Új hozzászólás Aktív témák

  • _Horka_

    aktív tag

    válasz snecy20 #7935 üzenetére

    Nem. Bármilyen hűtésed van, a 7nm-es technó és az ebből adódó eddiginél sokkal kisebb hőleadó felületek miatt, per pillanat nincs olyan hűtés, ami az egy-kétmagos pike-okat 100%-ban tudná kezelni. Nyilván, a legjobb a nagy folyadékáramú spec ryzen offset-es custom loop. Azonban ez sem oldja meg ezt a gondot, csak valamivel jobban kezeli. BTW azért nem kerülnek ezek a rendszerek sem 600k-ba (nem 3x ár lesz az). Itt gyorsan megjegyzem, hogy a jövőben is ez lesz a jellemző. Intel fronton is. Csökkenő nanométerek, csökkenő hőleadó felületek, emelkedő teljesítmény = óriási hőmennyiséget kellene minél rövidebb idő alatt egyre kisebb felületről elvezetni... Na ez az igazi nagy gebasz.
    Mellesleg, azért melegszenek jobban a procik PBO-val, mert a standard, vagy a feletti (szerintem ez lesz az igaz) vcore-on pörögnek ugyanazon a frekin, mint amit all core oc-ban beállítasz, csak ugye utóbbi esetében még alul is feszeled.
    Ismétlem, nem a PBO-val van a gond, hanem az implementációjával a jelenlegi BIOS-okban.

    [ Szerkesztve ]

    STRIX B650E-E, AMD Ryzen 7 7700X, MSI GXT 4070ti, KINGSTON FURY Rendegade 6400MHz 32GB @6000 - KF564C32RSK2-32, Fractal Design ION+ 760P

Új hozzászólás Aktív témák