Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Szabi® #111027 üzenetére

    "Te meg hozzál olyan Macbookot aminek a grafikus teljesítménye egy rtx 3060 felett van"

    Az a baj ezzel, hogy nem lehet őket ennyire egy-egy arányban összemérni. Bizonyos applikációkban, bizonyos folyamatokban egy M1 Pro is tud RTX 3060 szintet hozni, de az nem a gaming lesz. Más folyamatokban meg még az M1 Max sem hoz RTX 3060 szintet. Ez nem így megy.

    Amíg mindenki a benchmarkok egy-egy részeredményét emeli ki, amivel az önmaga igazát tudja hangoztatni, ez csak felesleges szócséplés. Meg kell nézni, hogy mi a géppel végzendő feladat és ennek tükrében lehet azt mondani, hogy jobb lesz-e a gyakorlatban, mint az azonos pénzért kapható PC vagy sem.

    Én például videóvágásban bizonyos dolgokon sok időt megspórolok, másokon meg veszítek, de a mérleg a gyorsabb, kevésbé frusztrált, simább munkamenet felé mutat. Amikor ráadásul vettem ezt a kis gyöszt a GPU válságban, akkor egy RTX 3060 önmagában 300 ezer felett ment, ez a laptop meg 380 volt. Végül nem asztali PC-t fejlesztettem, hanem ez lett. Konzolom eddig is volt, ezután is van, nem volt szempont a videojáték.

    "Az átlagember (legtöbbje) szereti tudni, mire adja ki a pénzét, nem véletlenül nem hódítottak ezek még akkora teret"

    Az M1 óta az Apple folyamatosan dönti az eladási rekordokat és a Microsoft is elkezdte komolyabban venni az ARM integrációt.

Új hozzászólás Aktív témák