Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Owo
kezdő
válasz norbertoth #103949 üzenetére
Én telepítettem és teszi a dolgát a szépen, nincs gond vele.
-
norbertoth
senior tag
M1 Air-en a safari nem receg görgetés közben?
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
Thusor
őstag
válasz norbertoth #103952 üzenetére
Nekem eddig se volt vele gondom. Jelenleg sincs az új frissítéssel.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
norbertoth
senior tag
Eddig nekem se, mióta nem használok 12.3 bétát, de köszi a visszajelzést
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
norbertoth
senior tag
Azt meg lehet nézni valahol hogy mikor indítottam utoljára újra a gépet?
[ Szerkesztve ]
-
Årpi
őstag
válasz norbertoth #103955 üzenetére
Terminal -> "uptime" parancs
iPhone 16 Pro | MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC |
-
norbertoth
senior tag
Köszi!
-
Årpi
őstag
Tényleg eltűnt a korábban beszélt YouTube "pattogás" a 12.3-mal
iPhone 16 Pro | MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC |
-
veterán
Sziasztok!
Eddig BigSur-t használtam de most már bíztam benne, hogy elég stabil a Monterey is így felteszem. Tettem volna...
Ilyenkor mi van? Mit lehet tenni? 80 GB szabad helyem van, az gondolom elég. Már próbáltam restartot de az sem segített...
Köszi
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
brickm
őstag
válasz norbertoth #103955 üzenetére
Nekem 240 valah'nz nap volt a rekordom, Mojaven Konkrétan lehajtva, sleepben pasztáztam, meg takarítottam, akkor se kapcsoltam ki,
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
gzbotii
nagyúr
válasz norbertoth #103912 üzenetére
Ecset.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Tigerclaw
nagyúr
Koszi a valaszt. Mastol is hallottam mar, hogy 4k-hoz jobb lenne nagyobb. Azt nem ertem, hogy a 24-es iMac-nel ez hogy mukodik. Azt talan 4.5k-s vagy 5k-s. Ahhoz tervezett az Apple egy egyedileg skalazott UI profilt? A kis meret elonyos lenne nekem a magasabb PPI, a retina hatas eleresehez, ami sokat javit az olvashatosagon, de ha nem jo a UI skalazas es nincs lehetoseg finoman allitani globalisan, akkor tenyleg kell a nagyobb monitor.
Az uj Mac OS-ben is maradt ugy a skalazas, hogy csak nativrol kisebbre allitja a felbontast, vagy van olyan lehetoseg mint a Windowsnal, hogy 100-200% kozott 25%-os lepesben allithatoak a UI elemek? Ha az utobbi elerheto, megfelelhet a 27 inches meret is. Sajnos az en 2012-es Air-em mar nem kapja meg az uj OS-eket 2-3 eve, igy nem tudom megnezni. Persze lehet hogy mar a retina macbookokkal bejott az uj skalazas, csak nalam az air firmware-je miatt nincs lehetoseg mashogy allitani a UI elemek meretet, mint allitani a nativ felbontason, ami ugy nem begyere.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
félisten
válasz Tigerclaw #103964 üzenetére
> Az uj Mac OS-ben is maradt ugy a skalazas, hogy csak nativrol kisebbre allitja a felbontast, vagy van olyan lehetoseg mint a Windowsnal, hogy 100-200% kozott 25%-os lepesben allithatoak a UI elemek?
MacOS-en is van 'fractional scaling', de eleg mashogy mukodik, mint Windowson. A Mac ugy csinalja, hogy egy nagyobb virtualis felbontason rendereli az UI-t, es aztan alulmintavetelezi; a Windows meg konkretan skalazva renderel. Emiatt a MacOS konzisztensebb (bar Windowson is nagyon ritka mostmar az olyan app, ami nem kompatibilis), a Windowson meg elesebbek a betuk, ha nincs 200+ DPI-ju monitorod.
> Azt nem ertem, hogy a 24-es iMac-nel ez hogy mukodik. Azt talan 4.5k-s vagy 5k-s. Ahhoz tervezett az Apple egy egyedileg skalazott UI profilt
Nem tervezett. Az Apple filozofiaja az, hogy a szamitogepkijelzok kb. 220 dpi-sek (21.5" 4K: 219 DPI, 24" 4.5k : 218 DPI, 27" 5K 218 DPI, satobbi).
while (!sleep) sheep++;
-
blakey
titán
válasz gzbotii #103966 üzenetére
Mindig az lesz az "aktívabb" füles amelyiket elsőnek veszed ki a tokból, tehát azon lesz aktív a mikrofon, az fog jobban merülni. Egyszerű teszttel meg tudod állapítani, következő alkalommal a másikat veszed ki.
Normális jelenség.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
adamcsik
aktív tag
Sziasztok! van egy 2019-es MacBook Pro gépem és olyan problémám van a Safari-val hogy ha simán a gépen nyitom meg akkor egyből lefagy és használhatatlan a könyvjelzők hátterét és az ikonok képét sem tölti be de ha telefonról nyittatok meg egy oldalt akkor hibátlanul és fagyásmentesen fut, ez mitől lehet? [kép] [kép]
-
Pano
addikt
Részben off, de kiegészítők ügyében kérdeznélek titeket.
Az első az egy rendes usb-c/thunderbolt dokkoló, ami nem kerül vagyonokba (mint az istyle-nál pl) vagy ár/érték arányban jobban megéri m1 airhez. Tudtok ilyet?
Másik: Tudja valaki, hogy ilyen, a képen látható hasonló -nem is tudom mi a neve- alátétet hol lehet kapni, amit billentyűzet/egér/kéz alá lehet rakni az asztalon? Ami nem ilyen csicsás gamer, mert azt találtam dögivel.
-
félisten
> Másik: Tudja valaki, hogy ilyen, a képen látható hasonló -nem is tudom mi a neve- alátétet hol lehet kapni, amit billentyűzet/egér/kéz alá lehet rakni az asztalon? Ami nem ilyen csicsás gamer, mert azt találtam dögivel.
Desk mat.
En Glorious-t hasznalok jo regota, van belole vagy harom. [link]
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Mid 2015 15" gépemben szeretnék SSD-t bővíteni. Tudtok olyan m2 NVME adaptert ajánlani, ami 100%-ig stabil, megbízható, és működik Monterey alatt? A sleep nagyon fontos, hogy működjön vele. Korábban volt egy használt gépem adapteres ssd-vel, és rendszeresen újraindult sleep alatt. Ettől jobb megoldást szeretnék.
Köszi!
-
gzbotii
nagyúr
válasz gzbotii #103966 üzenetére
Köszi a válaszokat az AirPods aku-kérdésre.
Másik kérdés, Mac-el kapcsolatos: valaki tud ajánlani egy olyan időjárás appot, ami a Menübaron jeleníti meg az infókat - hasonló a WeatherBug-hoz? Big Sur óta a WeatherBug kicsit bugos ( ), másodlagos kijelzőn kicsit össznyomottan jelenik meg az ikon.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
mandleee
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy külső monitort macbook prohoz. Kritériumok:
- kb. 24-27 col
- munkavégzéshez/kódolás, böngészéshez, legalább napi 8-10 óra
- Éles kép. Nagyon bosszantó a mostani monitoromon elmosódottnak tűnnek a betűkMivel van külön céges/privát gépem, a legfontosabb, hogy csak egy kábelt kelljen csatlakoztatni, hogy töltsön a gép és legyen egy második monitor, ha befejezem/elkezdem a munkát. Jelenleg egy dokkolóval (HP Dock G5) amivel ez megoldott tökéletesen. Ide van USB-n rádugva billentyűzet, trackpad, hogy mindig az aktuális géphez csatlakozzon. Viszont most új setup lesz, ezért szeretném a legkényelmesebben kialakítani.
Első lehetőség, hogy dokkoló marad és nézek hozzá egy olcsóbb monitort.
A másik lehetőség, ami nekem új (látszik mennyire követem a trendeket ), hogy az új monitorok is alkalmasak már dokkolónak, így ki tudnám váltani. A Huawei MateView amit kinéztem, ha jól látom a két USB tökéletesen ellátná ezt a feladatot és töltené hasonlóan a gépet is.Tudnátok esetleg ajánlani monitorokat, nektek mi vált be? Esetleg tapasztalat a MateView-val?
