Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    válasz tordaitibi #42654 üzenetére

    Ez több okból is érdekes, leginkább azért, mert a Mido-nak ez nem a max. CPU freq-je hanem csak a hispeed-je vagyis talán azért nem engedi fentebb mert van olyan temp. érték ami miatt nem lehet vagy azért nem megy fentebb mert nem is indokolt a CPU load miatt csak a hispeed - de ettől még vastagon nem szabadna lagolnia, CPU miatt szerintem semmiképp. És a hőmérséklet se egetverően nagy, vagyis nem CPU thermal throthling viszont GPU még mindig lehet szerintem, mert ez a temp csak egy kumulatív érték, ettől még a GPU érzékelőnél lehet magas érték. Amint váltasz a CPU is visszaesik, így mégis arra tippelek, hogy a megjelenítés a ludas, az eszi az erőforrást (amint nem azt kell megjelenítenie nem is kér több CPU-t) de - ahogy írtam - lehet nem CPU igényes hanem GPU (akármilyen hülyén is hangzik hogy nem valami vad 3D játék közben jön ez elő).
    Két ötletem van most így:
    - Mivel van root és feltételezem kernel manager is megoldható.. vedd le a max. GPU órajelet minimumra vagy a felére: ha akkor jobban szaggat akkor talán inkább GPU, ha nem igazán van különbség akkor inkább CPU.
    - másik módszerrel szerezz info-t:
    Töröld a top.txt-t (mert ez hozzáfűzni fog) és írsz egy ilyen nem túl szép de működő parancsot:
    su
    for i in {1..10} ; do top -b -n 1 | head -n 20 >> /sdcard/top.txt ; sleep 1; done
    aztán irány a böngésző és a maszatolás: így lesz 10 másodperced, másodpercenként egy mintával arról hogy mit csinál a top cca. 15 folyamat.

Új hozzászólás Aktív témák