Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz syl5 #109287 üzenetére

    Milyen konfigurációd van? Mert ha mondjuk 8GB RAM-od van, akkor simán előfordul, hogy helyet kell felszabadítania (swapolni kezd és kiírja SSD cache-be a felszabadított folyamatot) mielőtt megnyílik az app, ami így nem 0,2s hanem 0,8s alatt nyílik meg. Na bumm. Én is érzem, de aztán ahogy meg van már nyílva, még olyan dolgok is jobban hasítanak nálam, mint a RAW fotó szerkesztés Lightroomban egy dupla annyi RAM-mal rendelkező asztali PC-hez képest, pedig 26 megapixeles X-Trans RAW-ról van szó, ami szereti fektetni a CPU-t és a Lightroom is egy elkúrt RAM-temető.

    Ugyanígy videó szerkesztés közben: Bármilyen 4K anyagot adok neki, nem kell átkódolnom, nem kell proxyzni (ennél drágább asztali PC-k nem képesek erre), color grading layer/node hozzáadásakor sem és a playback sebesség parádés. Egyedül akkor érződik a teljesítmény beesése, amikor 3D effekt vagy VGA-val számoltatott egyéb dolog kerül ráhúzásra (pl: zajszűrés), ott elhúz mellette még egy RTX 3050-es gép is, de erre meg ott van megoldásnak a "render in place" és megint full sebességgel lehet vele dolgozni.

    Sokan azt nem veszik figyelembe ilyen vélemények alkotásakor, hogy ez az Apple Silicon ARM architektúra nem 1:1-ben összehasonlítható az Intel/AMD konfigurációkkal. Van amiben ez, van amiben meg amaz sokkal hatékonyabb.

Új hozzászólás Aktív témák