Új hozzászólás Aktív témák

  • bandiras2

    senior tag

    válasz Agostino #1075 üzenetére

    zsiga667 -nek ugyan nem jött be az Evangelion, de számomra nagyon nagy volt, főleg a lezárómozik. A sorozat (alternatív befejezése) számomra csalódás volt, bár növeli a lezárómozi megérthetőségét.

    Ez egy spoilerfree bemutatás, nem lövök le semmi ''poént''

    Az evangelion egy ''robotos'' gyilkolászásnak álcázott lelki katasztrófa.
    20 éven aluliaknak nem ajánlott.
    Idézőjelben a robot, mert csak egyet láttam benne(A jetalone kudarcba fulladt kisérlet volt a rendkívül költséges EVA project kiváltására), az is csak egyszer szerepelt. Az EVA-k biológiai alapúak, a géntechnológiai mesterművek, az emberiség végső közelharc fegyvere. Sajnos felnőtt emberi agy nem képes rendesen szinkronba lépni az EVA kétirányú neurális irányítórendszerével. (kétirányú, tehát egy vereség nagyon fájdalmas lehet)Az első kirérletekben egy ember meghalt, egy másik pedíg végleg idegösszeomlást kapott. A pilótákat különösen óvatosan válogatják az arra alkalmasnak talált 14 év körüli gyermekek közül. Senkit sem választottak ki véletlenül a 3 gyerek közül.

    Honnan jön az ellenség? Miért jönnek? mi lesz akkor ha elfogynak?
    Rengeteg vér folyik, de nem ez teszi megrázóvá. A hellsingben is ömlik a vér, de az egyáltalán nem dúrva.

    Nagyon sok részlet derül ki a ''second impact'' valódi okairól, a szereplők múltjáról, néhány szereplőnek a kilétéről. A lezáró mozik pedig nagyon sok kérdésre választ adnak. A sorozat a zsidó-keresztény mondakörre épül, sok vallási elemet tartalmaz, de ez nem üli meg a sorozatot, csak keretet ad neki.

    Mestermű.

    Happy end-re ne számíts, hacsak gyökeresen másképp nem látod a dolgokat.
    (másik fórumon Perikles: A happy end fogalmának gyökeres újraértelmezése.)
    Én majd lefordultam a székről a végén, és 3 napig rosszul voltam.
    A sorozat végén azért mert annyira többet vártam, a lezárómozik végén pedig azért, mert annyira brutális erővel támad a nézőre. Néhol ugyan elhúzzák a storyt, de semmi sincs véletlenül belepakolva a sorozatba.

    [Szerkesztve]

    A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Freedmann

Új hozzászólás Aktív témák