Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Automobilista 2
- Nintendo Switch
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- PlayStation 5 Pro teszt
- Xbox Series X|S
-
GAMEPOD.hu
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz ekrisztian #3588 üzenetére
Szia!
Milyen SoC?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz ekrisztian #3590 üzenetére
Válaszoltam.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz ekrisztian #3592 üzenetére
Kezeld tárhelyként, mert az.
-
ksanc
őstag
válasz ekrisztian #3592 üzenetére
Na álljunk meg: tudtommal az EBR fájlokkal kizárólag a /data és a belső SD között tudsz a méretekkel játszani. Tehát a telefonmemória (belső SD) és Belső tárhely (/data, még mindig fordítva nevezik el???) között tudsz változtatni, egymás rovására.
Illetve most olvasom a linket. A /systemet is lehet? Érdekes, de gondolom, csak a /data és /cache javára vagy fordítva. Ezek mindig egymás mögött vannak: system-cache-data.
És ezt lekezeli így a kernel? Ezek szerintA recovery méretét azonban semmiképpen sem tudod így (és sehogy) megváltoztatni. Ha szerencséd van, maga a blokkszakasz jóval nagyobb 6MB-nál és így nagyobb reco is elfér. Ha nem, akkor ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ekrisztian #4023 üzenetére
A system formatot elsőre hanyagold. Olyat csak akkor szabad csinálni, ha már van minimum cwm mentésed.
A zip tartalmában - már ha szabványos akkor - a
/META-INF/com/google/android/updater-script
fájlban találod meg, hogy mit is fog csinálni az az update.
Ha komplett rendszer telepítése van benne, és nem csak peccsek, amik ellenőrzőösszegeket is tartalmaznak, akkor elméletileg lehetőség van feltenni CWM/TWRP-ből, ám ha csak különböző fájlok frissítése patch fájlokkal, na akkor az el fog hasalni CWM-ből, de gyári recoveryből is.Ha azonban a patch paracsokból kiszeded azokat a parancsokat, amik az általad törölt programokra vonatkoznak, akkor megintcsak fel tud menni az update CWM-ből, sőt akár gyári recovery-ből.
Amúgy mit vesztesz vele, ha úgy adod el, hogy nem teljesen gyári?
(Ha meg mindenképp gyárit akarsz, akkor azt biztosan vissza lehet tenni valahogyan.)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
félisten
válasz ekrisztian #4061 üzenetére
A legtöbb "unbrick any MTK phone" című videó azt mondja, hogy a META mód még hibás preloader esetén is működőképes.
Emiatt gondoltam, hogy az én talóm nem megy META módba.
Van olyan leírás, ami szétszedést és teszt pont keresést javasol, de nálam egyik teszt pont sem műxik.Kezd kuka gyanús lenni a dolog, pedig reméltem, hogy igaz az állítás, hogy MTK chipes telót nem lehet táglásítani...
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Keeperv85
nagyúr
válasz ekrisztian #4061 üzenetére
Aligha... Ezek leragasztott chippek: legrosszabb esetben JTAG, ha az sem megy, kuka a készülék.
-
nagyúr
válasz ekrisztian #4087 üzenetére
Elméletileg - ahogy én értelmeztem - de működhet.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Keeperv85
nagyúr
válasz ekrisztian #4095 üzenetére
Readback-el ki tudod menteni belőle, ahhoz nem kell digi'. Utána még vagdosni kell a fájlból, de nem nagy tragédia, megoldható.
-
nagyúr
válasz ekrisztian #4097 üzenetére
Nem kell számolgatni különösebben.
A lényeg, hogy ha újabb a SoC, akkor a readback esetén az EMMC_BOOT1-ből kell kiolvasni 0x0-tól 0x40000-ig.
Legtöbb esetben még ebben is a egy része csak FF lesz, és a valódi tartalom ennél kisebb.
De ha a kollégának megvan a scatter, akkor el tudja küldeni neked, vagy az ő általa linkelt romot letöltve megtalálod benne a scatter-t.
Az új scatter egyébként is tartalmaz ilyet, hogy "physical address" és "length", ezeket már nem kell számolgatni, csak bemásolni.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
félisten
válasz ekrisztian #4095 üzenetére
Wow, előre köszi!
Scatter file: [link]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Keeperv85
nagyúr
válasz ekrisztian #4114 üzenetére
Igen. Lehetséges. Nézz szét az Open Dott tablet topicban, anno azt particionálták. Hogy megtalálod-e a az ehhez megfelelő FW fájlokat, vagy meg lehet-e szerezni, az már más lapra tartozik...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz ekrisztian #4177 üzenetére
"Viszont abban system.dat file van. Lehet ebből system.img valaha?"
Igen, lehetséges!
"Ezt a hiányzó splash imgt le tudom menteni a telefonról?"
Talán a TWRP is tudja, de én dd-vel menteném, ha van root...
"És legfontosabb kérdés az, hogy derül ki számomra, hogy a partícióstábla ami van a csomagban(opendot)az jó e az én telefonomhoz?"
adb shell-ben kiolvasod a telófból a mostani méreteket és a felosztást. Szinte biztosan módosítanod kell majd ezt-azt...
Az egyik parancs:
df -a
...és a másik:
cat proc/mtd
-
Keeperv85
nagyúr
válasz ekrisztian #4179 üzenetére
ÉN azt nem tudnám megcsinálni, ez egyszerűbbnek tűnik...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz ekrisztian #4303 üzenetére
Szia!
Ha tudod mit csinálsz, 100%...
-
nagyúr
válasz ekrisztian #4303 üzenetére
Kérdés, hogy a 6580-nél van-e még ebr.
Nem emlékszem pontosan, de mintha az már más partíciókezelést használna (pgpt, sgpt).B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz ekrisztian #4310 üzenetére
Na erre majd Keeperv85 válaszol.
4.4 és felette már a boot.img-ben van az fstab, szóval azt kell módosítani, és itt sem akármit. Ha at emulált sd-t kellene megszűntetni, akkor valami init.ssd_nomuser.rc és/vagy init.no_ssd.rc fájlokról lenne szó.... hú de régen volt...
Én 5.x+ módosításokat már nem követem. Meg itt szerintem nem kell már particionálni, hanem csak simán beállítani az alapértelmezett íráslemezt, így a külső (fizikai) sd-t használja a fényképekre, letöltésekre, stb. A belső "emulált" sd pedig nem íródik, azaz a data partíció teljes egészében felhasználható programok telepítésére - ha a szoftver korrekt módon lett megírva.[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Keeperv85
nagyúr
válasz ekrisztian #4312 üzenetére
Ellopja magától, ha a userdata-t növeled: a maradék rész a belső SD, ami az emmc végén van. Az írási lemezt fejből nem tudom most hol kell megfordítani, de mintha úgy lenne alapértelmezetten, hogy HA van klő SD, akkor oda pakol...
-
nagyúr
válasz ekrisztian #4312 üzenetére
Ez esetben emulált a belső SD, így nem jöhet szóba az a klasszikus átparticionálás, ahol a DATA + belső SD átalakítható eggyé, hiszen - mint írtad is - nincs.
Itt a DATA partíció két feladatot "lát el" (ez csúnya hasonlat...): egyrészt ténylegesen a telepített programok települnek, márészt pedig a belső SD is itt van. Mindkettő funkció ugyanazt a partíciót terheli.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
edk-
őstag
válasz ekrisztian #4317 üzenetére
Végül is a needromról származó egyik ROM felment és van vele kijelző. Még az IMEIket kellett visszaírni és újra telefon lett belőle.
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
Milestone2
nagyúr
válasz ekrisztian #4333 üzenetére
Honor 3C H30-L02 = MediaTek MT6582 4x 1.3GHz
[ Szerkesztve ]
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
aytukabozs
addikt
-
Darkrush34
csendes tag
válasz ekrisztian #4331 üzenetére
Unlock kell mert addig semmit nem enged csak az a legnagyobb probléma a gép nem ismeri fel pedig az összes driver fent van.
-
Darkrush34
csendes tag
válasz ekrisztian #4355 üzenetére
tessék [link] és köszönöm az eddigi segítséget is
-
Darkrush34
csendes tag
válasz ekrisztian #4357 üzenetére
amit a hivatalos oldalról szedtem le és az is volt a telon 4.4 nem az 5.1 használtam
B151 volt rajta
[ Szerkesztve ]
-
tiko76
aktív tag
válasz ekrisztian #4380 üzenetére
köszi. magamnak már vettem közbe egy xiaomi redmi 3s-t. e helyett meg garanciába küldenek 1 másikat 50 dollárért.lehet ezt eladom én is alkatrésznek.
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz ekrisztian #4382 üzenetére
Szia!
Jól gondolod! De vigyázz: a stock romok a boot.img-ből is tudnak gyári recovery-t generálni. A system lemezképében az etc vagy a gyökér alatt van a recovery-from-boot.p fájl, amit nem árt átnevezni, vagy törölni ilyen eshetőségek miatt...
-
ekrisztian
őstag
válasz ekrisztian #4386 üzenetére
Twrp volt
Szalad a szekér -
dlaj
őstag
válasz ekrisztian #4387 üzenetére
Sziasztok!
Újabb kérdésem lenne:A telefonom 6.0 droid, MTK6750, 64bit
Root után szeretném TWRP-ből telepíteni az Xposed-t.Melyik a rá való?
sdk21
sdk22
sdk23 -
Roli5
tag
válasz ekrisztian #4882 üzenetére
Sajna nem, de még februári sem. Hiába írom be a gmailom, visszadob az elejére és nem enged tovább. Viszont a wifi beállítást pedig nem engedi továbblépni, mint a gmail fiók megadását sem...
Pontosan ezt írja ki:
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest