Új hozzászólás Aktív témák

  • Alpi.

    addikt

    válasz Alpi. #38020 üzenetére

    Az mondjuk tény, hogy ha valakinek (olyan játékkal játszik, stb.) fontos a magas fps, ott valóban jelentős különbség lesz egy Zen2 vs. Zen3 vagy akár egy Intel konfig közt.
    Felépítésből adódóan Ryzenek egyszer csak átesnek egy ponton és onnan drasztikusan esni kezd a gpu terhelés. Ergo nem lesz magasabb az fps. Vagyis alig. Lehet csökkenteni részletességet, felbontást, lehet erősebb vga, a javulás elenyésző lesz. Persze ez nagyban alkalmazás függő is. Amelyik játék jobban tud építkezni a sok szálból, ott jóval később jelentkezik ez. Ami a "jó hír", hogy általában egy egész kicsivel, az "átbillenés" alatt viszont tökéletesen teszik a dolgukat, hajtják a vgat úgy ahogy kell. Vagyis nem egy "lineáris", minden helyzetben / mértékben jelen lévő "gyengeség" ez. Zen+ után a Zen2 rettentes javulás volt és a Zen3 közös cache-e is (többek közt) látható pluszt tud az előd, Zen2-khöz képest.
    Aki emlékszik még a 3300X debütálására, az vágja, hogy egy olyan kis irinyó pirinyó 4 magos is mekkoráűt tudott villantani a felépítéséból adódóan a többi Zen2-höz képest. Nyílván ha nem volt szűk keresztmetszet a 4 magossága, mert ahol kevéskének bizonyult, ott elhúztak a nagytesók.

    [ Szerkesztve ]

    https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

Új hozzászólás Aktív témák