Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
Üdv! Nyilván hülyeség, de ugye a Xiaomi telókban nincs olyan fícsör, hogy X csörgés után felvesz magától?! Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
MODERÁTOR
-
svgyula
addikt
válasz tylerddd #46451 üzenetére
Óóóó nem kell ahhoz x csörgés! Nekem számtalanszor vette fel magától a zsebemben a telefon a hívást na meg nyomta ki
Pedig húzósra van állítva és nem "odanyúlósra" A legszebb, hogy van "zsebben tartásos" mód is......Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
FRP csak hard reset esetén lép életbe? Ha a beállításokban választom ki a gyári visszaállítást akkor nem fogja kérni ez előző fiók adatait? Gyári visszaállításkor is töröl ugyna úgy minden személyes adatot? Túladnék a telefonon de nem szeretném ha problémája lenne a köv. tulajnak vele.
-
-
Fall-N
veterán
válasz Fall-N #46450 üzenetére
Tegnap frissült a Google Telefon és így néz ki lehet megoldotta a problémát. Úgy látszik a MIUI-Google-Android 13 hármas között volt a hiba. Ha visszagondolok, akkor csak néha a proximity szarakodott, de az is a kosz miatt, mert a Poco X3 Pro telfonnál az idióta mérnökök nem az előlapi üveg alá tették védett helyre, hanem a hangszórórács alatt van, ami koszgyűjtő. Remélem ezzel megoldódott a probléma. Mindenesetre a Speedtestet töröltem, ne kérdezgesse le a szenzorokat fölöslegesen. Az még rendben lenne ha megnyitáskor "nézne körül".
[ Szerkesztve ]
-
tag
Sziasztok,
Történt egy furcsa jelenség a faterom telefonjával ma reggelre. Oneplus5, gyári OOS.
A story ott kezdődik, hogy tegnap estére teljesen lemerült a telefon. Mióta megtörtént a digi-voda átállás, azóta sokkal jobban merült egyébként.
Este töltőre lett rakva a telefon, majd reggel, amikor fater bekapcsolta, factory default állapotba került a telefon, nulláról kellett mindent beállítani.
Az a kérdésem, hogy ez mitől történhetett, illetve hogy valamilyen módszerrel lehetne-e recover-elni a fotókat, SMS-eket?
Köszönöm előre is. -
natë
nagyúr
Sziasztok, van bármilyen jelentősége, hogy egy készüléket wifin vagy mobilneten állítjuk be? Értem ez alatt, hogy bármelyik preferálandó avagy teljesen mindegy?
A bekapcsolás utáni első setup-ra gondolok. -
kiraly.andra
aktív tag
válasz stfreddy #46460 üzenetére
Egyszer találkoztam ezzel egy Samsung tabletnél, nem sikerült kideríteni, mi okozta. Szerintem nem is lehet, hiszen FR után már nincs nyoma az előző rendszernek, így a naplófájloknak sem, amiből esetleg megtudhatnád, mi volt az előzmény. Ugyanezen okból arra sincs lehetőség, hogy bármilyen adatot is visszahozz.
:a:
-
kiraly.andra
aktív tag
-
natë
nagyúr
válasz kiraly.andra #46463 üzenetére
-
zoltanz
nagyúr
A gyári nagyítás funkció hetente megszünik, elszáll, újraindítás után működök megint.
-
totron
addikt
Kszangszungsz A20, Android 11, One UI 3.1, egy ideje, talán a legutóbbi frissítés óta? beragadó értesítésekkel küzdök, a szürke buborékos, képernyő alján operálóval. Nem gyengén idegesítő. Késik, beragad-ottmarad, eltakar billentyűzetet, egyéb infót, de középen is meg tud rekedni. Eltüntetési metódus sem egyértelmű, hogy mi, leginkább önálló életet él. Alkalmazástól független, rendszerüzeneteket is bele értve. Láttatok már ilyet?
-
tag
válasz kiraly.andra #46462 üzenetére
Köszönöm válaszod! A neten láttam mindenféle recovery tool-t, ezek szerint factory reset után már teljesen esélytelen? Mert úgy hirdetik magukat, hogy factory reset után is képesek adatot visszahozni, de elég scam gyanús.
-
csp01
tag
Egy telefon kihasználja a memóriakártya képességeit? Van értelme megvenni egy sandisk extreme pro-t egy ultra-val szemben?
-
[CS]Blade2
addikt
crok:
Én vagyok a másik topicból akinek az "Ébren tartva" problémája van.Két telefon is van (Xiaomi Note 11), az egyik elvileg jól működik:
Ez szinte csak telefonálásra van, ezért több, mint 1 hetet mutat a tábla.A másik, amivel reggel óta ba.szom: (itt már van facebook, messenger, okosóra, stb.)
Az értelmezés túl bonyolultnak tűnik, így abba első körben nem ástam magam bele.
Gondolom a CPU running zabálta a telót, de nemrég össze-vissza kapcsolgattam beállításokat, és mintha a vége ott már jól nézne ki
A hosszú fekete a CPU-nál: Unknown wakeup reason
Lent a táblázatban:
ANDROID_SYSTEM 1000 34m 25s 158ms
CPU System time:
ROOT 0 23m 57s 290ms
ANDROID_SYSTEM 1000 20m 18s 961msValami tipp, hogy merre induljak el? Bele kell ásnom magam az értelmezésbe?
-
crok
Topikgazda
válasz [CS]Blade2 #46469 üzenetére
"Bele kell ásnom magam az értelmezésbe?" -- ha te nem akkor mégis ki? Adatom nincs, a diagram jó kiindulópont de 20%-a a hasznos infonak, főleg így hogy nincs igazán benne teljesen egyértelmű dolog -- azon felül hogy light doze van csak és abba se engedi el a SoC-ot mert a CPU sor meg full fekete.. igazán dolgozni nemigen dolgozik semmin (a hőmérséklet nem változik, nem melegszik) "csak" nem engedi aludni.. Max. ha elakadsz akkor küld el a zip-et aztán belenézek.
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
Azt hittem, hogy ránézésre megmondod, hogy ez tipikusan ez és ez.
Kapcsolgattam dolgokat amikor több volt ott a táblán a kijelző idő. Utána már nincs teli fekete csík, szóval valamit már sikerült csinálni. Azt látom, hogy kék-re még nem megy le a Dose sor, mint a másik telefonnál.
Holnap úgyis meló, holnapután megnézem, hogy mit mutat, mert szerintem a teli fekete CPU rész már nincs. -
crok
Topikgazda
válasz [CS]Blade2 #46471 üzenetére
500+ ilyen zip-et néztem már át minimum.... van amit megmondok képről.. azt mindenképp hogy a készülék NEM alszik. De egy fotóról 0 app meg kernel infoval mégis MIT hittél?.. Az XYZ alkalmazásod szar vagy hogy a kijelző érintő kerneldriver vagy az ujjlenyomatolvasó nem engedi el a SoC-ot? Tényleg? Egy screenshot-ról?.. mikor a zip önmagában valszeg minimum 5..15MB és benne a text ennél úgy 3..4x több nyers adat, több tízezer sor általában? Aminek az értelmezésébe te nem akarsz belemenni.. de én itt rádobok egyik-másikótokra órákat is? Hát rendben. Bocs. Na have fun
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
Abban reménykedtem, hogy hátha ez olyan, amit megmondasz vagy valaki megmond képről, pont ezért, mert ti már láttatok ezt-azt, nekem meg totál kínai. Extrém nehéz lesz, mert jelenleg nem is tudom, hogy mit csinálok és mit keresek az adatokban. A másik telefon segít annyiban, hogy legalább látom, hogy milyen kb. a jó működés.
Nagyjából az a 3 app van rajta meg a gyári cuccok, lehet, hogy inkább egy gyári visszaállítás irányából kellene elindulnom, aztán jó pár órás időközönként mindig csak 1 app-ot visszarakni és 1-1 beállítást elvégezni, hogy a táblán kirajzolódjon, hogy mitől jön vissza a probléma. Egyáltalán gyári állapotban alszik-e. -
crok
Topikgazda
Az AOSP forrásból kikerül az AOSP tárcsázó és az üzenetküldő alkalmazás.. teljesen.. végülis a LineageOS-nek, a GrapheneOS-nek is van sajátja ezer éve meg van azért open source alternatíva de na.. nem túl szép lépés hogy egy vanilla AOSP build-ben már nem lesz alapból se tárcsázó [link] se üzenetküldő [link].
