Új hozzászólás Aktív témák

  • Crystalheart

    senior tag

    Jyu Oh Sei.

    Mielőtt belekezdtem volna, ránéztem az általános értékelésekre a MAL-en, tele van 9-10-el. Gondoltam, annyira gáz nem lehet, max egy hülye vég, vagy ilyesmi, amiért sokaknak mégsem tetszik.

    A besorolása sci-fi, akció, dráma, shoujo. Igazából nem tudtam elképzelni, milyen egyveleg jöhet ki ebből, sima bishounenes scifire számítottam.

    De banyek! Esküszöm, így utólag beleolvasva a kritikákba, az az ember állt a legközelebb a valósághoz a kritikában, aki 3 pontot adott rá.

    Van egy érdekes felütés, tök jó alap valami jó kis scifinek. Mondjuk a (főszereplő) férfiaknak is hatalmas szemek, feminin vonások kifejezetten zavartak, de betudtam a célközönség óhajának. A sorozat elején csak úgy történnek a dolgok, amikre később magyarázatot várna az ember. A megfestett világ érdekes, a húsevő növények kegyetlenek, a karakterek is kellően különböznek, és az ember majd némi kiteljesedést is vár őket illetően. Volt egy nagy időugrás, hirtelen mindenki 4 évvel idősebb lett az egyik részben, ez kissé zavaró volt, mintha csak kihagytak volna vagy 10 részt. Oké átsiklottam fölötte, a vége a fontos, arra hegyezték ki, gondoltam. És akkor az egész teljesen befordult, vagy inkább kifordult.

    A szereplők - felnőve, vagy majdnem felnőve - elkezdtek illogikusan gondolkodni, szentimentálisakká váltak, hiperérzékennyé, miközben az indíttatásaik, még ha meg is magyarázzák, homályba vesznek. És azok a szövegek! Azok a tettek! Az a beszéd! Esküszöm, mintha egy vígjáték poén-yaoi bejátszásait hallgattam volna, épp csak nem csókolóztak egymással a "férfiak". Ettől úgy a sorozat háromnegyedére már teljesen kikészültem, majd a végkifejlet amolyan "nesze semmi fogd meg jól", szupernyál stílusban. Az egész cselekménynek nevetséges okai vannak, és olyan döntések mozgatták a kerekeket, amik egyáltalán nem voltak indokoltak. Milyen itt minden karakter, beleértve azokat is, akik nem bishounenek? A "túl szentimentális" nem kifejezés, Werther elbújhatna mellettük. Ekképp az egész sztori katalizátora a szereplők teljesen irreális, elképzelhetetlen, érzelgős, nyálas döntései - vagy épp nem döntései.

    Amúgy a rajzzal a nagy szemeken és a fura orr-árnyékokon kívül nem volt különösebb gond, hozta a mai színvonalat. A zene jpop, tele engrish-sel, nem igazán jött be, de elment. Az OST, kiváltképp az akciós jelenetek alatt szinte elviselhetetlenül nem illett a hangulathoz, semmi adrenalinfokozó hatás vagy ilyesmi.

    A poén, hogy ez egy igényesen kivitelezett nyáltenger. Nagyon rossz értékelést nem tudok rá adni, mert látszik benne a sok munka, és némileg női szemszögből is meg kell vizsgálni - valszeg az Alkonyat is ezért jön be a gyengébbik nemnek, amiért ezt felpontozták a sok 9-10-es véleménnyel. Ezért a MAL-en 5 (average) pontot adtam rá. Jelzésül, eddig csak a School Days-t értékeltem még ilyen alacsonyra, de ez az átlagost jelenti.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák