Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr. Y

    senior tag

    LOGOUT blog

    Akkor elölről az egész sztory;

    Doogee Leo DG280-as készülékemen nem volt mobilnet, nem jött elő. Olvastam egy cikkben (nem tudom, már hol), hogy a rajta lévő gyári 5.0-ás androidból kifelejtették. Gondoltam megér egy próbát, ha másik rendszert teszek rá. Ugyanolyan módon álltam neki, mint eddigi ROM cseréknél (DG700 és NOVA Y100X), felmentem a needrom.com oldalra és néztem hozzá rendszereket.
    Leszedtem párat, majd megnyitottam a processzornak megfelelő MTK6582 SP Flashtool-t.
    Mikor rámentem a scatter fájl importálására, hibát dobott ki, miszerint az UBOOT checksum hibás értéket mutat, 0x0, ezt írjam át és csináljam újra. Tudtommal a checksum egy ellenőrző fájl, nem lehet elhanyagolni, mégis tettem egy próbát, hogy kitörlöm. Az importálás sikeres volt, a letöltés nem. Hirtelen szaladt pirosan 100%-ig, majd kidobta, hogy hiba miatt a letöltés meghiúsult. Megpróbáltam több ROM-ot, ugyan ez.
    Belenéztem a checksum.ini fájlba és nem is tartalmazott olyat, hogy UBOOT, mint amire panaszkodott. Átírtam erre a BOOTIMG-t, de a helyzet nem változott. Ekkor jött egy másik megoldás;
    A checksum értékét 1-ről 0-ra írjam át. Így az SP Flashtool el is fogadta, de letöltés megint sehol. A videóban (mint kiderült rossz volt) ezután formázták a készüléket, majd formázás+letöltésre kattintva sikeres volt.
    Ez a művelet nálam is sikeres volt, a program szerint. De azóta a készülék összes életjele gombnyomásra vagy töltőre való dugáskor; világítani kezd a távolságérzékelő (proximy szenzor). A bootloader-t sem érem el, pedig azt el kéne mindenféleképpen. A háttérvilágítást sem kapcsolja be.
    A készülék valószínűleg ne is kommunikál a számítógéppel, mert ha SP Flashtool-ban rányomok teljesen mindegy, hogy minek a letöltésére, vagy readback-ra (bár ebben az esetben lehet, hogy nem tudom, hogyan kellene readback-elni), úgy csinál, mint az a gép, amin nincsenek driver-ek, hogy tudják, mit csináljon. De az a gép (ameddig elérhető volt a fastboot-mode), a fastboot deices parancsra cmd-ben csak annyit írt; waiting for device. Nem tudom, érzékeli-e, nem tudom, be-e van kapcsolva csak képet nem ad, a látható életjelei a távolságérzékelő.
    Erre szeretnék megoldást kérni, hogy hogyan lehet megcsinálni, mert ilyennel még nem találkoztam!
    Segítő válaszokat előre is köszönöm!

    But who is watching the guardians?

Új hozzászólás Aktív témák