Köszi a segítséget!
-
tboldi
nagyúr
-
general
addikt
Sziasztok! Elég nagy kakiban vagyok. Úgy néz ki, clean install során letöröltem egy fotó anyagot is, amit nagyon nem kellett volna. (laptopon soha nem szokatm egyetlen példányt tartani, most sikerült valahogyan) USB-ről tettem vissza legutóbb a Catalinát (most hagyjuk, miért ezt, nem fontos), és előtte ugye Lemezkezelésnél töröltem mindent.
A kérdésem az lenne, létezik-e olyan progi, ami meg tudja nézni, esetleg vissza is tudja állítani a törlés előtti fájlokat vagy engedjem ezt el? Nincs agyon használva a macbook, csak backup gép. 2015 mid, 15", 512gb ssd. -
blakey
titán
-
Pano
addikt
Hali!
No, így egy nap tesztelés után már merem ajánlani.
Találtam egy jó kis appot, amivel működik a finomgörgetés nem apple egérrel és a kiegészítő gombokat is be lehet rajta állítani.
Ingyenes. Open source és M1 native.
Mac Mouse Fix[ Szerkesztve ]
-
HoppMaster
aktív tag
Van egy letöltött programom amit törölni szeretnek, de a Launchpad-ban nem jelenik meg a sarokba nala a kis x. be se tudom huzni a szemetesbe.
Hogyn tudnam eltavolitani vegleg? -
-
Pano
addikt
válasz HoppMaster #103987 üzenetére
Csak húzd a finder/alkalmazásokból át a progiba azt amit törölni akarsz.
-
Sumi
aktív tag
Ennek a smooth scrollingnak amúgy mi értelme egérgörgő esetén? Azon kívül, hogy lelassítja mesterségesen a görgetést/munkát/géphasználatot? Mármint eleve a görgő az egy kvantált dolog, nem olyan mint egy tapipad ahol tudod 0.1mm-t is húzni az ujjad, vagy egyetlen pixelt is "görgetni".
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
Sziasztok! Tegnap kaptam egy régebbi macbook airt . Mac os leopard van rajta. Tegnap újratelepítettem és a felcsatlakozott wifit szerettem volna letörölni. A képen látható részből letöröltem mindent így azóta nincs wifi a gépen. Valószínű a hardvert töröltem le.
Tudnátok nekem segíteni, hogy tudnám megint előhozni?
Soha nem használtam mac-et nagyon kezdő vagyok.
Az advanced részből is kitöröltem és a kép bal oldalán lévőt is.
Esetleg terminálból engedélyezni?
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
blakey
titán
válasz Angel2014 #103996 üzenetére
Hardvert így nem tudsz "törölni", ott a "+" jel, add hozzá a Wifit.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kewixtv
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Apple törlőkendőt.
MacBook Pro 14" (2021) felhajtása után volt rajt 3-4 foltszerű akármi, lehet billentyűzetről felszedett valamit. Olyan volt, mintha mini vízcseppek lettek volna, de világos kijelzőnél is látszódott. Amikor töröltem a kendővel nem jött le. A kendő egyik részét kis ujjnyi felületen bevizeztem, majd először a nedves majd száraz részével finoman áttöröltem.
A koszt le is szedte, viszont azon a területen enyhe kékes "fátyol" jelent meg. Szemből talán annyira nem is látszik, de ha elkezdem egy kicsit oldalirányosan nézni, akkor eléggé és zavaró is... valaki találkozott már ilyennel?MacBook vásárlása előtt azért ilyenre nem számítottam.
ui: még egy dolog. AOC 2777pqu monitorom van. HDMI kábel 2.0-s, minőségi árnyékolt, stb. (Sandberg). Néha viszont fogja magát és eltűnik a kép (kb 10percenként) kb 30-50mp-re.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Új bontatlan Apple MacBook Air 13.6" M2 8GB RAM 256GB SSD Magyar Bill. (Silver) Ezüst
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest