Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Criton
veterán
A rendszerbeállítások alatt - fiókok - saját fiók alatt, a hozzárendelt képeknél miért jelenik meg kétszer is ugyan az a fotó?
[ Szerkesztve ]
-
töky76
tag
válasz tDr1v3r #17554 üzenetére
Azért a 10.9.2-es Mavericks után kiváncsi lennék hogy fog gyorsulni a rendszer... elvileg új grafikus drivereket fog hozni. Lesz ez még jobb is. Átlagos használatra tökéletes, de például videóvágásra alkalmatlan
Van a piacon hasonló árban erősebb laptop? Ugyanilyen felbontással, alu házzal? -
nagyúr
válasz töky76 #17555 üzenetére
Ha egy statikus lapnál (tehát nem ugrál rajta banner, flash, akármi, nem fut rajta videó) 1-től eltérő FPS-t mér, akkor az valóban rossz adat. ITunes-nál mi történik, amikor 28 képkocka jelenik meg mp-enként? Ezt most sokallod vagy kevesled egyébként? Meg úgy ámblokk, játékok témakörén kívül miért érdekes, hogy hány FPS jelenik meg a kijelzőn?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
PiE137
senior tag
válasz trisztan94 #17542 üzenetére
Közben megoldódott, de azért köszönöm szépen a keresgélésed!
Youtube-on találtam egy tutorialt, ahol az ultraiso nevű appal mutatták be, h kell bootable flasht kreálni.
Amire a transmac nem volt képes, ezzel működött! -
bull84ghia
őstag
Leesett a macbook pro-ról az egyik gumital és nem találtam meg. Ezt lehet pótolni külön is vagy csak az alsó burkolattal együtt adjá?
Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
Fr3eWar
őstag
válasz bull84ghia #17565 üzenetére
Lehet külön pótolni.
Akár e-bay-ről is vehetsz. -
allein
addikt
Üdvözletem. Érdeklődni szeretnék, hogy milyen módon használjam a Macet ahhoz, hogy az aksi minél hosszabb életű legyen. Értem ezalatt, amennyiben feltöltöttem vegyem le róla a 220 voltot, vagy maradhat rajta? Mekkora %-nál érdemes újra bedugni töltésre? Köszönöm előre a válaszokat.
-
vasi89
addikt
Hello!
Ha azt írja ki a gép h szervizeltesse az akkut az tulajdonképpen mit jelent? 60% és 730 ciklus van benne, 3órát simán elmegy így is. Vagy a cserét akkor írja majd ha tovább romlik az állapota?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok,
Egy 2011 early MacBook Pro-ban a HDD kezdi megadni magát. Most egy Toshiba MK 5065 gsx-f 500gb van benne, e helyett milyet javasolnátok? (1Tb) Illetve a 4gb ram helyett szeretnék 8-at, ezt milyen formában lehet megvalósítani. Úgy értem tudok bele venni plusz 4-et, vagy csak egyszerre 8-at? Az ifixit-en már látom, hogy kell megcsinálni, inkább csak arra lennék kíváncsi, hogy Ti milyen típust javasoltok?
Köszi a segítséget előre is!
-
Misi1979
őstag
válasz bulikavagyok #17572 üzenetére
A gépedben nagy eséllyel jelenleg 2+2 giga ram van.. a bővítés egyébként elég egyszerű, kb 5 perces meló. És így 4+4 giga ram vétele a javasolt.
Mi elsősorban ssd-t javaslunk a gépedbe bátorkodom a többiek helyett is véleményt alkotni. Ettől függetlenül szinte bármilyen vinyó jó hozzá.
Miért adná meg magát a vinyó? Az 500-as az nem gyári vinyója az early2011-es gépeknek, úgy rémlik..
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
tDr1v3r
veterán
válasz bulikavagyok #17572 üzenetére
A RAM mindegy, szerintem egy olcsóbb Kingston vagy CSX 1333-as DDR3 jó bele.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
nagyúr
válasz Misi1979 #17573 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Nővéremé a gép egyébként. SSD-re sajnálja a 100ezret. Fontosabb neki a nagyobb tárhely, olcsóbban.
Egyébként a Disk utility mutatta, hogy "S.M.A.R.T. Status : failing", illetve
"This drive has a hardware problem that can't be repaired."
tDr1v3r: köszi Neked is![ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
válasz allein #17570 üzenetére
Ha jól tudom Neked 15-ös retina pro-d van IRIS Pro-val.
Ha van több album zenéd iTunes-ban, akkor tesztelhetnél nekem egy FPS értéket folyamatos fel-le scroll közben. Meg a The Verge illetve http://www.carnationgroup.com honlapon történő scroll közben. Érzésre akarnak-e azok az oldalak? -
runner 125
nagyúr
Kb. két hét és én is belépek a clubba egy retina Pro 2013 személyében sok sok év Win után.
Kíváncsi leszek, remélem majd a hüle kérdésekkel zavarhatok itt."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Misi1979
őstag
-
allein
addikt
válasz runner 125 #17577 üzenetére
Egy hete használom a Macet, ez egy más világ, még mindig használom pedig melóban napközben a wines laptopomat, érezni ám a különbséget. Hiába van a wines laptopban sata 3-es ssd Mac hasít
-
runner 125
nagyúr
válasz Misi1979 #17579 üzenetére
Köszi.
Felbosszantott már a sok apró Win fasság, hiba, fagyás, akadozás, random belassulás, megmagyarázhatatlan problémák sokagása és a 8-astól kivagyok, úgyhogy muszáj volt lépnem valamerre. Persze ehhez kellett Mac függő kollgém befolyása is, akitől akárhányszor kérdeztem, h "noh, mi legyen a következő gépem?" mindig azt a választ kaptam, h Macbook.
Korábban csak normál, 15-ös gépeim voltak, rájöttem h egy ultrabook méretű gépre van szükségem úgyhogy a 13-14-es kategóriából akartam választani mindenképpen.allein
Nah ez az, céges gépem nekem is Win-es, és biztosan az is marad, örökkön, örökké.
Meglátjuk, bízom benne h én is megszeretem.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
rjg
őstag
-
czanga
őstag
Mit gondoltok, mi lesz a non retina MacBook Pro sorsa?
- Átdolgozzák, és lesz egy vékonyabb, aksiban többet bíró, non-retina modell, de sok integrált alkatrésszel?
- Beszüntetik, és lejebb megy a 13-as Retina gépek ára? (esetleg utóbbi nem változik)
- Megtartják ahogy van, és csak sima CPU+GPU /APU frissítést kap?[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
válasz runner 125 #17577 üzenetére
Üdv a klubban
-
_Csaba_
senior tag
válasz runner 125 #17581 üzenetére
Szerintem nem fogsz csalódni! Pláne hogy ha wines dolog kell akkor Parallels-el szépen megtudod oldani majd a Macbookon is!
-
Tim82
félisten
válasz trisztan94 #17588 üzenetére
Az első mutatja a jelenlegi töltöttséget (current charge) a jelenlegi kapacitáshoz (maximum charge -> azonosnak kell lennie a lentebbi részen lévő current capacity adattal) mérve, a második pedig azt, hogy a gyári, eredeti, 100%-os kapacitáshoz képest mi a jelenlegi kapacitása az akkudnak.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz Fr3eWar #17590 üzenetére
Az is lehetséges, bár nem túl gyakran találkozik az ember ilyenekkel.
Nem tudom, az Apple akkuk milyen cellákat használnak, de a nemrég eladott Thinkpad T60-am 2006. decemberi gyártású Panasonic cellás akkuja még 70%-át tartotta az eredeti kapacitásának.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
allein
addikt
Erre tud valaki mondani valamit?
-
-
brumi1024
veterán
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok a véleményekre: van lehetőségem lecserélni a mid 2012-es 15"-ös MBP-m, és két opciót látok reálisnak: 13"-os MBA (8 giga rammal) és egy asztali hackintosh + win dual boot (van sajnos pár egyetemi program amihez kell a win + akkor megoldott lenne az alkalmankénti játék kérdés is), vagy egy 15"-os retina MBP alapkonfig Iris Proval. Mindkettőre nagyjából azonos összeget kellene ráfizetni, előbbit azért tartom reálisnak mert a mostani Pro-mat is csak az asztalnál, monitorra kötve terheltem, így tulajdonképp az az asztali kiválthatná, a MBA pedig hordozásra nagyon jó lenne, és a plusz 3-4 óra üzemidő, kisebb méret és tömeg sem felesleges (6-6,5-et hozott a Pro, azzal egy napot kibírt az egyetemen). Utóbbiban pedig vonzz az egy gép*, és a retina kijező, de az Iris Pro-val elfelejthetem a játékot. Hardverre (a játékon kívül) elég a jelenlegi i7-3615QM + 128 SSD + 16 giga ram, bár a rMBP-t csak 8-al kérném, soknak tartom a +8 felárát, annyira nincs szükségem a 16 gigára.
*Igazából a NAS és a BT Sync mellett a két gép sem lenne vészes, úgy is mindent a NAS-on tárolok, plusz van jó wifi hálózat a szinkronhoz.
Szóval tl,dr: MBA 13" + desktop vs 15" rMBP? Ki mire szavaz?
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest