Új hozzászólás Aktív témák

  • Crystalheart

    senior tag

    Na, az utóbbi időben megnéztem három eléggé eltérő műfajú sorozatot.

    Excel Saga (+ Puni Puni Poemy)

    Ez elmebeteg volt. Ugyebár egy műfajparódiába oltott manga-adaptációról van szó. Van benne minden, nehéz róla általánosan szólni, mert a grafika, a gagek, a humor szintje is mind attól függ, épp mit parodizálnak. Leginkább a fárasztó, arckaparós jelzőkkel tudnám illetni, de azért jó értelemben. Ha vígjáték, a Seto no Hanayome-t sokkal jobban élveztem és azon tényleg dőltem a nevetéstől, de kb. ez az összes pont, amin össze lehet hasonlítani a kettőt. Egészen mással nevettetnek. Mindenesetre az anime-műfajok kiparodizálása nagyon epic benne. :D Akkor érdemes megnézni, ha már kb. képben vagyunk velük.

    A Puni Puni Poemy hasonlóan őrült volt, Nabeshin nem komplett. :D

    Ichigo Mashimaro + OVA-k

    Kár, hogy vége lett :( Azt hiszem, ezzel jellemezhetem a legjobban. Eleddig még nem láttam olyan sorozatot, ahol ennyire ne lett volna fő történet, de ide nem is kellett. Olyan volt, mintha az egész sorozat kis ovákból állt volna, és végig eszméletlenül aranyos volt. :) Az olyan részletek, mint hogy valódi gyerekeket én még nem láttam hasonló módon viselkedni, és el sem igazán tudom képzelni, lényegtelenek; a szórakozásra kiváló. Gyakran mosolyodtam el közben, és vissza kellet fognom magamat, nehogy túl hamar daráljam le. De.. mint mondtam, kár, hogy vége lett, túl hamar. Jöhetne még.

    Kiddy Grade

    E sorozat tekintetében kevésbé vagyok egységes véleményen. Több jó és több rossz tulajdonsága is van. Maga az alapötlet szerintem elég jó, megállja a helyét a sci-fik alapötletében. A megvalósítás módja elég felemás. Ugyebár három részre lehetne bontani, az első harmadában pl. semmi sem történik, de még utalás sem arra, hogy valami készül. Ezt szerintem elhibázták, mert ilyen bevezető, ahol megismerhetjük a karaktert, egy produktumnak legföljebb ötödét foglalhatná el, utána következnie kell az első fordulópontnak, ahol elindul a cselekmény. Ezzel szemben ez egy totális fanservice volt, gyenge, egysíkú és lineáris epizódtörténetekkel. A második harmadában elindult valami, és itt igazából az említhető meg, hogy túl éles a váltás a második és harmadik harmad között, mintha két külön epizód lenne, kevés az átmenet. Más szóval nincs meg a kellő drámai ív. Emellett lehet említeni még, hogy sok a lyuk a cselekményben, sok dolgot nem magyaráznak meg - ez mintha egyes anime-forgatókönyvírók perverziója lenne -, és túl sok a képtelenség. Már-már inkább scifi-fantasy, mint scifi, ami még önmagában nem volna gond, de az általánosan ismert fizikát is semmibe veszik. Csak akkor bosszantó, amikor apró elemek megmásításával még hihető is lehetne.

    A forgatókönyvírók úgy érezték, minél több fordulatot tesznek bele, majd annál nagyobbat tud ütni. Másutt az a probléma, hogy nincs fordulat, itt meg szinte csak az volt, részenként több is akár. Tehát az elosztás is rossz, egy történet legföljebb nyolc részegységet, azaz hét nagyobb fordulópontot bír el, amiből kettő fő, egyet pedig ellőttünk a cselekmény indulásakor. És ami a karaktereket illeti, Éclair a legérdekesebb köztük, a többiekkel nem igazán ismerkedünk meg, nem jól mutatják be őket, még csak nem is aggódunk értük. Valamit elszúrtak, mert egy filmben ez abszolút elmegy, de egy 24 részes sorozatnál azért illő volna egy kicsit jobban kifejteni a dolgokat. (Az első harmadot meg elpazarolták a hülyeségre.) Mindazonáltal, habár karakterfejlődés nem sok van, visszaemlékezésekből láthatjuk, hogy mindenesetre korábban volt.

    Mindennek ellenére élvezetes volt. Komolyan. Ha félre tudjuk tenni a fenti hibákat, egy látványos, szép és mozgalmas sorozatot kapunk. A grafika tetszett, az akciójelenetek pedig mondhatni egészen jók voltak. Jól megoldották azt is - persze nem sikerült mindenhol -, hogy a szokásos darabos animációt effektekkel, rajzmódokkal áthidalják, néhol egészen fluid képet kapva. (Példa, spoiler a 17. részből - bocs, csak angolt találtam, ami katasztrófa :D) Az űrharcokat és a szárazföldi harcokat is jól koreografálták, tényleg látványos. a történet pedig végül egy nagy, epikus űrsztorivá növi ki magát, csak az a kacifántos út ne volna, ami odáig vezetett. Az is tetszett, hogy nem idegenkedtek a durvább elemektől, a vértől sem. Csak nekem már sok volt emellett a fanservice... Szóval felemás élmény volt. Ajánlom megnézésre, de készüljünk föl a hülye elemekre. Egy rebootot vagy inkább egy filmet megérne.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák