Új hozzászólás Aktív témák

  • Bondi

    csendes tag

    válasz Aragornka #6222 üzenetére

    Aragornka:
    az ilyenekkel ne foglalkozz. Biztos, hogy teljesítményre megy a móka... Pl. kiállítanak valahova egy forgalmas helyen és le kell szólítanod a reményteljes vevőket. A szállást-rezsit ugyanúgy elkérik tőled hetente akkor is, ha egy petákot se keresel. Mondani se kell, a legtöbb esetben a diaszpórában élők állnak az ilyen házalós ügyletek mögött.

    Balinov:
    „Mondjuk ahogy olvasom, a plasztik inkabb csak olyan reminder, a tenyleges ugyintezeshez a szamnak maganak elegnek kell lennie?

    Velemeny, Tisztelt Nagyerdemu?”

    A munkahelyén leadja a számot és elrakhatja a műanyag kártyát a fiókba, mert soha sehol senki nem fogja kérni. Még a dzsípí sem, ha offszikkel... (bocs)

    És ha normálisan be volt jelentve, akkor a munkahelye ezután le fogja vonni a heti/havi fizetéseiből az ideiglenes szám miatti addigi adótúlfizetését. Magyarán nekem ez pl. úgy nézett ki, hogy a köv. havi fizetésemet megkaptam tisztán, és még utána is kevesebb adót vontak le, amíg a túlfizetést ilyen módon ki nem igazították.
    De ha lustább a munkahely/munkaügynökség, akkor személyesen kell bemenni az adóhivatalba következő áprilisban (tehát az adóév végén) a munkahelytől/ügynökségtől megkapott P60-as nyomtatvánnyal (amin összegzik az utóbbi év befizetett adóját is), majd ott segítenek az illetékes elvtársak, hogy van-e túlfizetése és hogyan igényelje vissza.

    Ha most épp munkanélküli, akkor a legutóbbi munkahelyén kapnia kellett egy P45 nevű nyomtatványt, amin összegzik a fizetését és a befizetett adóját. Nagyon fontos, hogy ezt a nyomtatványt mindig le kell adni a következő munkahelyen is (hogy tisztában legyenek az addigi éves adó- és tébé-befizetésekkel). Vagy be kell menni a legközelebbi adóhivatalba vele, ott segítenek, hogy mennyi jár vissza a megszűnt munkaviszony alatt befizetett adóból.

    Tehát a Jobcentre-nek semmi köze hozzá, mint más is írta.

    BÚÉK, ne rúgjatok be nagyon szilveszterkor

Új hozzászólás Aktív témák