Új hozzászólás Aktív témák

  • Navaren

    aktív tag

    válasz HarleyCustom #1752 üzenetére

    Nekem sima 15 Pro van, de egy évtizede a 'leggyengébb' iPhone-om azok közül, amiket megvettem (i3G kóstoló után i4 óta szinte mindig cseréltem kétévente az aktuális cuccra).

    A kamerás képességeket és a processzor benchmark eredményeit leszámítva nem nagyon van olyan faktor, amiben jobban (vagy néha akár legalább olyan jól) teljesítene a cseréjekor kétéves i13 Pro-nál (így utólag nagyon sajnálom, hogy azt eladtam).
    Érezhetően gyengébb az akkuteljesítmény (mint a cseréjekor még mindig 97%-os(!) 13 Pro); rengeteg szoftveres blama van (kameraindításkor rendszeres fekete képernyő, sok app force quit, ami mondjuk a parkolós, bankolós, prezentációs stb. appkoknál nem csak pillanatnyi bosszúság; amnéziás BT kapcsolat - AirPods 2-vel és annak cseréje után a 3-mal pl. valami hihetetlen, amit művel; véletlenszerűen kódot kér faceID helyett egyszerű feloldáshoz, és nem, nem n - számú 'rontott' próbálkozás után, vagy random, nem észrevett reboot után hanem csak úgy random, kijelző bekapcsoláskor; sokszor nem ugrik fel a (gyári) billentyűzet, amikor valamilyen üzenetkezelő app-ba belépek; portré - módból landscape - módba forgatás után sokszor 'szétesnek', az interfész elemei; abszolút bugos AppleTV távirányító működés, pl. keresés közben; és igen, bár már rég óta sosem megy a teljesítmény rovására, de nálam továbbra is érezhetően melegebb a telefon, mint a 13 Pro volt (AR appok, tervező appjaim, 3D mapok, nagy mennyiségű adatot egyszere szinkronizáló, vagy komplex grafikus interfészt használó, stb. alkalmazások közben; illetve töltőre dugva kezdéskor, nyilván iCloud szinkronizálás alatt), még a Spigen Liquid Air tokon keresztül is érzem (szinte végig ugyanez a tok volt az előző, telefonon is, persze az arra tervezett kivitelben, nagyon megszerettem, azért lett ezen is ilyen).
    Játszani nem játszom rajta sosem.

    Nem nagyon olvastam, hogy ezek gyakori bajok lennének, így nem általánosítanék, nagyon örülök mindenkinek, akiknek problémamentes tapasztalatai vannak, de nekem ezzel a modellel nem túl jó az élményem.
    iPad-emen pedig i(Pad)OS 17 hibátlanul ketyeg.
    Még a 11 Pro topikjában emlékszem, volt anno pár srác, akiknek akárhogy segítettek a tagok, sehogy sem tudták nagyjából bugmentessé kalapálni a saját mobiljuk. Anno nem értettem őket, biztos voltam benne, hogy valahol user error lesz a dolog, de most én is ebben a csónakban evezek a 15 Pro-val.
    Megjelenés óta használom, memória hibára gyanakszom, de Apple Store-ban futtatott diagnosztika sem mutat ki anomáliát, a telefon külsőre továbbra is hibátlan, szokásos tok/fólia kombóval védem, semmi kopás/sérülés, eddig egyser sem esett le, nem ment úszni, semmi ilyesmi, egyszerűen csak 'nemjó', vagyis nem elég jó.
    Többször újrahúztam, vissza is állítottam illetve újként is beállítottam, eredmény nélkül, itt valami más van, de kifogytam ötletekből és lelkesedésből is, hogy próbálkozzam.
    Nem örülök, mert nem csak kütyüb*ziságból van, hanem munkaeszközöm is, de ez van.
    Nem akarok nagyon panaszkodni (direkt nem is írogattam topikokba károgni), és nem annyira vállalhatatlan a helyzet, de ennyi bosszúságot nekem iPhone modell még nem okozott az elmúlt tizenöt évben.
    Remélem, 16 Pro-val több szerencsém lesz, ha addig valamelyik update valahogy egyszercsak nem rázza gatyába, akkor megszokottal ellentétben tuti váltani fogok rá.
    Ettől függetlenül, mivel többnyire általánosan pozitívak a tapasztalatok és csak én vagyok balszerencsés, szerintem nincs mitől tartanod, kívánom, hogy leld maximális örömödet benne!

    [ Szerkesztve ]

    iBalu // Ordo Ab Chao //

Új hozzászólás Aktív témák