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Kollégának van egy Nokia G20 készüléke. Fél órája csinált vele valamit és eltűntek róla a névjegyek. Sztem a felhőből, a gmail tárhelyéről visszaszinkronizálhatta és mindent letörölt elméletben a készülékről, csak a felhős 6 név maradt meg, amennyire én meg tudom ítélni.
Na most, kérdésem azokhoz akiknek ilyen készüléke van vagy ismerik a Nokia androidját.
- Hol lehet beállítani azt, hogy mutassa a készülék a készülékre mentett neveket? Ezt sehol nem találom nála. Menteni sem tudom hol lehet a készülékre, mert csak felhőbe engedi.
Gondolkoztam rajta 20 perc nyomkodás után, hogy ez már lehet csak ezt ismeri, de akkor meg hova a f@..b@ importálta vissza a neveket a felhőből? Még SIM-re se tudok menteni, ezt a lehetőséget se találom, se hogy az ott található neveket meg tudjam nézni.- Hogy lehet egy android felületen egyetlen darab nevet felhőből lementeni a készülékre vagy fordítva? Az ok, hogy mindet, de darabonként ezt hogy lehet megtenni? Nekem Xiaomi MiMix3-am van, ebben kellett volna, de ilyen funkciót nem találok.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
zoltanz
nagyúr
Redmi S2 ben van támogatás 5 GHz wifi kapcsolathoz? Kösz!
-
svgyula
addikt
válasz zoltanz #46478 üzenetére
Hááát! Szerintem nem. Ez szerint az 2019-től van. Igaz azt írja a sajtó a telefonról IEEE 802.11 b/g/n. De a mellékelt leírás szerint kellene az "ac" utótag, vagy az "ax" jelőlés. Az "n" jelölés is elméletben tudhatná(?). Ha jól értelmezem a táblázatot. Gyakorlatban pedig ha felcsatlakozol azonnal kiderül, hogy tud-e kommunikálni.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Sziasztok.
Olyan alkalmazás illet widget kene, ami mutatja a netes elfogyasztott adatmennyiséget. Korlatlan a netem, de szeretem látni. Mit ajánlatok?Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Azt valahogy meg lehet oldani droidnál, hogy egyszerre működjön az USB mappamegosztás és az internetmegosztás USBn?
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
gyulank
addikt
Nem találtam közelebbi témát hozzá, mobiljavítás érdekelne. Milyen eszközök kellenek hozzá, hol lehet venni, mennyibe kerül? A másik, hogy lehetséges-e, hogy a hátlapon lévő lencse befolyásolja a kamera képét? Mert van egy mobil, amin nincs ez a lencse, és csak homályos, nem látom fókuszálni. Viszont ha gépen keresztül nézem, akkor látok változást. Jó nem lesz a kép, de máshogy homályos, és látszik, hogy változik. Szóval lehet, hogy elég egy új üveget ráragasztani, vagy cserélni kell a kamerát is? Furcsa nekem, hogy a telefonos alkalmazásban nem látom a fókuszálást, gépen meg igen.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
svgyula
addikt
válasz gyulank #46483 üzenetére
Szia! Hát nem occó egyszerű eszközökre van szükség a telefonok javításához. Nagyjából a következő kell mindenképpen. Melegítő asztal ami olyan hőmérsékletre melegíti a hátlapot amitől a kétoldalas ragasztó megpuhul és elválasztható de nem sérül a készülék, főleg az akumlátornak nem tesz jót! Kell rendes nagyító a jó szem kevés! kell speciális csavarhúzó készlet sok telefonhoz kell egyedi! Az almához 4 féle. Forrasztó állomás, speciális tápegység stb.....Eddig csak a szétszedésnél vagyunk. Az összerakáshoz speciális papírvékony kétoldalas ragasztó a régi eltávolításához speciális ragasztóoldószer megfelelő szerszám amivel le lehet s régit vakarni teljesen! A többinek komolyabb ismeretek hiányában nem igazán érdemes nekiállni.
A kamera abban a telefonban->kuka! Ott nem csak a takaró üveg sérült hanem a kamera fókuszáló része is! Ezt esélytelen javítani. Az ilyen kamerát(ha tudsz beszerezni???) kompletten kell cserélni.
Itt elég ha egyszer rosszul fogod meg a csipesszel és vége a dalnak. Arról nem beszélve, hogy a kamera helyzete és rögzítése telefononként változik.
