Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Keeperv85 #9541 üzenetére
"Viszont egy belakott rendszernél az IMEI -t is tartalmazza. Meg még ezt-azt."
"Nem tartalmazza. A MTK-s modellek esetén a read-back, ha benne van az NV, akkor tartalmazhatja, de többnyire ott a teljes romcserét IMEI beírás követi."MTK-s modellek esetén a CWM mentés tartalmazza az NVram által generált IMEI számo(ka)t. Ezt a /data/nvram/md/NVRAM/NVF_IMEI/ könyvtárba generálja le, ha: sértetlen az nvram bin-régió, és sértetlen a protect_f, és sértetlen a protect_s, és sértetlen a secro.
Amennyiben az nvram nem jó/sérült, akkor minden utólag beírt imei (mint pl. egy CWM mentés miatt az említett könyvtárban lévő imei) egy factory reset után törlődik. és visszaáll az eredeti imei.
Ez miatt, ha valaki egy másik telefonról készült CWM mentést komplett feltesz a telefonjára (még mindig csak MTK platform), akkor megörökli a mentett imei számot is! Ez okozott már galibát, ami a már említett factory reset-tel törlődik.de többnyire ott a teljes romcserét IMEI beírás követi
Ezt cáfolnom kell (hacsak nem arra gondoltál, hogy a rendszer írja be)
Ha az nvram sértetlen, akkor flottul megy minden, akár flashtool-os, akár zip-es romot tesz fel az ember.
kisérlet
Már megküldtem a saját telefonjaimat egy pár rommal, és a kisérleten kívül nem veszett el imei számom (persze előtte azért megnéztem, hogy mit teszek fel).Már a Spreadturm borzalmakat nem is említem meg...
Júúúúújj.... brrrrr...B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
törölt tag
válasz Keeperv85 #9543 üzenetére
Ha nem erre gondoltál, akkor miért cáfolod? Az kérdező konkrétan egy belakott telóról származó mentés, másik készüléken történő visszaállításáról írt. Soc típusról pedig még szó sem esett. Az alkalmazások azonosítóiról sem kívánok vitatkozni. Ha akarod, akkor gondold azt, hogy nincsenek.
-
pit841027
csendes tag
-
dioka7
senior tag
válasz Keeperv85 #9660 üzenetére
Szia!
Akkor van ötleted, hogy mit nézzek meg, milyen programmal, vagy esetleg mit töröljek? Az a furcsa, hogy egyik napról a másikra jelezte ki a hely hiányt, bár az igaz, hogy előtte sosem figyeltem rá. (Nem is gondoltam volna, hogy több "partíció"-ra van szedve a 8GB tárhely) Most viszont, hogy fellépett ez a gond, törölném ami ezt okozza (ami sok helyet foglal fölöslegesen), csak hát nem tudom mi az, mert nem egy program telepítése után jelentkezett, hogy tudnám mihez kötni, hanem egyszer csak kijelezte (átlag használat közben) az ikont. (Azt hiszem pont a navi futott) Az biztos, hogy nem cache-ben keresendő a gondom ha igaz amit írtál "kiüríti a cacheből minden reboot alatt, ami már nem kell oda", mert többször indítottam újra, mióta ezzel küzdök. Nem volt időm gyári visszaállítást csinálni, de már ezen gondolkodtam, mert nagyon nem értek hozzá, és túl sok tanácsot nem kaptam. Ha tudnál ötletet adni hálás lennék!
Köszönöm -
törölt tag
válasz Keeperv85 #9664 üzenetére
Lehet, hogy van, amin megy, de nálam pl. permission denied van su nélkül. A valós elérési út nálam is storage0, de a /mnt/sdcard is működik, mivel symlinkelve van. Eddig még nem volt dolgom olyan droiddal, aminél a /mnt/sdcard/... elérési út ne működött volna. Csak azért írtam ezt a lehetőséget, mert egy txt -t mondjuk Gdrive -ból linkelni sztem jobb, mint ide bemásolni a df kimenetét.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Keeperv85 #9668 üzenetére
Az SD Maid nevű progi nem egyszerűbb erre? Ráadásul magyar nyelvű.
SD Maid[ Szerkesztve ]
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
VegyesTamás
senior tag
válasz Keeperv85 #9660 üzenetére
Ahová a programokat telepíti azt "neveztem" el most sajátosan "system"nek mert az a rendszer számára fenntartott hely. Gondoltam így érthetőbb neki, nert nem ásta magát ebbe olyan mélyen.
A galériában a thumbnails mappára gondoltam, azért kevertem össze, mert kicsit
olyan mint amikor egy böngésző becacheli a dolgokat, hogy gyorsabban töltsön. (A galéria is ezért csinál ilyen előnézeti kép mappát)és amikor bekapcsolod a fejlesztői módban a "háttérfolyamatok mutatása" gombot akkor mi az a hosszú lista?
Alkalmazások/futó programok alatt mi az ami ott van és..fut..Akkor ők nem a háttérben futnak? (Szobatársamnak pont a ccleaner lassította be a XperiaX8-át, leszedtem, nem futott a háttérben, egyből használható lett a teló)Egy időre biztos eltűnt volna az értesítés, persze a gps fájl elfogyasztotta volna azt is és megint előjött vna úgyis.
Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli
-
VegyesTamás
senior tag
válasz Keeperv85 #9688 üzenetére
De azt te nem kezelheted közvetlenül csak a rendeszer...innen indultam ki.
Mindegy is igazából, értem mit szeretnétek mondani, én meg értem az android fáljrendszerét, csak rosszul próbáltam átadni, bocsánat.
Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli
-
törölt tag
válasz Keeperv85 #9704 üzenetére
Szerintem valami félreértés lehet, mert junkpodnak igaza van. Pl. a Firefox beta engem már viccelt meg ezzel. Feltűnt, hogy az alkalmazáskezelő szerint hatalmasra hízott a róka. De ott csak úgy tudtam volna lesoványítani, ha mindenestől törlöm az adatait. Ezt egy belakott böngészőnél szerettem volna elkerülni. A rókán belül van opció a személyes adatok törlésére, ezen belül a gyorsítótáréra is (offline külön). Megnéztem, hogy melyik mappa a főbűnös. Ez:
/data/data/org.mozilla.firefox_beta/files/mozilla/i6y8lcez.default/Cache[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Keeperv85 #9707 üzenetére
Én pedig azt írtam, ahogy sztem junkpod is értette. Mégpedig úgy, hogy a /data alatti elérési úton létezik az alkalmazásoknak saját mappája és cache is kerül oda. A félreértés sztem az, hogy Te közvetlenül a /data mappára érted ezt, miközben a /data/data is a /data alá rendelt elérési út, hisz annak egy almappájáról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Keeperv85 #9714 üzenetére
Persze, hogy magát az alkalmazást ruházta fel, hisz ez a helyzet. Egy alkalmazás nem csupán egy apk. Az adatai ugyanúgy hozzá tartoznak akkor is, ha fizikailag külön tárolódnak. Nélkülük nem tud teljes értékűen működni. Szóval egy apk -nak valóban nincs mappája, de ilyet senki nem is állított. Egy alkalmazásnak viszont van. Ő pedig appot írt, ami applikációt, alkalmazást jelent. Csak Te értettél ezen, hibásan apk -t.
-
aprokaroka87
nagyúr
-
törölt tag
válasz Keeperv85 #9895 üzenetére
Mi a véleményed a 6592 -ről? Érdemes belefejelni? Valamelyik éjszaka szétgugliztam magam kernel modulok után kutatva, de nem lettem sokkal okosabb. Egy CIFS -t szeretnék, esetleg Lan kapcsolatot, soros port kimenetet. De még azt sem sikerült kiderítenem, hogy az az N -es wifi pontosan milyen elméleti sávszélességet jelent és ebből milyen konkrét adatírási sebességet tud produkálni. Ahogy néztem, egyes készülékekben dual band wifi van. Persze mindenhol az írják, hogy 2,4 and 5GHz. De szerintem az az "and" inkább "or". Vagy tényleg párhuzamos dual?
[ Szerkesztve ]
-
abyssc2
tag
válasz Keeperv85 #10053 üzenetére
A helyzet az, hogy van a családban egy ilyen BeeX teló, és egy ismerősnek is pont ugyanilyen telefonja van (ugyanazon a helyen vette), az egyiken kínai recovery van, a másikon angol...
Ilyen esetben az angol recovery-t nem lehet esetleg az egyik telefonról "lementeni", és azt felrakni a másikra?
-
abyssc2
tag
válasz Keeperv85 #10055 üzenetére
Most már mindent értek
Az blogodban lévő írás egyébként nagyon részletes, és tanulságos!
Azért láttuk különbözőnek a "recovery"-t, mert én az itthoni telón a hang le + bekapcsolással néztem, és az a Factory módot hozta be, míg a hang+fel már a rendes angol recovery-t hozza be, szóval nem a telefonnal volt a gond
-
abyssc2
tag
válasz Keeperv85 #10061 üzenetére
Az SD kártya gyökerébe mentette: userdata_20140517_065552.backup
(180 mb)Ez az SD kártya azért nem teljesen tiszta, mert ha pl. felrakom az App2SD-t (manapság Appmgr III néven ismert), azt mutatja, hogy van 442 mb belső tárhely a telefonban, és 606 mb az SD kártyán, akkor is, ha egyáltalán nincs berakva a készülékbe SD kártya
Viszont, ha berakom az SD kártyámat, az App2SD akkor sem mutatja, és úgy vettem észre, hogy a játék/alkalmazások sem ezt használják. A fájlkezelőben viszont látni, és rendesen működik.
Előtte egy Samsung telefonom volt, még régi Android 2.3-as, és abban ha nem volt SD kártya, nem volt ilyen "extra hely", még pl. fényképeket menteni sem engedett anélkül, szóval ez most kicsit furcsa számomra -
Siriusb
veterán
válasz Keeperv85 #10119 üzenetére
Linux-ot használok, szóval nem ismeretlen előttem a terminál. Csak azt a stop parancsot nem értettem és gugli se mondott semmit. Mivel általában kizárólag windows-os futtatható fájllal készülnek a fejlesztők, azt át kell ültetni linuxra, én meg olyan parancsokat nem szeretek kiadni, amiről sejtésem sincs, mit csinál. Mondjuk a stop paranccsal nagy bajt okozni nem tudtam volna, de ki is hagytam, mert semmi jelentőségét nem láttam.
Kösz az infót a virtuális meghajtókról. Ha a linkelés el is van rontva, a ROM újra flash-elése vagy backup visszatöltése megoldja, igaz?
Tavaly, amikor meglett az okostelefon, azt mondtam, minden marad a gyári, én hozzá nem nyúlok, nem fogok ezzel is időt elvesztegetni. Most már nemhogy root-olva van a teló, de a bootloader is nyitva, custom kernellel... Bahhhhh. Áshatom be magam az android lelkivilágába. Na, ezt akartam elkerülni.
-
törölt tag
válasz Keeperv85 #10133 üzenetére
Valamit biztos kihagytam, de nem értem, miért olyan nagy ügy ez. Kicsit átnézi az ember a fájlrendszert és sztem nem olyan nehéz átlátni, hogy mi, hova van csatolva és hova van linkelve. Legalábbis a RootExplorer éx a SolidExplorer is mutatja, ha linkelt könyvtárról van szó és azt is, hogy mi a valós elérési út. Nem tudom a többi droidon hogy van, de pl. az RK -nál a dmesg -ben a partíciók tól-ig kiosztása is benne van.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LEGO klub
- Autós topik
- Külpolitika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest