Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    válasz AXisBOLD #43944 üzenetére

    Az Intune olyan munkaprofilt készít amivel a Microsoft-os fiókhoz kapcsolt vagy kapcsolható szolgáltatások alkalmazásait tudja kezelni, azt is az adott Microsoft fiókhoz tartozó policy-vel.

    A Shelter (Google Play-ről vagy F-Droid-ról) vagy az Island (Google Play-ről vagy Insular ha F-Droid-ról töltenéd le) olyan munkaprofilt tud létrehozni, amibe bármit beletehetsz - ugyanúgy a munkaprofil megoldással szeparálja el azokat az alkalmazásokat a többitől (pl. a munkaprofil alatti alkalmazások nem tudják olvasni hogy milyen alkalmazások vannak telepítve a munkaprofilon kívül). Sokan (ugyanúgy, mint pl. a Parallel Space) arra használja ezt egyébként hogy app-eket "duplázzon / klónozzon" pl. úgy, hogy egy készüléken több felhasználóval futó üzenetküldőt (FB Messenger, Telegram, Signal..), Facebook-ot, Instagram-ot, email klienst vagy hasonlót használhasson de többek közt azt is lehet bennük vezérelni hogy mi futhat vagy nem futhat háttérben.
    Az az érzésem neked az nincs meg, hogy a munkaprofil (mindegy melyik app hozta létre) nem egy külön felhasználói fiók a készüléken hanem az az adott felhasználói fiók alatt egy speciális futtatókörnyezet csak. Ezért nem tudsz olyat pl. hogy csak a SIM1 vagy SIM2-t tartalmazó Tárcsázót teszel mert egyszerűen nem erre való (az Intune és annak a működése az amire ki lett találva). Ami neked kéne (hogy ilyen szinten szétválaszthass készüléken belül app-eket, beállításokat, mindent is) ahhoz külön rendszerfelhasználói fiók kellene - de a te készüléked ilyet nem tud, azt mondod nem találsz rá ilyen menüt. És teljesen parallel még ezt se lehet használni, mivel a két felhasználói fiók váltása közt kell egy reboot.

    Szóval szerintem max. úgy tudod a dolgot kettéválasztani, hogy pl. Shelter-el vagy Island-el csinálsz egy munkaprofilt, abba beleteszel böngészőt, email klienst, egyebet ami "cégesnek" lesz használva és akkor valamennyire kettéválasztottad attól ami a munkaprofilon kívül van (ez lenne a privát). De tárcsázót feltenni úgy, hogy egyik csak a SIM1-et a másik meg csak a SIM2-t kezeli olyanról még csak nem is hallottam.

    Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Új hozzászólás Aktív témák