Tehát az amit szeretnél nagyjából ~13 éves mutatvány a fix akus telefonok óta az otthoni javítás hááát sokkal komolyabb előkészítést igényel. Én nem javasolnám, bár ha minden mindegy alapon állsz neki akkor legalább látod a buktatókat.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
gyulank
addikt
válasz svgyula #46484 üzenetére
De ha kuka, akkor IP kamera módban miért változik a fókusz? Mihez kell forrasztóállomás? Én konkrét eszközökre gondoltam linkelve. Jelenleg egy Samsung A3-asról van szó. Olyanokat akarok, mint kijelzó, vagy kijelzővédő csere, meg ilyen csatlakozós dolgokat cserélni. Mit javítanak forrasztással? Mindent cserélnek már nem?
-
Digitalpimp
senior tag
válasz gyulank #46485 üzenetére
Szerintem azt ne várd, hogy majd valaki összeszedi neked a komplett műhelyfelszerelést. Svgyula leírta, kb. mik kellenek, plusz ott vannak még az egyedi szerszámok a különböző gyártók saját megoldásaihoz. Vidd inkább be valahova, ahol minden adott, plusz nem ez lesz az első készülék amit szétszednek.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz gyulank #46483 üzenetére
Mit értesz lencse alatt? Mi (és a gyártók) azt a formára csiszolt üvegdarabot, melyen keresztül a fény az érzékelőre jut. Ez nem hiányozhat egyetlen telefonból sem, ha tehát neked olyan van, amin nincs lencse, akkor nem tudjuk, mi az. De bármi is az, ha a bemenő fény útjában van, nyilván befolyásolja a kép minőségét.
:a:
-
svgyula
addikt
válasz gyulank #46485 üzenetére
"Jelenleg egy Samsung A3-asról van szó."
Nos jelenlegi ismeretek szerint én elengedném ezt a telefont!
Annak a telefonnak az értéke 0 Ft, javítási költség többszöröse annak mintha veszel egy működő sokkal újabb telefont. Ja a rossz hír az, hogy semmit nem jelent ha változik a kép! Mivel semmi különbség nincs a rossz és a kevésbé rossz kép között mivel egyik sem jó mert a kamera nem képes fókuszálni! Alkatrészt pedig nem fogsz találni hozzá.[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
gyulank
addikt
válasz kiraly.andra #46487 üzenetére
A kamera védőüveget ami a kamera előtt lenne, ha lenne.
-
gyulank
addikt
válasz Digitalpimp #46486 üzenetére
Egyelőre nekem elég az ami konkrétan ehhez kell. A kb.-t eddig is tudtam... Abból nem tudok jót venni.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
5G szolgáltatói aggregáció (carrier aggregation) mire való? Mit tesz az? A fejlesztői beállítások közt van bekapcsolási lehetőség.Köszönöm.
-
MODERÁTOR
-
crok
Topikgazda
válasz Viktor0610 #46493 üzenetére
Es tobb band az hany carrier (miert is hivjak CA-nak)?
-
MODERÁTOR
-
crok
Topikgazda
válasz Viktor0610 #46495 üzenetére
Bizony tevedsz. A carrier a "jel vivot" es nem a szolgaltatot jelenti.
-
MODERÁTOR
-
crok
Topikgazda
válasz Viktor0610 #46497 üzenetére
Semmi gond, ez ugysem egy szakmai forum.
-
zoltanz
nagyúr
Offline, manuális felvihető, pl ház riasztó stb. (nem appos) jelszótárolót keresek, lehetőleg ingyenest.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
Sziasztok,
A lányom Galaxy A33-asán használnám a Family Linket. Előző - Realme - telefonját most cseréltük A sorozatra, a Realme-n tökéletesen működött az ujjlenyomat olvasó, a Samsungon azonban tiltott az ujjlenyomatos feloldás. Ujjakat ugyan fel lehet venni, de a feloldási opciók között szürkék a biometrikus lehetőségek.
Kiolvastam a fél internetet, páran más gyártók termékeinél megoldották úgy, hogy leszedték a gyerek fiókját, beállították az FPR-t, majd felvették újra a fiókot. Samsungon ez nem működik: a gyerek accountot leszedve elérhető lesz FPR, majd újra felvéve ismét tiltott.Van bármi tudásotok a témában?
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest