Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Smiley #106037 üzenetére

    "Nekem arra van, hogy kiszolgáljon és ne kelljen mindent állandóan bezárni és megnyitni."

    Azt nem akarod elfogadni, hogy a nálad kevesebb RAM-ot használók sem igazán tapasztalnak ilyet. A rendszer annak függvényében swapol többet vagy kevesebbet, hogy mennyi RAM-od van, de elég ügyesen sakkozik a RAM/swap közötti pakolgatással, így ebből a felhasználó sokszor nem vesz észre semmit, csak azt, hogy valami nem azonnal, hanem csak majdnem azonnal van előtted.

    Aki memóriaintenzív folyamatokat futtat napi több órában, annak tényleg kell a több RAM, ha a teljesítmény minden utolsó cseppjét ki akarja facsarni belőle vagy csak kímélni az SSD-t. De komoly, hogy ebben a topikban mindig azok akarják jobban tudni, hogy mit tapasztalnak a kevesebb RAM-ot használók, mint azok, akik kevesebb RAM-ot használnak. :D

    Amúgy egyetértek azokkal a véleményekkel, hogy 8GB RAM-ot tenni egy félmilliós gépbe tényleg szarrágás, sosem baj az ha több van. Csak ne akarjuk felülírni azok véleményét, akik ténylegesen használják a 8GB-os gépeket.

    "Szerintem ha bármelyikünk telefonját megnéznénk ott sokkal több app futna egyszerre..."

    Itt is folyton előjön a telefonokkal példálózás, de amúgy ez nagyon rossz példa, mert a telefonok folyton hibernálnak, sőt akár ki is lőnek önkényesen folyamatokat, ha nem így lenne, akkor már a déli harangszó előtt tehetnéd újra töltőre a reggel már feltöltött mobilod. Ez szándékosan van ilyenre megírva. Vannak különbségek iOS és Android között memóriakezelésben, de alapjaiban nézve mindkettő így viselkedik.

Új hozzászólás Aktív témák