Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
válasz Keeperv85 #11920 üzenetére
Működhet úgy is, de közvetlen íróként is. Húú, pedig annó gondolkodtam, hogy leírom, mit műveltem, most jól jönne, már nem igazán emlékszem ezekre a dolgokra
Én JTAG-en keresztül a flash eepromot írtam.
Tehát volt a jtag panel (wiggler), ami csatlakozott egyrészt a készülék alaplapi paneljának JTAG kivezetéseire, másrészt párhuzamos porton a számítógéphez. Azon futott az égető progi (nagyon egyszerű DOS-os progi volt, samsung S3C2440 procira és az adott kütyüben lévő hynix NAND-ra.), amivel felül tudtam írni a készülék flash eeprom (NAND chip) tartalmát. (Hogy mit, az külön történet volt, mivel egy kínai PNA-ról beszélünk, nulla támogatással. Egy működő ugyanilyen készülékről készített komplett ROM mentésből kellett megcsinálnom a bootloadert - ezt írtam vissza a NAND-ba -, és az SD kártyára rakható frissítőfájlokat, ami a tulajdonképpeni rendszert írta vissza a kütyüre. Na ez volt az igazi ROM főzés )Tehát a kütyü maga nem működött, akksi sem volt benne csak a flash ic kapta a szuflát az íráshoz a wigglertől.
Ellenőrzésképpen mikor a készülék tökéletesen működött, újra felülírtam a az eeprom-ot, csak éppen hülyeséggel. Nem is indult a kütyü megint, csak az lcd háttérvilágítás ment, mint előtte[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz Keeperv85 #11922 üzenetére
Ja, hát igen, ezért írtam, hogy ezekről én már nem tudom, hogy's mint működnek
Anno a Samsungnál is volt ilyen-olyan írásvédelem, meg hardveres mókolás (smd ellenállás forrasztgatás) de a noname kínai nem foglalkozott ilysmivelmég offabb: van távcsövem és ahhoz tartozik egy ún. óragép. Abban van egy PIC vezérlő ami a léptetőmotort vezérli. Namost ez szeret elszállni, ha pl. 6V helyett 12V-ot kap. A cseréje olcsó és egyszerű, a bökkenő a beleírandó program. Elvileg ezeket a kontroller chipeket védeni lehet a kiolvasás ellen, de a kínaiak ezzel sem foglalkoztak, csak egy működő ic kellett és probléma nélkül kiolvastam belőle a progit majd ezt felírva egy üres chipre máris működött a szerkentyű megint.
Hogy a telóknál menyire védik mostanában ezeket a dolgokat, nem tudom.
Ha lenne nálam ilyen, biztosan nekiesnék de így nem sok lövésem van a dolgokról[ Szerkesztve ]
-
426os
őstag
válasz Keeperv85 #11965 üzenetére
De pl volt kölcsönben nálam 1 napig egy telefon a múlt héten, be volt rajta állítva a fiókom, e-mail, névjegyzék szinkronizáció ment, pár appot is telepítettem és nincs benne a listában. Összefügghet a dolog azzal, hogy mik voltak az eszközön bepipálva szinkronizálásra? Vagy esetleg az Android eszközkezelő? Emlékeim szerint ez utóbbi csak ezen a két telefonon volt bekapcsolva, amik a listában vannak, más telefonon/tableten nem engedélyeztem és azok nincsenek is a listában.
.
-
Kékes525
félisten
válasz Keeperv85 #12000 üzenetére
A Dalvikra is vonatkozik ez? Minden ROM alatt az ICS óta? Mert akkor furcsa, hogy az XDA-án azt írják, hogy meg kell csinálni, ha full wipe nélkül próbálom feltenni az új ROM-t. Habár az új NeatROM-ban benne van, azt tudom. Az törli a cache-t és a Dalvik-ot is telepítésénél.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
ksanc
őstag
válasz Keeperv85 #12000 üzenetére
Ha simán kitörlök egy appot és bemásolok egy másikat, ami ugyanazt csinálja, csak pl.
frissebb verzió, akkor is? (Mert nekem voltak ebből gondjaim).
A Dalvik cache van a /data-n belül viszont wipe /data-ról nem volt szó.
Én mindenesetre ilyen manuális csereberénél mindig törlöm mindkét cache-t, mert ahogy írtam, volt már belőle xy alkalmazás leállt jellegű üzenet. És nem azért, mert nem voltak beállítva a jogok.
De majd megnézem, ha legközelebb ilyesmit csinálok, hátha tényleg csak felesleges szokás -
nyuszi123456
aktív tag
válasz Keeperv85 #12018 üzenetére
Köszi szépen az iránymutatást.
Először magamnsk szeretnék egy menedzsment szoftvert írni, amit pc-n használtam megelégedéssel. Sok picit elsőre emiatt Javat tanulni.
A titkosítás valóban fontos lett volna, enélkül nyelvtanuló szoftverekről marad le a világ. (pedig rátok férne
A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)
-
tomy86
addikt
válasz Keeperv85 #12025 üzenetére
Az lehet, hogy a wifi kapcsán tévedek, de használtam olyan gyári Sony romot (ha jól emlékszem valamelyik észak-európai régiós ICS-t), amiben nem voltak használható apn beállítások és kézzel kellett minden telepítés után beállítani. Akkoriban épp nem volt wifim és mindig megjelent az értesítési sávban egy sárga háromszög mellett egy felirat, hogy a "hálózati beállítások letöltése sikertelen", vagy valami hasonló. Ezután manuálisan kellett beállítani.
Közben eszembe jutott, hogy lehet hogy ez egy Xperia specialitás volt, mert mintha az Xperia menüpontban lett volna olyasmi opció, hogy internetbeállítások letöltése.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Keeperv85 #12025 üzenetére
Megnéztem több 2011-es Xperia topikját és jól emlékeztem, hogy volt egy olyan lehetőség, hogy "Beállítások/ Sony Ericsson/ Internetbeállítások" illetve később "Beállítások/ Xperia/ Internetbeállítások", amire kattintva letöltötte a beállításokat, ha wifin volt a telefon, de azt nem tudtam, hogy ez Sony-Ericsson extra volt.
[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
válasz Keeperv85 #12046 üzenetére
Értem. Köszi. Akkor marad a lefagyasztás. Igen van olyan a SuperSu ban h eltávolítsa magát. A másik Superuser app még a root joogot se tudta átvenni a Kingusertól, akkor ha ez átvette akkor mért veszne el a root joog ha törlöm a régi Superusert?
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
-
ksanc
őstag
válasz Keeperv85 #12101 üzenetére
Kérdés, hogy mitől?
Ha gyári rendszer volt fent és a saját update csinálta ezt, akkor valószínűleg ott szakadt félbe, ahol nem kellett volna
Ha ki tudja mi és ki tudja honnan és mit updatelt, akkor bármi lehet... recovery van, az már fél sikerAsztii, milyen teló
voltez? -
aprokaroka87
nagyúr
válasz Keeperv85 #12115 üzenetére
A CWM hogy oldja meg?
Eleve a külső Sd kártyára csinálja a Teljes Backupot,annó volt LG GT540-em,milyen érdekes volt hogy egy nap 3 szor csesztem szét az OS-t annyira hogy besem bootolt,de volt cwm recovery mentésem és láss csodát mind 3 szor sikerült teljesen újraraknom úgy ahogy lementettem. -
Kilenc9
csendes tag
válasz Keeperv85 #12122 üzenetére
Gondolom akkor marad az odin.
Ha jól gondolom, akkor ota-n keresztüli frissítés során felküldésre kerül az éppen aktuális android verzió, majd az ota szerver az aktuális- és legfrissebb verziószám alapján saját adatbázisában összehasonlítást végez fájl hash-ekre és ha hiányzó vagy eltérő a hash, akkor az adott állomány frissebb változatát leküldi a telefonra?
-
Kilenc9
csendes tag
válasz Keeperv85 #12124 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy minden ota-s frissítés során a szerver on-the-fly állítja össze a packot, generálja a frissítést végző scripteket?
Mikor tőrténik a frissítés? A boot loader végzi? - vagy az elinduló android állítja át pl. a /system-et rw-re, majd a frissítés végén ro-ra? Vagy még ro-ra állítás előtt lefut a frissítés?
Mi van az olyan partícó tartalmakkal, amelyek fájlrendszer formátuma egyedi vagy az apply_patch számára nem ismert? -
Kilenc9
csendes tag
válasz Keeperv85 #12131 üzenetére
Értem, köszi a segítséget, így már picit jobban rálátok talán a folyamatokra.
Egy dolog még nagyon furcsa számomra. Mi végre ez az sha1 hash-es ellenőrzés, akkor, ha az új fw-ben a teljes bináris tartalom újra lett fordítva, feltehetően már fejlettebb toolchain-nel, megváltozott függvénykönyvtárakkal, szval kicsi az esélye, hogy az aktuális (régebbi) fw bármelyik állományának sha1 hash értéke megegyezzen az új fw hasonló nevű és funkciójú állományáéval, mivel feltételezem, a frissítés ezen módjánál a cél az volt, hogy ne kelljen minden esetben letölteni a teljes, akár gigás tartalmat, csak a változásokat a két verzió között. Vagy olyan is előfordulhat, hogy bizonyos fájlok, apk-k nem kerülnek újrafordításra vagy a rendszerben akár régebbi és újabb toolchain-nel fordított alkalmazások lehetnek egy időben jelen?
-
Kilenc9
csendes tag
válasz Keeperv85 #12134 üzenetére
A szerver oldal ezek szerint minden fájl esetében binary diff-et végez, majd összeállít egy metainformációkkal terhelt (offszet, hossz, új tartalom) leíró fájlt? Nem tudom. Ez elég hihetetlen, mert baromi erőforrás- és időigényes. Sokkal egyszerűbb csak az aktuális és a legújabb verzió közötti kész fájl hash-ek összehasonlítása, majd eltérés esetén az adott fájl frissítő csomagba történő beillesztése.
A programot tartalmazó állományok biztos, hogy már alacsony offszet címeknél eltérnek/elcsúsznak, így nem biztos, hogy elég nyereséggel jár egy metainfókból és különbségekből generált állomány alkalmazása. Adatállományoknál (pl. egy videó), lehet más a helyzet, így én egy hibrid megoldást tartanék ésszerűnek. De okoskodás helyett mégésszerűbb lenne, ha inkább utánanéznék. -
ksanc
őstag
válasz Keeperv85 #12160 üzenetére
Csak nincs mobilnetem
Akkor az az E betű vajon mit csinál ott a térerőnél? Az az élő Edge adatkapcsolatot szokta jelölni, másként nem jelenik meg.
Ha van internetkapcsolat wifi-n keresztül, akkor automatikusan átáll rá és nem használja a mobilnetet, a betűk is eltűnnek. Szóval ott szerintem mégsem stimmel valami a wifin keresztüli internetkapcsolattal. Attól még egyéb, ugyanarra a wifi routerre kapcsolódó eszköz még működhet, itt a telónál nem oké valami.Vagy nem
Mindenesetre az Edge az elég lassú tud lenni ahhoz, hogy a kiszolgálók időtúllépés miatt hibát dobjanak.
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz Keeperv85 #12174 üzenetére
Gyakorlatilag ma már minden előfizetéshez tartozik egy alap mobilforgalom. És az az E betű nem dísznek van ott
Közben átírtam és az ellenőrzésnél jelez is hibát - a build.prop-ra. Azt nem patch-eli egyébként, hanem simán kirakja az update.zip /system-ből a /system-be.
Viszont akkor ezért nem megy online a frissítés, az ugyanis a build.prop alapján dönti el, van-e újabb verzió.Na mindegy, nem kóser ez a W450-es MIUI, mindjárt az első frissítésnél elszáll a Themes. Ó, nem írja ki, hogy stopped, nehogy lásd, csak ha rákkatintasz, akkor jelenik meg egy pillanatra aztán eltűnik. Csak azért nem tűnt fel eddig, mert nem használom
Melyik app felel ezért egyébként?
Aztán szépen így. Az egyik frissítés után leáll a Naptár, aztán az újabbaknál már az android framework és hasonlóan jelentéktelen cuccok jeleznek "stopped", meg visszaugrik a boothoz és szépen loopol.
Annyira engem nem érdekel, de sokan használnák aztán hol ilyen, hol olyan problémákat jeleznek. -
ksanc
őstag
válasz Keeperv85 #12181 üzenetére
Jóvan!!
Persze, hogy portolt. [link]
Kicsit kavarja a dolgot, hogy a 2014-es telók más kiosztást használnak így más a kernel is. Van ahhoz is ugyanez a miui, csak a frissebb kernellel. Azt nem linkelem ide, mert a MIUI India oldalán van, ahhoz pedig regisztrálni kell, hogy bármit megnézhess.
Most csinálok egy downgrade-t és felrakom ezt az eredetit és meglátom, mit művel. Úgy emlékszem ezzel ment az OTA update rendesen.
-
beg
veterán
-
ksanc
őstag
válasz Keeperv85 #12209 üzenetére
A jó öreg Total Commanderrel mi a helyzet? Merthogy én azt használom mindenre és eddig mindent megcsináltam vele
-
ksanc
őstag
válasz Keeperv85 #12227 üzenetére
No igen, ilyen finomságok vannak már, nyilván ott nem fog menni.
De azért bőven van még rendszer, ami nem így működik.A jövőt elég sötétnek látom ilyen téren, egyre zártabbak lesznek a rendszerek. Bár mindig lesz gyártó, aki felrúgja a dolgokat
Vagy kitör a 3. világháború és utána úgyis a kőbunkótól kezdjük újra...[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
válasz Keeperv85 #12278 üzenetére
Fene tudja, lehet. De érted a lényeget. Ot990:600Mhz, 512 mb ram, Ace2: 2x800 vagy 1000? Mhz, 512 mb ram. Elvileg jobb hardverrel rendelkező teló, mégis pocsék használat közben. Ja, még egy példa. Hongmi S1.
Megveszed, kibontod,használod.Ja, nem. kínlódsz, mert a ram kezelése pocsék.Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
air
nagyúr
válasz Keeperv85 #12284 üzenetére
Csodálkoztam volna ha nem ilyen stílusú és tartalmú reakció érkezik tőled, egy olyan eszmecserében, amiben semmilyen téren nem vagy érintett.
(#12285) Quasi_modo
Bocs, hogy segíteni próbáltam. A jövőben inkább tartózkodom ettől.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
air
nagyúr
válasz Keeperv85 #12287 üzenetére
Véleményed lehet. Természetesen el is mondhatod, de ez a hsz inkább megbélyegző sértegetés, mint véleménynyilvánítás.
"ha neked a Nokia még mindig a Symbinaról szól csupán"
Hogy ezt honnan veszed, fogalmam sincs. És a gondolatmenet logikáját sem értem. Azért lehet véleményed mert nekem a "Nokia még mindig a Symbinaról szól csupán"? Értelmetlen.
Egyébként ha kicsit pontosabban olvastad volna a hozzászólásokat, akkor észre kellett volna venned, hogy az évekkel ezelőtti Nokiát a kolléga említette. Tudtommal évekkel ezelőtt nem volt Androidos Nokia, ezért nem értettem, hogy az Android szakmai topikba hogy jön az évekkel ezelőtti Nokia.
De lehet, hogy a hiba ezúttal is - mint mindig - bennem van.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
air
nagyúr
válasz Keeperv85 #12289 üzenetére
"már vannak szárnycsapásaik Android fronton is"
Lényegtelen. Nem erről volt szó, hanem évekkel ezelőtti Nokiáról! Te csavarod ki.
De nem folytatom, mert semmi értelme nincs. Továbbra is azt játszod, hogy hajtogatod a magadét, és nem akarod megérteni azt, hogy itt nem erről volt szó!Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Horgász topik
- Óra topik
- New Game Blitz - 2024
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon Kindle
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest