Új hozzászólás Aktív témák

  • #79335424

    törölt tag

    válasz Viperator #78491 üzenetére

    Sztem elég világosan leírtam, hogy mi a szitu azzal az adapterrel. Tudom, hogy milyen. Átlátszó, kék. Ez nem jelent semmit, ilyet is láttam már legalább 3 féle chip -pel. De leírhatom egyszerűbben is, hogy sztem mit tegyél vele. Dobd ki, vagy használhatod Windows -hoz! Mielőtt azt gondolnád, hogy könnyen ugatok, elárulom, hogy egy elcseszett rendelésből kifolyólag, legalább 10db bontatlannal rendelkezem e "remek" kütyüből. Tehát, még egyszer! Ha a droidban gyárilag nincs ETH opció, akkor a funkcióhoz szükséged van:
    1. Kernel támogatásra
    2. Root jogosultságra és busybox -ra
    3. Szoftverre, ami kezeli a kapcsolást
    4. Asix chipes adapterre
    A Kernel támogatás eszközfüggő. Az Asix -re van esélyed, mert a Linux kernel alapból támogatja. Vagy, kernelforgatás.
    A root -hoz nincs mit hozzáfűznöm.
    Ami a szoftvert illeti, találtam kettőt. EZT, meg EZT. Mindkettő írja az Asixes adaptert. A másodiknál van linkelve egy XDA -s vonal. Ott azt írja, hogy tulképp egy App Factory -val, alkalmazásként mentett Tasker profilról van szó, ami az ifconfig Linux parancsra épül. Az XDA oldalon van egy Amazonos link, egy kompatibilis adapterhez (ami persze szintén Asixes).
    Nos, ha valóban megoldani szeretnéd és nem feladni, akkor ezeken a nyomokon elindulhatsz.

    Bozek:
    Persze, ez világos, de én nem erről az esetről írtam. Ha kikapcsolom a DHCP -t, akkor az összes kapcsolatot manuálisan kell bekonfigolni. A DHCP -t csak úgy tudom kikapcsolni, ha belépek a router adminba. Ha be tudok lépni a router adminba, akkor nem kell kikapcsolnom a DHCP -t, elég szabaddá tenni azt az IP -t, amit manuálisan megadsz a droid menüjében. Azt fogja kapni a routertől. Nálam így működik. Mindíg azt az IP -t kapja, pedig a routerben DHCP a beállítás és fixet nem tudok beállítani, mert az eszköznek minden boot -nál más lesz a MAC -címe.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák