Új hozzászólás Aktív témák

  • Kakumix

    senior tag

    válasz atillaahun #9464 üzenetére

    Én PC-n már régóta a KeePass-t használom, ezért androidon is ennek a "portját" választottam (KeePassDroid). Én ebben hiszek. Mivel senki nem ellenőrzi egyik programot sem (senki akinek hinnék :) ), így a hit és a bizalom az, ami számít. Sajnos ez sem ad lényegesen nagyobb biztonságot, mint az, ha a kinézet alapján választanék. Plusz pont a KeePassDroidnak, hogy ha egyszer lenne rá egy (esetleg két) hetem, akkor a nyílt forrás miatt át tudnám nézni, mit és miért csinál, illetve a forráskódból tudnék saját verziót fordítani, de erre nem fog sor kerülni, így gyakorlatilag a Bibliából is kiválaszthat pár történetet és álcázhatja azt a forráskódnak, én nem jövök rá.
    Dropbox - nem biztonságos tárolási hely. A fiókodhoz tartozó jelszót ők ismerik, így bármikor kikerülhet tőlük harmadik személyhez (idén mintha már történt is volna ilyesmi incidens). Viszont, ha a feltöltött fájl titkosítva van ez már nem annyira nagy hátrány (az, de gondolom nem valami atomtitkot akarsz rábízni). Jelen esetben a program amit választottál, remélhetőleg erős algoritmust használva kódolva/titkosítva tárolja a jelszavakat és így tölti fel a Dropbox-ra. Ha nem így van gyorsan felejtsd el! Biztonságosabb online tárolási szolgáltatás a Wuala, itt csak te tudod a jelszót, amivel kódolod a fájlokat (mellesleg többet is tud, mint az alap Dropbox kliens).

    szerk.: utána kerestem és nem a Dropbox-ot törték fel. Csak az első hírek szóltak ilyesmiről a későbbiek meg elmaradtak :) HWSW hír, hogy biztonságosabb lesz. benne pár mondat, hogy jelszavakat loptak. Buhera Blog bejegyzés, hogy nem őket törték fel.

    [ Szerkesztve ]

    Legyen szép napod!

Új hozzászólás Aktív témák