Új hozzászólás Aktív témák

  • cidalain

    veterán

    válasz Timer #72315 üzenetére

    Sajnos a kínai összeszerelés minősége sokszor problémás. Magasabb százalékban jön ki hibás termék a piacra, mert a minőségellenőrzéssel nem foglalkoznak. Simán előfordul, hogy félreforrasztanak dolgokat.
    Ebben az esetben élni kell a garanciális ügyintézéssel, ami viszont a külföldi rendelés miatt jóval macerásabb.

    Általánosságban elmondható, hogy a kínai tabletek akkuja gyengébb üzemidőre képes, és ez elmondható a wifi hatótávjáról is. Arról nem is beszélve, hogy a tabletek háza az illesztéseknél lehet sorjás, a plexi az elején (mert kínában az olcsó gépek kijelzője előtt nem üveglap van) sokszor egyenetlen, ami ugyan kevésbé érzékelhető, de ha fóliázni akarod, pláne üvegfóliával, akkor az elég béna lesz. Ezek sok embernél nem férnek bele. Alapértelmezetten személy szerint nem ajánlok kínai tabokat, csak akkor ha kifejezetten írják hogy külföldi rendelés, vagy kínai tab is játszik.

    (Korábban is volt ezügyben itt hangoskodás, akkor az volt a probléma, hogy sosem ajánlunk olcsó kínait, amik sok esetben kenterbe verik a hazai kínálatot, sőt azt is megkapta a topic, hogy mindenki hülye, aki nem kínait vesz, hisz fölöslegesen költ többet a kelleténél. A minőségi problémákat ott is leírtam, és azt is hogy a garanciáztatás macerásabb, és nagyobb eséllyel kell garanciáztatni)

    Ezekkel együtt, az erősebb hardver, és az olcsó ár sok embernek vonzóvá teszi ezeket a gépeket is.
    Ajánlható minősítést is kaphat akkor is, ha tudott, hogy vannak olyan esetek, amikor a tablet nem jó. Amennyiben a vásárlói visszajelzések döntő százaléka hibáról számol be, akkor nem lesz ajánlott. Ha viszont sokan probléma nélkül használják ugyanazt, akkor simán lehet ajánlható. (ugyanakkor ez a nagy brandeknél is lehet, ASUS, Samu, Lenovo esetében is előfordultak megjelenés után SW-es hibák, amiket a gyártó később javított, de pl ugyanez a Huawei M3-as csúcsgépére is érvényes, hogy aktuális legyek)

    nagyon off, de az elmúlt 1 évben 4 db okoskartötőt rendeltem kínából, nem is a legolcsóbbakat, amelyből 3-nál már kellett garanciát intéznem. ezek azóta is megvásárolhatók, ráadásul itthonról is többszörös áron. a kínai telefonoknál folyamatos a sw-es heggesztés, mert nem képesek rendben megcsinálni. ezek kompromisszumot követelnek a felhasználótól. vagy olcsón megveszed, és együtt élsz a problémáival, vagy drágán veszel hasonló tudású cuccot.

    ezt az általános leírást nem lehet mellékelni minden ajánlás mellé.
    általánosan érvényes igazszág, hogy ha valamit veszel (akár itthon, akár külföldről) és nem működik megfelelően, akkor azonnal vedd fel a kapcsolatot az eladóval, és kezdd el intézni a garanciáztatást.

    >> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

Új hozzászólás Aktív témák