Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wlac
Ármester
Sziasztok! Jelenleg gép nélkül (is el)vagyok, azonban néhány alapvető feladathoz szükségem lenne egy laptopra. Ezek a feladatok főleg az írás, a letöltés, és filmezés tévére kötve, olyan dolgok tehát, amiket az iPaden nem tudok megcsinálni (és ide tartozik az iPad kezelése is). Nagyon ráuntam a Windows-zal való szórakozásra, a Linux meg még véletlenül sem összeegyeztethető az iPaddel, ezért úgy döntöttem, hogy egy Macbook lesz a befutó.
Nézegettem az ajánlatok a Hardveraprón, de nem igazán tudom, hogy melyik felelne meg nekem. Találtam 95 ezerért is C2D 1.6 GHz, 2 GB rammal, de nem tudom, hogy az általános használat mellett OSX alatt mire elég ez a hardver (például megy-e vele normálisan a YouTube, sokat gondolkodik-e a rendszer stb). Ha nem lenne okés, akkor mik azok a minimum specifikációk, amiket keressek? HDD annyira nem mozgat, mivel külsőn tárolok szinte mindent, de fontos lenne a háttérvilágításos billentyűzet. Apropó, a Macbookat rá lehet kötni HD tévére?
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Ragnar95
félisten
Ha hosszú távra kell, én minimum i5-ben gondolkoznék, bár a leírt feladatokra egy C2D is elég lehet, de legalább 4GB RAM kell bele és SSD sem árt, mert nagyon megdobja a sebességet.
2008-nál régebbi gépet már tuti nem vennék vagy ha sima MacBook, akkor legalább 2009-es, hogy fusson rajta a Yosemite is.
Persze, rá lehet kötni TV-re a MacBookokat.
Az összes MBP-ban háttérvilágításos bill van, a sima MacBookoknál nem tudom, mi a helyzet.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
celf
őstag
válasz troszti #30150 üzenetére
Igen, ezen gondolkoztam, hogy megéri SSD-t rakni bele, aztán eladni, vagy azzal eladni, hogy SSD-t lehet belerakni.
Én spec a vásárló helyében jobban örülnék, ha én szedném szét először, és én raknék bele, olyan SSD-t amit én akarok.
De ki tudja, az apple juzereknél a két véglet a jellemző: a totál birka, vagy a geek/hozzáértő... legalábbis szerintemKöszi az infókat amúgy (#30148) Ragnar95 is
[ Szerkesztve ]
-
Wlac
Ármester
válasz Ragnar95 #30152 üzenetére
Azt nem tudom még, hogy hosszú távra kell-e. Ha ugyanis bejön a rendszer, akkor lecserélném valamilyen up-to-date gépre a jövőben, viszont nem szeretnék most embertelenül sokat költeni "látatlanban".
120 ezer forintot megér egy 2009-es MPB, C2D 2.26, 4GB DDR3, 120 GB SSD? Specifikációk alapján jól használható, méretben (13") nekem ideális.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
vasi89
addikt
válasz Aaron14 #30134 üzenetére
iCentre-t többen ajánlották de szerencsére nem megy tönkre hetente a gépem, főleg az nem ami most újkorától nálam van. De az almáriumban jártam többször is, kérdések miatt de mindig leráztak valami hülyeséggel. Mikor kezdett vacakolni a fent említett gépem pont előtte 2-3 héttel jártam bent mert a billentyűzet egyik oldalt erősebben világított mint a másikon. Akkor elküldtek h ez így normális, aztán végül kiderült h mégse volt az.
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
válasz pana0017 #30142 üzenetére
Ha sikerül egyről a kettőre vergődnöm a dologgal, akkor mindenképpen szólok!
Csináltam néhány összehasonlítást és arra kellett rájönnöm, hogy az Apple irtózatosan megkéri a hardverek árát, viszont nem bánik túl bőkezűen a teljesítménnyel.
13 colos, aktuális gép
CPU: i5-4258U 2400 MHz (2 cores) Benchmark: 4163
RAM: 8GB
SSD: 256GB
GPU: Intel Iris 510013 colos, új gép lenne
CPU: i7-5557U 3100 MHz (2 cores) Benchmark: 5084
RAM: 16GB
SSD: 256GB
GPU: Intel Iris 610018%-kal combosabb processzor, dupla RAM, hangyányival erősebb grafikus teljesítmény viszont 722.000 Ft az ára. 15 col nem játszik, túl nagy cipelni. Elgondolkodtató, hogy inkább asztali PC, mert még a Mac Pro is elmarad egy 400 ezerből összerakott gép teljesítményétől. Persze, az OS X-et nem számolom, csak a nyers erőt, illetve nem szívesen használnék újra Windows-t. Megszoktam és megszerettem az OS X-et, de azért az tisztán látszik, hogy komoly teljesítménnyel Mac-et venni, nem olcsó mulatság...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Ragnar95
félisten
válasz TigerCat #30158 üzenetére
Ezt mondjuk az elejétől, h az i7 kb semmit nem fog érni 13"-on, alig erősebb az i5-nél, egyáltalán nem éri meg a felárat.
Ez tény és való,h OSX-nél a teljesítményt meg kell fizetni.
Mondjuk szerintem milliószor jobban járnál egy 15"-os géppel, én is nap mint nap azt cipelem, simán hordozható és nem szívnál a teljesítménnyel sem...
Ha meg mindenképp a teljesítmény kell, rakj össze egy hacklit és minden gondod megoldódikPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz TigerCat #30161 üzenetére
Ezt már neked kell tudni, hogy GPU v CPU a kevés, esetleg mindkettő
Ha csak a CPU a kevés jelenleg, akkor elég az Iris-es is, ha a GPU is, akkor lehet megéri elgondolkozni a dGPU-s változaton.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
troszti
aktív tag
válasz TigerCat #30161 üzenetére
Viszont ahogy elnézem, szinte ugyan annyiért megkapod a "gyengébb" 15"-os változatot. CPU-ban azért jóval erősebb, és szerintem még a videoteljesítményben is bőven veri... Ekkora összegnél szerintem hülyeség lenne a 13" mellett dönteni, mert az "hordozhatóbb" Kicsit nagyobb, kicsit nehezebb (kevesebb mint fél kilóval) de jóval erősebb
fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
bull84ghia
őstag
Van egy a1175 mbp-om. A bal oldali ventilátor nem működik. Csak ilyennre tudom cserélni vagy más mac-é is belemegy?
Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
total90
veterán
Skacok, ti milyen alternativat hasznaltok, ami olyan mint Windowson a Total Commander? DCommandert hasznalt mar valaki?
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
janitor01
tag
válasz TigerCat #30158 üzenetére
Ne haragudj, hogy ezt kérdezem de 18% az miben számít? Mármint nem tudok elképzelni olyan feladatot így ami megéri az upgradet. Mi az a feladat ahol ez a processzor jelentős előnyt ad?
Egyébként nekem is 13" van és sosem szeretnék 15 ös gépet venni, de még ha mac vonalon is maradok 800 K körül olyan retinás macet pakolsz ki ami állva hagyja ezt a gépet. Ha meg a mobilitás fontos akkor szerintem ne 18% ért válts. Várj egy kicsit és válts 38% os upgrade-ért! Azt már nem fogod megbánni
-
-
randras
veterán
Miért lehet, hogy a színátmenetek (pl. login screen) HDMI-n monitorra kötve a 90-es éveket idézik?
-
kexksz
addikt
Desktop mellé akarok venni egy Airt, ahogy nézegettem egy ~mid2013 modellel járnék a legjobban - ebből újszerűek már 200k alatt is vannak. Szerintetek is így van, vagy inkább újat vennétek? Ahogy nézem nem szintetikus tesztekben, tehát mindennapi használatban ~0 különbség van a mostani széria és a Haswellesek között. (Oké, az az SSD durva, de hol jön ki a kettő közti különbség, meg megér-e nekem ez ~150k-t?) Azt még nem döntöttem el, hogy 11 vagy 13 inches kéne. Illetve nekem mindenképp ISO kiosztású kellene, gondolom ezekre kisebb a kereslet nálunk - ez meglátszik vajon az árban?
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
válasz janitor01 #30168 üzenetére
Igen, ez így teljesen igaz. Ettől függetlenül szeretnék egy kis teljesítmény többletet. Még semmi nem végleges, ma megyek Windows 10-et tesztelni egy komoly gépen, amire natívan fel van rakva. :-)
TBMC:
Lehet hogy hülyeség, de Windows-ban az indexelés le van tiltva? A teljes service. Láttam már gépet ez miatt tekerni ezerrel...♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Ja, hogy ha egymás mellé rakunk két fájlablakot (ezt az XtraFinder is tudja) az már olyan mint a TC?
Az olyasmi már nem is számít, mint az F5, F6, Alt+F5, fájlok tartalomra való összehasonlítása stb., stb.?Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
TigerCat
nagyúr
Átállítod Comander-re a gyorsbillentyűket és azonnal lesz F5, F6, vagy amit akarsz. Valamennyi szerkeszthető. Összehasonlítás (szinkronizálás) van, én beállítottam Shift+CMD+S-re. Teljesen jól működik. Megy az FTP, hálózati csatlakozás, minden. Egy dolog zavar, hogy ha olyan hálózati meghajtóban ügyködök, ahol rengeteg nagy fájl van és lassan olvassa be, ott az átnevezés közben néha inaktívvá válik az ablak. Más problémába még nem futottam bele.
-
vasi89
addikt
válasz total90 #30166 üzenetére
Sokáig ezt használtam de a legutolsó verzió nem indult nálam yosemiten, az azelőtti pedig pixeles is a retina miatt illetve eléggé laggos. Szerintem nem Yosemite barát de nálad hátha elfut.
Most forkliftet használok, habár nem 20euro volt.. szóval lehet emiatt de nekem eléggé bug-os. sokszor kifagy, ha filmet másolok pendrivera vagy bárhová akkor azt a másik eszközön amire másoltam már semmi nem játssza le. Csak a forkliftben áll fenn ez a hiba. Szóval ha megvenném valószínűleg nem lennének ezek a gondok.
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
És lenne 1 kérdésem is. 2014es retina pro 13", milyen MIMO-t tud? Olyan túl egyértelmű infot nem találtam. Valahol 2x2 van ahol 3x3 van írva. Habár cska átfutottam nagyjából pár cikket, ha elolvasnám lehet megtudnám
-
-
tDr1v3r
veterán
válasz kexksz #30173 üzenetére
Azok nagyon jó gépek annyiért, én is szemezek velük. Csak nálam elsődleges gépnek lenne, ezért kéne a 8 GB RAM... de desktop mellé patent 4 GB-al is.
13"-ost mindenképp, a 11"-oson túl nagy a bezel és a képarány se túlzottan kellemes. Fizikailag meg nincs akkora különbség.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
TigerCat
nagyúr
Elég érdekesen működik a Finder ablak...
Megnyitok egy új ablakot, az oldalsáv mérete kicsit nagyobb, mint a következő megnyitásnál. Vagyis hol ekkora, hol akkora. Direkt kipróbáltam szűz telepítés után, első indítást követően is ezt csinálja. Gyűlölöm, mert a tartalom kilóg az ablakból... Mi a megoldás, hogy a listanézet egységes legyen minden mappában és akkor se változzon a nézet, ha átméretezem az ablakot?♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
-
randras
veterán
válasz randras #30170 üzenetére
Senkinek nincsenek hasonló problémái? Még egy dolgot észrevettem, különböző felületeken a szürke néha inkább kék, illetve fordítva, pedig mindent állítottam már a monitoron, gammát, hőmérsékletet, stb. (Korábban a betűk élességével is gond volt, ami Windows alatt jó volt az OSX-el fél óra előtt leölte a szemem )
[ Szerkesztve ]
-
megema
őstag
válasz randras #30190 üzenetére
RGB módban megy a monitor? Nekem is volt ilyen gondom.
-
TigerCat
nagyúr
válasz csabi94 #30186 üzenetére
csabi94: Mondasz valamit... Az, hogy minden ablakba 2x kell belekattintani, halálra idegesített az elején, de mostanra kezdem megszokni. Viszont az oldalsáv, illetve az egész Finder működése kiidegel. Rendmániás vagyok és megőrjít, ha az ablakból itt-ott kilóg a tartalom. Áááá!
buvartacsko: És tényleg! Azt hittem én húztam nagyobbra, de valóban egyre magasabb az ablak. Safariban fájltallózáskor nagyon látványos...
troszti: Windows-on Total Commander függő voltam, itt jobb híján Forklift. Ez sem rossz, de a TC azért nagyságrendekkel fejlettebb program.
randras: Másik kábel, másik kijelző? Nekem sajnos nincs, nem tudom tesztelni, Thunderbolt kimenettel pedig tökéletes.
-
-
TBMC
addikt
Apukamnak szuksege van az rmbprojahoz kulso usb 3.0 hazra, ssd menne bele.
Az alabbiak kozul melyiket ajanlanatok?
FANTEC 225U3-6G
SHARKOON QuickStore Portable
REVOLTEC RS080 Alu-Line III EX207 2.5"illetve a 6G tampgatas esetleg "jelent" valamit a gyakorlatban is, eszreveheto?
TigerCat: a mar sokszor emlegetett xtrafinder megoldas lehet a problemadra! hasonlokepp velekedek en is mint Te, csak ajanlani tudom, nekem bejott.
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
Egy ilyen külső eszközt néztem ki:
G-Technology 8 TB-os G-RAID Thunderbolt merevlemez
Lehet ezt Raid-ben használni? Fontos lenne a biztonság...TBMC: Hááát, félek tőle mint a tűztől. Nem sok jót olvastam róla. Nem találtam infót róla, ez fizetős, vagy ingyenes kiegészítő?
[ Szerkesztve ]
-
janitor01
tag
Szia!
Azért a TCMD-t sok ember sok mindenre használja. Például ha két ablakos fájlkezelőt keres, amiben van FTp kliens aszokásos TCMD parancsok kb ugyan azok akkor nagyon sok mindenben hasonlít a TCMD-re.
Ha ennél többre akarod használi vagy speciális dolgokra szeretnéd akkor szerintem nem úgy kérdezed meg, hogy mi az ami olyan mint Windowson a Total Commander.
A TCMD egyébként több mint 30 EUR szóval árában is hasonlít
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
épp készülök a fejemet a...
tudja valaki miért mennek kifelé az adatok ennyivel? (usb 2.0, 2TB WD, két partíció, töredezettségmentesített, sosem láttam még ilyet!)
volt fent az onyx, ott elnyomkodtam pár dolgot. Fura működést tapasztaltam, hát rányomtam minden részen a restore default-ra.
azóta még furább!
nem mindig látom az asztalt, jóllehet teli van cuccokkal. Elsőre azt hittem letörölt mindent, de nem. Csak nem látható.
A finder-t nem indítja alapból, nekem kell és a bal felső fül így néz ki:
-miért tűnt el a restart sor?
-miért kell beírnom a jelszavam, mikor elindítom a findert?
-miért lehet választani, hogy "full finder"?jobb híján teljes újrarakást csinálok.
Végül, de nem utolsó sorban:
-mivel van tele a gépem? Ha csak 45gb a fotó?! Nincs sehol semmi, se letöltve, se downloads, a programok száma is minimális.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Aksi, ajándék USB átalakító kártyaolvasó MacBook Pro 2017
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- MacBook Pro 16 inch M1 Max 10c/32c 64gb RAM 1TB
- Beszámítás! Apple MacBook Pro 16 2023 M3 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest