Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yerix
tag
válasz stickermajom #74300 üzenetére
Egyenlőre 2db 500-as Samsung, De késöbb két WD RED lesz.
-
paolinho
őstag
válasz Beni2360 #74266 üzenetére
Hát lehet, hogy én valamit nem jól csinálok, de a box nem tudja még mindig lejátszani (átvinni) a NAS-on szereplő anyagot.A hálózaton mindenki jelen van, ennek ellenére nincs továbblépés. A PC mindenkit lát, és a multimédia is NET-kompatibilis. Ettől függetlenül a a box-ra nem megy át a NAS tartalma.
Ami a videón látszik az annyiban nem azonos az én gépem igényével, hogy a Beállítások/Média/Videók alatt teljes terjedelmében láétható a NAS tartalma, azonban amikor bármelyik filmet is indítanám, rögtön azt jelzi a box, hogy nem található a fájl.[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
Melyik a jobban ajánlott box:
Vontar X3 vagy X96 Max plus?
-
Suineg
senior tag
A vontar X3-hoz is elérhető a kijelzőt és a távirányítót müködtető fájlok a CE-hez?
-
nagyúr
válasz Suineg #74309 üzenetére
Vontar X3.ba csak 433Mbps a 5GHz WIFI, X96 ban pedig a duplája 866Mbps, bár sz.tem ezeknél(és drágább SBC-knél is) használhatatlan a wifi normális film nézésre teljesen mind1 hogy milyen a wifi az adott BOX ban, bár aki meg elégszik 720-1080p-s rippek nézésével amik 5-10.gigásak arra még tán szódával elmegy a wifi használata.
Az újabb X96-okban a BT 5.0-s, a régebbiekben csak 4.1es BT(a vontar X3 is 4.1) van ha ez számít még valamit esetleg.Kijelző és táv ugyan úgy megy mind2 nél CE alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
Legtöbb HDD támogatja az APM (Advanced Power Management) kikapcsolását, vagy is ekkor nem tud leállni a lemez tétlenség esetén.
SSH-n belépve:
root@CoreELEC-x96:~# hdparm -B 255 /dev/sda
/dev/sda:
setting Advanced Power Management level to disabled
APM_level = offHa ez a válsz, akkor ezt a parancsot az autostart.sh-ba betéve, már meg is oldódott a probléma.
Második lemez a /dev/sdb lesz!Ha még most is kell a HDD /storage alá mountolása, akkor így:
mkdir HDD1
mount -n --bind /var/media/Toshiba/ /storage/HDD1/A Toshiba helyett persze a te cuccod írd! Ezt is az autostart.sh-ba!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Csicsóka #74313 üzenetére
Azt tedd hozzá hogy ezt a S-ata vezérlőnek is támogatnia kell, mert általában maga a HDD házában lévő S-ata vezérlő chip FW-je szabályozza ezt a le állást, és ha ő azt érzékeli hogy nincs forgalom a HDD-n akkor ő bizony lekapcsolja 10-15-30perc(vagy amennyi a FW-be bele van írva) idő elteltével a HDD-t, inkább egy olyan megoldás kell ami 8.percenként olvas mindég egy picit a HDD-ről, így nem fog alvóba menni
[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
válasz DroiDMester #74314 üzenetére
Igen, ez is igaz, és ilyenkor csak ha van hozzá FW, amiből ezt kiszedték, akkor fog menni. Jmicron JMS578-hez a Hardkernel direkt csinált egy ilyet.
inkább egy olyan megoldás kell ami 8.percenként olvas mindég egy picit a HDD-ről, így nem fog alvóba menni
Ezt is egy háttérbe küldött ciklussal meg lehet oldani, nem probléma, szintén autostart.sh-ból.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
ztsoft
őstag
Az új CE (9.2.4.2) alatt a "CoreELEC" beállításainál már van az APM-hez tartozó beállítás. Sajnos nem tudom megnézni, mert épp most makacsolta meg magát, pedig hajnalban még működött.
Sikerült elindítani, az fsck teleírta a képernyőt. Vagy a kártya haldoklik ismét, vagy valami félre ment a 9.2.4.2-esnél (volt több addon frissítés meg adatbázis is). Az is érdekes, hogy a 9.2.0-ás alá simán csatolta ezt a kártyát, a fájlkezelőben is lehetett mászkálni benne.
Az említett beállítások a CoreELEC->Hardware alatt a HDD szekciónál vannak (Parking, Parking Time, Idle Time).
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
Beni2360
félisten
válasz ztsoft #74317 üzenetére
OK ott van És mit kell választani a Parking-nál ha lekapcsolás után kikapcsolni akarom a HDD-t mivel semmi torrent anyag nem megy rá.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz ztsoft #74319 üzenetére
Hát olvastam de abból megtudni nem nagyon lehet.
És csak külső hdd van 2 db.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Csicsóka
őstag
válasz DroiDMester #74316 üzenetére
TIME=300
MNTPNT=/var/media/Toshiba
(
until false; do
echo "HDD disable spindown time "$TIME" sec." > "$MNTPNT"/disable_spindown
sleep "$TIME"
done
) &A TIME változóban lehet megadni azt az időt másodpercben, amikor rá néz a HDD-re. Itt ez most minden 5. percben.
A MNTPNT változót át kell írni a helyzetnek megfelelően, úgy ahogy az adott lemez felcsatolódik a /var/media alá.
Ez e megoldás biztosan ébren tartja a lemezt. -
Yerix
tag
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
A mount tökéletesen működik. Ezt hogy tudom beírni autostart.sh-ba ? Hol találom a file-t ? és a file-on belül hová kell beírnom a mount parancsot ?
CE sajnos úgy látja, hogy a HDD nem támogatja a APM-et. Ami érdekes mert ameddig az asztali gépben volt addig sosem állt le.
CoreELEC:~ # hdparm -B 255 /dev/sdc1
/dev/sdc1:
setting Advanced Power Management level to disabled
APM_level = not supported
Illetve most látom a 74322 elöző HSZ-edet azt is autostart.sh-be kell írnom ?
[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
Nálad is a SATA vezérlő állítja le a lemezt, és nem engedi át a APM vezérlő parancsot. Ezért azt a megoldást próbáld amit 74322-ben írtam.
Nincs autostart.sh alapból. Létre kell hozni, a /storage/.config könyvtárban.nano .config/autostart.sh
A megnyíló szerkesztőbe pedig be kell másolni a sorokat, amiket korábban írtam. Persze értelem szerűen a te vasadra igazítva. ctrl+o mentés, ctrl+x kilépés, majd reboot, és működik.
-
spiky03
veterán
A Yatsevel ki lehet rakni a tvre a YouTubeot?
Én nem találtam benne ilyen lehetőséget csak olyanokat amik a telefonon vannak.
Mert a tv youtubeos appja valamiért eldobja ha a telorol a YouTubeon keresztül tükrözöm.
Köszönöm
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
ztsoft
őstag
válasz Csicsóka #74321 üzenetére
Nem frissítek mostanában.
Nem vesztettél sokat vele. Viszont a 9.2.4.2-es verziónál egy olyan változás történt, ami érinti a 9.2.0 Ext4-es verziódat.
Frissítésnél hibára futhat, ugyan is a remote-toggle shell script-et törölték az /usr/lib/coreelec alól, az update.sh viszont hivatkozik rá (ami a 9.2.0-ás verziótól változatlan).
-
Csicsóka
őstag
-
Yerix
tag
válasz Csicsóka #74330 üzenetére
Akkor így teljes az autostart.sh ? Kell atributomot állítani a file-on, vagy ahogy létrehozta a nano úgy jó is lesz és ezzel készen is vagyok ?
Beszúrtam előre a két mount parancsot.
mount -n --bind /var/media/G/ /storage/g/
mount -n --bind /var/media/H/ /storage/h/
TIME=300
MNTPNT1=/var/media/G
MNTPNT2=/var/media/H
(
until false; do
echo "HDD disable spindown time "$TIME" sec." > "$MNTPNT1"/disable_spindown
sleep "$TIME"
echo "HDD disable spindown time "$TIME" sec." > "$MNTPNT2"/disable_spindown
done
) &[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz Csicsóka #74331 üzenetére
Elméletileg semmivel, legalább is nálam az init-previous.log szerint, [link].
De lehet, hogy bele lett drótozva a CE-be. Nem láttam erre utaló kiírást, meg azt sem tudom, hogy most melyik verzió múködik. Mind a remote.conf, mind az rc_maps.cfg be van állítva.
-
-
Suineg
senior tag
válasz DroiDMester #74312 üzenetére
Köszi a választ (így pm-re is).
A gyári hűtés helyett, illetve azért mert a X3-nál esetleg fel lehet tenni könyebben egy magasabb, nagyobb bordát, (mint ahogyan te is csináltad), érdemes-e lecserélni egy X96 max plust egy vontar x3-ra?
Egyáltalán te melyiket választanád?(Még az X3-nál izgat az a bekapcsolt/kikapcsolt állapotot jelző LED is)
-
nagyúr
válasz Suineg #74340 üzenetére
Sok BOX-om van, úgy 10-12.db felváltva használom őket!
De most ebben a melegben egy módosított Transpeed X3 Plus a kedvencem (aminek a belseje valójában egy X88Pro)
Ennek szépen megtudtam oldani a gyári hűtését (gyári borda cserélve egy 45x45x10mm-re)
És a kiváló szellőzését (a gyári felső csiri-viri világítós takaró lemez leszedve, és cserélve 1-1.ben egy fém MESH hálóra)
így 50.fok alatt van bármennyire is terhelem!
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz ztsoft #74336 üzenetére
Megnézve a remote-toggle fájl tartalmát, le is kérdeztem a CE 9.2.4.2 alatt, hogy melyik működik. Érdekes eredmény született, mind a kettő engedélyezve van.
devce:~ # fdtget -t s "/dev/dtb" "/meson-remote/" "status"
okay
devce:~ # fdtget -t s "/dev/dtb" "/meson-ir/" "status"
okayJó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
Imi1981
veterán
válasz DroiDMester #74341 üzenetére
Szépen megcsináltad gratula ! Én is szívesen megcsinálnám így de nincs hozzá cuccom (még hűtőbordát se találtam itthon mert ki lett dobva a rossz videokártya ) . Az kell mondjam még jól is néz ki és praktikus is .
-
veterán
válasz Adamo_sx #74327 üzenetére
Nem a TV-re, hanem a xyzelec-re tudja küldeni. A youtube alkalmazásban (a telón) a megosztásnál feljön a "Play on Mediaplayer (és a Queue on Media...), erre kell bökni.
Atya ég!!!! Extra köszönet, hogy ezt megosztottad! Nekem egy ősrégi Samsung tv-m van és már nem is támogatott rajta a youtube.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Suineg
senior tag
válasz DroiDMester #74341 üzenetére
Igazán jól néz ki.
Lehet megtartom a jobb wifi miatt az x96 maxplust, és megcsinálom rendesen a hűtést.. Nyilván a vontar x3-nak is meg kéne mert a gyári borda gyenge lehet neki.
Meg tudod mondani mekkora az x96-ba betehető legnagyobb borda méret? -
Yerix
tag
Ha valakinek van lehetősége lemérni, hogy X96 Max Plusz házába mekkora méretű bordák kellenek az jó lenne.
Mert akkor innen be lehet vásárolni:
https://www.tme.eu/hu/katalog/hutobordak_100095/?s_field=1000014&s_order=asc&limit=20¤cy=HUF&gross_prices=1&page=1Vagy akár innen:
-
ssgt1981
senior tag
Az X96 Max Pro tâmogatja a Dolby Vision-t, illetve a HDR10+-t? Egy ezeket tudó erősítőre lenne rákötve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest