Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    válasz Wilks #19826 üzenetére

    Úgy érzem, szemantikai problémákon csúszunk el. Kinek mit jelent a "halott" kifejezés? Nekem azt, hogy nincs már benne további érdemi fejlesztési potenciál, és mivel belátható időn belül jön az utódja, nulláról beleszállni már nem éri meg. Pont, mint egy telefon, ami nem kap több főverzió frissítést: ha már megvan, tetszőleges ideig használható, pláne ha van hozzá security update, de újként megvenni ennél a pontnál már kvázi értelmetlen, ha az elérhető maximum a kívánt szint.

    Személy szerint nem fektetek pénzt olyan dologba, aminek már látszik az alkonya. Sőt, garanciaidő előtt szeretek mindent eladni, és csak azért nem megy például most piacra a B450 + 5800X páros, mert házon belül nem igazán van értelme váltani deszkát, processzort talán. Intelt meg egyelőre nem szeretnék, kivárok őszig, hogy mi lesz. Az egyetlen élhető fejlesztés most az lenne, ha a lapomat megtartanűm, és megkínálnám egy 5950X-szel, és akkor tényleg ennyi, ez a platform ki lenne maxolva, 1 évig maradhatna is, aztán úgy ahogy van, deszkával és memóriával együtt mehetne az Apróra. De mint látod, 1 évnél tovább még így sem tervezek vele, számomra ez jelenti azt, hogy "halott".

    Hogy mindez anyagira mennyire éri meg, az jó kérdés, bizonyára semennyire. Ezért is várok még a döntéssel, plusz az 5800X eddig csak nagyon kevésszer volt szűk keresztmetszet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák