hogy külső HDD használata mennyire macerás? Tudok szoftvereket is telepíteni rá minden gond nélkül, vagy elsősorban csak adattárolásra használandók? Sosem volt külső HDD-m egyébként eddig sem. Van valamilyen ajánlott 1TB-os esetleg?
Ha lenne valami jobb ötlet ilyen árban az új MBA-n kívül, akkor mi lenne a megfelelő választás, és honnan?
Amit szeretnék:
- magyar bill
- 8Gb RAM
- i5-ös proci legalább
- SSD
- 13"
- valamilyen üzletből szeretnék elsősorban
- ha már MBP, akkor retina kijelzőNagyon szépen köszönöm.
-
Ragnar95
félisten
Külső HDD használata egyáltalán nem macerás, ha nem zavar, hogy kilóg egy kábel a gépből, illetve pluszban cipelni kell magaddal a HDD-t is. Tudsz rá ugyanúgy programokat is telepíteni, mint a belső SSD-re.
Ha végül a használt Pro mellett döntesz, én lebeszélnélek a bolti vásárlásról, általában drágábban adják a gépeket, mintha magánembertől vennéd, cserébe a gép eredete sem feltétlen tisztázott, első tulajtól szerintem jobb, olcsóbb és biztosabb a vásárlás.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ferelson
tag
válasz bmakszim #62318 üzenetére
Nekem is ez okozta a dilemmát az "Air vagy Pro" mizériában, és így pár nap használat után azt mondhatom, hogy megérte beruházni a pro-ra. Kijelző eszméletlen gyönyörű, hangzás iszonyat jó. Teljesítményre egyáltalán nem lehet panasz.
Ipad Pro 2018, Iphone X, Airpods, ASUS ROG STRIX GL503VD
-
CharlieDrop
veterán
válasz 30z.Samu #62332 üzenetére
Mondjuk nem iOS topik, de én a gépeléstől kapok agyvérzést, sokszor ütök mellé valamiért és rengetegszer javítja át a szavakat olyanra amire nem akarom. Pláne iPad-en. Pont az ilyen kötőjeles toldaléknál ( a kötőjelest “kötőjel és”-nek írta elsőnek. Pffff )
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
SidCorky
őstag
Mac vásárlása előtt állok, és nagyon vacilálok. Nézegetem a 2017-es13-as Prot (i5 3.1/8GB/256 Touchbar), és a 2014-es i7 2.2/16GB/256 verziót, mindkét procira rákerestem Geekbenchben, létezik hogy egy lassan 4 éves gép még mindig erősebb legyen, mint az idei belépő 13-as? Észrevehető az a 4-5 ezernyi Geekbench pontkülönbség, mondjuk Illustratornál, vagy irodai használatnál?
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
IntelKiller7
veterán
válasz SidCorky #62342 üzenetére
i5 meg i7 között mindig nagy a különbség. Főleg, ha nem netezésre használod.
Persze, hogy erősebb. Főleg, hogy az intel leszarja és nem igazán fejlesztgeti a procikat, csak ilyen alibi órajel emeléseket eszközöl.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
Ragnar95
félisten
válasz IntelKiller7 #62343 üzenetére
Mondjuk ez így pont nem igaz általánosságban, 13"-os gépeknél meg egyáltalán nem az 13"-os MacBookoknál, ahol az i7 is 2 fizikai magos, 4 szálas csak, ahogy az i5 is, általában 15-20%-al gyorsabb csak az adott évi i7-es modell az i5-ösnél.
Persze ha 15"-os, valódi 4-magos, 8 szálas i7-el szerelt gépet hasonlítunk az i5-ös 13"-oshoz, akkor jelentős a különbség.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
SidCorky
őstag
válasz IntelKiller7 #62343 üzenetére
Szóval ha a teljesítmény a fontos, akkor a 15-ös régebbi, ha meg minden más (nagy force touch trackpad, másik szín, könnyebb hordozhatóság), akkor az idei/tavalyi, de gyengébb? Milyen különbségek vannak még a generációk között? A kijelzőkben van különbség, a méretet leszámítva? Bármilyen szempontból járhatok rosszabbul egy lassan 4 éves modellel így, hogy erősebb az új 13-ashoz képest?
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
SidCorky
őstag
válasz r3dsnake #62346 üzenetére
Hát jó, én hiszek neked Még kb egy hét, míg elmegy a pc-m meg a 21:9 monitor, addig van időm kitalálni mi jöjjön helyettük.
Mattb: Van tb nélküli is
[ Szerkesztve ]
-
bubi92
őstag
Hejho!
Ki-milyen külső bill-t használ a gépéhez? Eléggé bosszantó, hogy ha apple kompatibilis magyar billentyűzetet akarok, akkor gyakorlatilag csak a magic keyboard létezik alternatívának. Még a Logitech k811 játszik nálam, de az még csak nem is európai kiosztású...
-
SidCorky
őstag
válasz bubi92 #62349 üzenetére
Ez engem is érdekelne...egy ideig külső monitor helyett használom majd, de ha már rákötöm egy külsőre, nem akarom a mac billentyűzetét használni külső egérrel. Ha már itt tartunk, egérre is várom a javaslatokat Van nem túl drága bluetooth egér a gyárin kívül? Nem akarok vevőegységet használni (ha meg végül mégis a 2017-eset választom, akkor főleg nem, egy adapterbe dugott vevőnél nem sok rosszabb látványt tudok elképzelni )
Illetve arra van megoldás, hogy ha rákötöm a gépet tv-re filmet nézni, akkor le tudjam csukni a gépet, ne hagyja abba a filmet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13" 2020 M1 processzor 16GB RAM 512GB SSD
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13"2020 Touch Bar i7/32GB RAM/512GB SSD/magyar billetyűzet
- ÚJ Macbook Air 15inch retina kijelző 256GB SSD, GARANCIÁLIS!
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest