Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz Ragnar95 #30396 üzenetére
Ezek vállalati környezetbe szánt gépek, annak megfelelő szolgáltatáscsomaggal, ha minden igaz, 3 év vagy akár 5 évre bővíthető idejű teljes körű, 7/24-ben elérhető supporttal, a gyártó oldaláról elérhető példaértékű dokumentációval, ami a hardveres kiépítést és bővítési lehetőségeket illeti, valamint itt csak a darabárat látjuk egy olyan termékből, amit általában egészen komoly mennyiségi kedvezményekkel adnak a partnereknek, akik nyilván százas-ezres nagyságrendben rendelnek belőle. Nagyjából az is tuti, hogy szabadon konfigurálható a megrendelői igényeknek, hogy milyen proci/mennyi RAM/milyen-mennyi háttértár kerüljön beléjük. Ha összeveted bármelyik másik brand gyártó hasonló piaci területre szánt hasonló gépeivel, nem mondhatóak drágának.
Nyilván otthonra, egy-egy darabot belőle, home user-eknek nem igazán kihasználható szolgáltatásokkal felesleges venni, de ettől még a "viccgép", "vicc kategória" igencsak távol áll ettől.
Amúgy igazából ez az álláspont tulajdonképpen mennyiben különbözik a neten rendszeresen felmerülő vérpistike "a Mac Mini gyenge, túlárazott szar, mert én annyira ügyes vagyok, hogy ugyanazér' a zséér' a Krájzisztizet haccorgyorsabban futtató gépet építek otthonra"-érvrendszertől?
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Ragnar95
félisten
Ez mind szép és jó, de itt otthonra szánt 1db gépről volt szó, így az általad leírtak mind full irrelevánsak, mivel egyes egyedül a teljesítmény és az ár/érték arány számít jelen esetben a MacMinivel történő összehasonlításkor.
Abban különbözik,h az általad leírtak a felhasználók nagyon kis részét érintik és ha adott kategória játszott volna, valóban nem lenne igaz, amit írtunk, de az a baj,h az ajánlás eléggé félrement és a leírt felhasználásra vicc kategória a linkelt gép, legalábbis ár/érték arányban tuti.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Tim82
félisten
válasz Ragnar95 #30404 üzenetére
Ez mind nagyon szép és jó, csak te eddig nem azt írtad, hogy az ajánlás ment mellé, hanem hogy a gép egy vicc, merthogy 450 USD-ért Pentium. Bloody Stevie's argument at its best, ahogy arra rámutattam, ez már csak utólagos mosakodás a részedről innen.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Ragnar95
félisten
-
megema
őstag
Találtam egy nagyon hasznos programot, aminek ControlPlane a neve. Létre lehet hozni profilokat benne, amik bizonyos szemponok alapján aktiválódnak, majd ez alapján automatikusan végrehajtódnak különböző tevékenységek.
Pl. otthoni profil, ha xy nevű WiFi hálózaton lógsz. Ekkor lefuttatja az általad megadott szkriptet, ami mondjuk felcsatolja a hálózati meghajtókat. Rengeteg féle szempontot lehet megadni, amiket súlyozni is lehet. Az egyes tevékenységeknél meg lehet adni, hogy az adott profil aktiválásakor, vagy deaktiválásakor hajtódjanak végre. Pl. BT ki-bekapcsolás, stb.
-
Tim82
félisten
válasz Ragnar95 #30406 üzenetére
Remélem, belátod, hogy a #30396 egy sommásan buta kijelentés volt, amivel egyáltalán nem az ajánlást, hanem a linkelt gépet sikerült minősítened. Ez nem értelmezés kérdése, bármennyire is szeretnéd ebbe az irányba terelni a témát. Persze tőlem azon sértődsz meg, amin akarsz.
-
Sapphi
aktív tag
Sziasztok,
vásároltam egy Retina MacBook Pro-t abból is az új kiadást. A gép eddig nagyon tetszik viszont van vele egy problémám, ez pedig az, hogy akadnak az animációk gondolok itt olyanra mint például a Safari átméretezése.
Gondolom ezt nem kéne csinálnia vagyis furcsának találnám, ha igen. Erre van valami megoldás vagy mi lehet a probléma?
Köszönöm a segítséget elõre is!
-
Mohhoj1986
tag
válasz Ear001 #30410 üzenetére
(U)
"Én ezt csak alternatívaként linkeltem. Itt van egy másik ez egy fokkal jobb és össze is rakhatsz magadnak egyet, sokkal jobban szerelhetők és upgradelhetők mint egy mac mini és 1 fokkal olcsóbb is. Ellenben nem kúl és nem divatos és nem menő.
http://shop.lenovo.com/us/en/desktops/thinkcentre/m-series-tiny/m73/#tab-customize"(/U)Utána linkeltem egy másikat ami jobb és még mindig olcsóbb a mininél. Ne legyünk már ennyire elvakultak az apple-el. Ott van most Sapphi aki vett minimum 450ért retina macbook pro-t és szaggatnak az animációk. Baszus egy százezres gépen még talán elfogadná az ember, de ez nem az a kategória, nagyon nem!!!!
-
Tim82
félisten
válasz Ear001 #30410 üzenetére
Arra, amire a kérdezőnek kell
Ez az, amit nem is vitattam, sőt, ezt előbb írtam le, mint ő (#30401, második bekezdés). Ha ez a kitétel szerepelt volna, nyilvánvalóan én sem szólok bele.
a Mini jó ajánlat
Ezt sosem vitattam (figyelembe véve az eredeti kérdező igényeit), ellenben a Mini teljesen jó példa arra, hogy amikor szidják, lemarad az az emlegetett koordinátarendszer, ami szerinted valahogy nem annyira fontos.
Hadd ne kelljen már minden hozzászólásban meghatározni a koordinátarendszereket, amiben igaz.
Pedig jó lenne, abszolút érvényűnek ható blődlik kijelentése (és azok utólagos védelme) helyett. Mint a példád mutatja, öt szóval megoldható ("arra, amire a kérdezőnek kell"), de lehet, hogy akár kevesebből is.
-
Ragnar95
félisten
Nagy bajok vannak nálad a fórumhasználattal, hogyha ezt sikerült kihámoznod az egészből
Azért van a válasz gomb, hogy ne kelljen kisregényeket írni minden hsz-ben és az előzményeket az ősrobbanás óta kifejteni...
Jött egy kérdés, erre jött egy tök rossz ajánlás, amire többen is megírtuk, hogy ez rossz. Onnantól, hogy az eredeti kérdésre volt válasz mindenkinek egyértelmű volt,h kontextusban van az összes hsz és nem csak úgy általánosságban beszélgetünk. Te vagy az, aki véded itt a mundért ezerrel, csak a másik oldalt véded, ami úgy alapból elég OFF topik...
Monhoj1986: az a baj, hogy olcsóbb alternatívát keres a kolléga, te meg linkeled a megépített egybegépeket, amik egyértelműen a lehető legdrágább Wines alternatívák. Ha az ár az egyetlen ellenérv a Mini mellett, akkor elég egyértelmű, hogy építést ajánlunk, nem előre elkészített gépeket, mivel utóbbi többszörösébe kerül a külön összeválogatott alkatrészekből otthon összeszerelt gépnek...
tDr1v3r: rendben, szia! Ilyen erős érvekkel nem is érdemes vitába szállni, mint amiket felhozol[ Szerkesztve ]
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
csabi94
őstag
Olvasgatom itt a kommenteket, és nem tudom, hogy vagy Ti csináltok valamit rosszul, vagy én csinálok valamit nagyon jól.
Az én Air-em (i7, 8gb, 256-os ssd)majdnemtökéletesen működik, és működött a sima Yosemite-vel, pedig minden verzión végigmentem, mindig akkor frissítettem, amikor jött a frissítés (nem fejlesztői). Mindent csinál szépen, szépen bootol, nincsenek lagok, gyorsan ébred, gyorsan fekszik. Egyedül annyi a problémám, hogy néha a szomszéd wifijére csatlakozik, ami 100 m-rel és 5 fallal odébb van, tehát nem értem, amikor nekünk is van 2 wifi. Ilyenkor az az érdekes, hogy az itthoni 5 GHz-es wifit nem látja, csak ha ki-bekapcsolom a wifit. Utána 1 sec alatt csatlakozik a saját megszokott wifijére... -
randras
veterán
Szeretném az OSX partíció méretét lecsökkenteni, és ezt hozzáadni a BootCamp-es Windows-éhoz. Windows alól mindenféle neves programmal 100%-ig használtnak látom az OSX partícióját (pedig nem az), így átméretezni sem lehet. Mit lehet ezzel kezdeni? Tudom, OSX alatt vannak erre külön programok, de nem igazán szánnék rá 5000 forint körüli összeget, amennyibe ezek kerülnek hogy ettől a csodálatos rendszertől szabadulhassak...
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
válasz csabi94 #30417 üzenetére
Szerintem töröld a többit a hálózatok kezelésénél, illetve a kulcskarikából a hozzá tartozó jelszavakat. Így tutira nem csatlakozik oda. Ezen felül a sorrendet is beállíthatod, hogy mi legyen prioritásban.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
randras
veterán
válasz brickm #30421 üzenetére
Kösz, végül egy Gparted-et sikerült elindítani, de teljesen mindegy, mert amit levettem a Macintosh HD-ből, nem tudtam rárakni a Windows-ra.
Azt már tényleg csak nevetve-sírva kérdezem, hogy hogyan lehetséges, hogy legkevesebb 70 giga cuccot töröltem le az imént a gépről, és pontosan ugyan annyi, 30 giga szabad helyem van, mint a törlés előtt?
Sapphi: Katasztrófa ez a rendszer, 3 hete próbálom elhitetni magammal, hogy jó, de akad, lassú, a frissítés óta 2-3 bekapcsolásonként a boot eredménye egy jópár nyelven kiírt hibaüzenet, mi szerint valami gond történt indulás közben, így újra kell indítani, ezen felül külső monitorral való használatot ennyi idő alatt sem sikerült normálisan megoldanom vele, szóval minden percet pocsékolásnak érzek amit rászántam.
[ Szerkesztve ]
-
megema
őstag
Van arra valami megoldás, hogy egy Word (docx) doksiból egy Pages doksiba átmásoljak egy részletet, de stílusok nélkül? CMD + Opt + Shift + V nem jó, mert bár a feladatot megoldja, de átemel láthatatlan Calibri betűtípusú dolgokat, ami miatt az iPhone és iPad panaszkodnak minden egyes megnyitásnál a Calibri-re, pedig csak Helvetica van használva. OS X-re korábban felraktam az MS Office-t és letörléskor direkt meghagytam a betűtípusokat, így ott a Pages nem panaszkodik.
Ha a teljes tartalmat átmásolom egy új doksiba, akkor megszűnik a probléma.
-
matyi94
senior tag
Sziasztok!
Valaki tud megoldást arra, hogy a Boot Camp assistant a windows másolásakor a felénél megáll? Legújabb verziós Bootcamp és x64-es Win 8.1 Professionalről van szó. A pendriveon korábban már volt bootcampes telepítő, de most valamiért megmakacsolta magát és se ezzel, se egy másikkal nem hajlandó működni.
Előre is köszi!Legyen szép napod!
-
Papa-Het
aktív tag
Ma voltam az egyik londoni Apple Store-ban, az órát tesztelni. Ki volt rakva egy üveg alá, egy hosszú asztalba az összes, elérhető modell Sport, Watch, és Edition verziók. Ezeken mind demó futott. Majd odaléptem az egyik sráchoz, hogy hogyan tudom tesztelni? Apple ID kellett, a nevem és utána már húzta is a fiókot és vette elő az órát. Sport volt, 38mm (fehér) és 42mm (fekete) amit feladott rám. A kicsi az nagyon "butának" tűnik, és nagyon pici. Ha vennék, akkor a 42mm-et venném, 349£-ba van. Majd a próbálás után, megkérdeztem, hogy hol tudom tesztelni? Elém tolt egy 42mm-est "beépítve2 az iPad-be, majd lehetett nyomkodni. A Siri nem működött, mikor kérdeztem hogy és hogyan aktiválom a Siri-t? Erre mutatta, nyomkodta, de a Siri nem működött. "Új" Macbook nem volt az üzletükben sajnos, pedig megtapiztam volna. Ja és, ügyesen kikerülte a srác, amikor kérdeztem hogy kaptak-e 50%-os kedvezményt rá. Azt mondta, hogy igen, kaptak rá diszkont árat, de nem említette mennyit.
[ Szerkesztve ]
-
brickm
őstag
Kérdésem a következő lenne:
2014 mid Macbook pro 13.3 retina iris video meghajtóval, 256os gyári ssd-vel, 2.4GHz-es i5-tel mennyiért eladható most? -
randras
veterán
Forklift féláras akció van most, hogy elhatároztam, hagyom az OSX-et
-
csabi94
őstag
válasz TigerCat #30443 üzenetére
Az extra nagy mázli volt. Az a baj, hogy az itt van Pesten (tudod miért félkövér... ) a koliban, és nem viszem (bringával) haza minden hétvégén. Így is örülök, hogy amikor egy hónapja fellökött egy autós, nem lett a hátizsákban az Air-nek baja, csak a Magic Mouse repedt meg, de működik.
-
TigerCat
nagyúr
válasz csabi94 #30445 üzenetére
Jó kört nyomatsz! :-)
Kérdés:
A cégnél 5GHz-es Wi-Fi-n és Thunderbolt-LAN adapteren is kapcsolódom a hálózatra. Viszont a telefonról fogadott hívások a Mac-es FaceTime-ban csak akkor működnek rendesen, ha kizárólag Wi-Fi-t használok. Így, hogy mindkettő csatlakozik, meghülyül és állandóan sikertelen a hívás. Valami ötlet?
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
whited
addikt
sziasztok
ha nem is most, de később szeretnék életem első MBP-ra beruházni.
Kérdésem lenne, hogy megéri újat venni, vagy lehet venni olyat ami már 1-2 éves, mert ugye a pénz nem 2 ft rá, és nem szeretnék ráfázni, hogy valami megadja magát és már egyből költhetek rá.
Ha még jut eszembe kérdés, írom mindenképpHa nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
randras
veterán
Gyakorlatilag retardáltnak érzem magam hogy ilyeneket kell kérdeznem, de következetesen fennáll a probléma, és gondolni sem tudok mire, tapasztalt valaki olyat, hogy bizonyos oldalak input mezőibe nem tud beírni 0-át?
-
Ragnar95
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Bontatlan vadiúj! 15" MacBook Air M3 16GB 512GB CTO GAR
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs