Új hozzászólás Aktív témák

  • csubuka

    addikt

    válasz carl18 #39392 üzenetére

    Szia!

    Köszönöm szépen a választ! Ékezetekért előre is elnézést...

    Végülis valóban az aida64 leginkább a hutes szélsőséges tesztelésére van... játék alatt még CB24 hőmérsékletek sem lesznek soha..

    Igen, ahogy nézem a trükk az offsetes alulfeszelésben az, hogy nem a fő tweaker oldalon van a beállitás, hanem az LLC beálltásokban ennél a Pro4 R2.0 Rev 2.03 lapnál, 5.7-es Biosnál.

    Tehát a CPU freq meg voltage részt hagyni kell Auto-n...

    Mig az LLC alatt az offseteket negativba huzni.

    100mV-t minuszba gond nélkül megeszik, sőt még nő is a CB score :D Tréfás ez a proci gyárin, agybajt kaptam a hutes hangtol. Elég gáz, hogy egy brutál hutő nem tudja megfogni alapon...

    -100mV esetén ugyanúgy meg van az allcore 4.1GHz boost, csak még aida64 alatt is megáll 80 fok alatt... ég és föld és lehet még lejjebb is lehet vinni teljesitmenyvesztés nélkül. És akkor még arról nem volt szó, hogy nőtt a kivehető számitási teljesitmény :D Mert gyárin olyan szintre hevült, hogy gondolom elkezdte a boost órajeleket levenni. Jesus. Valami kicsit be van nézve a gyári beállitásokkal.

    A gyári Wraith Prism hutőt kidobtam, azt hittem rossz a hőcsöve vagy hasonlók. De szimplán ez ilyen kicsit érdekes CPU, hogy gyárilag jóval melegebb, mint lehetne.

    #39393Thunderbolt:

    Köszi a választ neked is!

    Hmm, szerintem, ne engedd el még :D Látszólag azért lehet elég jól formálni a helyzeten. Ez az offset elég gyors volt és szégyenszemre még nyertem is számtási teljesitményt...

    Az XMP-nél is az 1.35V a memóriának erős túlzás, atomstabil 1.3-on is, simán lehet még lejjebb tekerni szerintem (Kingston Fury 32GB kit, "lenézett" (nem felhpeolt) Nanya (futottak még C-die? :D Vagy kamu az egész hype és egyik ilyen másik olyan...3200-on meg édesmindegy, tuningolni meg a gyári fölé úgysem fogom , mert minek. A gyárto persze lehet azért állit 1.35-öt mert rögtön nekiesnek a tuningosok és felhúzzák 3600-ra és oda már kell... ) chipekkel).

    Jó persze nem futtattam memtestet két hétig, de a hétköznapi életben stabil... letekerem 1.25V-ra azt is majd.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák