Új hozzászólás Aktív témák

  • vargalex

    Topikgazda

    válasz junkpod #2287 üzenetére

    Általában nincs NAS funkciókra kihegyezett oprendszerük. Egy valamilyen linux disztribúció van rajtuk. Ahogy a LibreElec is az. És ugye LibreElec alatt nincs sok sallang, mint droidnál, tehát majdnem ott vagyunk, mint NAS esetén. Ha pedig közben média lejátszásra is használjuk a miniPC-t, akkor jó eséllyel a dekódolást a GPU végzi, tehát a CPU-nak nem igazán jelent plusz terhelést. Persze (általában) a SATA, illetve USB3 hiánya (bár, ha jól tudom, vannak S905-ös eszközök SATA-val) mindenképpen hátrány.
    De nem egy háztartásban jóval gyengébb routereket használnak hasonló funkcióra. És az is elég, mert nem kell dekódolni, azt majd a lejátszó eszköz elintézi. Sima hálózati forgalom és USB kezelésről beszélünk.

    Mondom mindezt úgy, hogy én NAS funkciókra egy mini szervert építettem x86 alapokon... De előtte sokáig használtam routert hasonló feladatokra (Asus WL-550gE->Asus WL-500gP->D-Link DIR-825 B2), majd a mini szerver előtt legutóbb hosszú ideig egy Seagate GoFlex Net-et. És ez utóbbiak mind jóval gyengébbek SoC-ban az S905-nél, ráadásul a SATA csatlakozással is csak a GoFlex Net rendelkezett.

    Alex

Új hozzászólás Aktív témák