Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sumi

    aktív tag

    válasz kewixtv #103638 üzenetére

    14"-os 10/16C 32GB/1TB -m van. Tud hangos lenni a venti HA a GPU-t is nagyon használja a gép. Pl. 4k-ban diablo 3 -azom. 1080p-ben viszont nem hangos. Illetve más programmal nekem még nem sikerült hallhatóra tekernem a ventiket. Ezzel együtt, ha nagyrészt asztalon használod majd otthon, akkor szerintem érdemesebb a 16"-ost választani. Akksija is tovább bírja - bár az asztalon ez pont nem számít, és jobb a hőháztartása :D Ha meg sokat cipeled magaddal, akkor érdemesebb a 14"-ost, mert hogy ez sem szörnyű azért.

    Monitor: 4k-s vagy jobb monitor kell, különben csúnyák lesznek a betűk.
    MX Master / MX Keys jó lehet, de én pl. egy 20 éves, 3 ezer forintos basic HP (chicony) billentyűzettel használom az asztalon legnagyobb megelégedésemre :D Egerem is egy basic HP. Mindkettő vezetékes. Egy apple usb-c - usb-a átalakítóba van dugva egy apró 4-es usb2 hub, és csodásan működik. Nem vagyok igénytelen, de ezeket szoktam / szerettem meg az évek során, még windowsos időkből valóak.

    Nekem az a javaslatom, hogy MINDENKÉPPEN menj fel pl. pestre vagy bécsbe, és próbáld ki őket élőben vásárlás előtt.

    Azért szerintem a desktop pcdnél nem feltétlen lesz gyorsabb egyik sem. Sőt.. Tökre program/felhasználásfüggő. Pl. itt van ez a hülye flighradar amivel ma küzködtem.. Ezt egy 2. gen i5-ös is jobban futtatja, mint a mac.
    No meg persze azt se feledd, hogy nincs bootcamp, sem virtualizáció, csak emulálás, ha x86-os dolgokat akarsz futtatni. Dockert említetted, ezért gondoltam szólok, nehogy meglepődés legyen. De lehet persze, hogy full arm-os a történet amit fejlesztesz/használsz, akkor nem szóltam.

    Bármelyiket is veszed, mindenképpen az apple.com -tól vegyed szerintem, még ha többe is kerül, vagy várni is kell rá. Az összes többi bolt garanciája egy kalap fos, pont pár hete jártam meg, hogy a pixelhibás 1.24 milliós gépemre azt mondták az istyle-nál, hogy "ígyjártam", nem cserélik ki. USA-ban azért ez nagyon máshogy működik, és a youtube videók / reddit esetleg egy olyan képet festenek az emberben a márkáról/cégről ami magyarországon sajnos nem létezik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák