Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz Sly189 #40297 üzenetére

    Egy asztali gépet használok (iMac 2008), ami C2D, 4 giga ram, és nem SSD hanem HDD. Leírom hogy kb mik a határai, hátha segít.

    Youtube-on full hd videót lejátszik teljes képernyőn. Böngészés, email, itunes zenelejátszás hibátlan. A Fotók néha egy kicsit lassú, igaz ehhez hozzájárul hogy egy külső usb vinyón van a fotótáram.

    Ahol elfogyott a hardver: egyszerre futott a chrome (kevés tab, talán 2? 3?), a Fotók, az iTunes, az Audio-Midi Beállító (szerintem nem osztott nem szorzott), a Mail és a Whatsapp kliense. A böngészés, levelezés, zenehallgatás gond nélkül ment (igaz, külső usb hangkártyával használom, ha ez számít). Ekkor próbáltam ennyi terhelés mellett egy full hd YT videót megnézni, és az beszaggatott. Elég durván. De hangsúlyozom, 4 giga rammal. Továbbá hozzáteszem, hogy az oprendszerem az elmúlt 8 évben sosem volt újratelepítve. Eleinte 2008-9-ben még fizetős volt az új oprendszer, akkor is mindig megvettem az újat, amikortól pedig ingyenes lett, akkor is mindig feltelepítettem, tehát volt egy pár oprendszer-frissítés az elmúlt évek során. Lehet, hogy egy friss rendszerrel jobban ment volna. Arra már nem emlékszem, hogy ekkor ment-e filemásolás a háttérben (backup a routerbe dugott pendrive-ra), de azt hiszem az ekkor éppen nem.
    Ahogy kiléptem a Fotókból és az iTunes-ból, kicsit darált a gép és hibátlanul ment a full hd YT videó.

    Azt még hozzá kell tennem, hogy egy boot valami hervasztóan lassú, nézek videókat amikor az új macbookokat tesztelik és hát kb azt kell mondanom, hogy csak nagyon kicsit tart tovább náluk az új boot, mint amennyi idő alatt nálam sleepből használható a gép. A másik negatív sebességrekord mikor word vagy excel file-t nyitok meg az Office 2016-tal úgy, hogy nem fut a word pl, és meg kell nyitnia a progit. Kritikus esetben van, hogy 1-2 perc (!) között indul a word.

    Szóval ez egy 2 évvel régebbi gép, mint amit kérdezel, de érzésem szerint kb ezekre kell nagyjából felkészülnöd.

Új hozzászólás Aktív témák