Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz Pakmara #34800 üzenetére
ha elmondanám hány cpu, ram, vga csere volt a gépemben ugyanazon a rendszeren ( : - de még alaplapokat is cseréltem különböző chipsettel -, meglepett mennyire flexibilis aw10, vagy mázlim volt
vagy hozza a pontot vagy nem, ha nem, akkor nincs az órajel mögötti valid teljesítmény, aminek oka van, kérdés az hogy mi
én ezt csinálnám:
4,2@1,35v, ha ott sem hozza a 3800 körüli cb20 eredményt akkor bios default - esetleg cirmos clear - , aztán újra megnézni, végső esetben win reinst
ha hozza, akkor egyértelműen a feszültséged kicsi most_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
gordonfreemN
addikt
válasz Chaser #34801 üzenetére
+1, többet én se tennék hozzá, coptam vele 1 hetet.
Jah, még valami...
Néha ez a pocs win10 átteszi magát kiegyensúlyozottról energiatakarékosra = pár száz pont minusz CB20.
Chaser: esetleg olyan tapasztaltál, hogy sereg a CPU 80°C-on de a hűtő külső lamellái csak langyosak?
Többször szetdem szét és tettem össze, jól pasztázok (x a közepén pici bors méretű bogyesszel), óvatosba ráteszem a hűtőt amennyire tudom egysíkúsággal és kicsit megmozgatom ide oda a hűtőt, hogy segítsem a szétterülést. Volt már rossz pasztázásom, de az a sok paszta miatt volt, most viszont nem értem miért. Esetleg a 3600-as ilyen, hogy a die eléggé melegszik, de a kupakra már nem tudja úgy átadni a hőt?
Vagy a hűtőmnek lenne valami baja?[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Chaser
legenda
válasz Pakmara #34802 üzenetére
mondanék cb23 eredményeket, de nekem abból semmi nincs
gordonfreemN
ez jó felvetés, win energiaséma nálam max performance mindig, az is bekavarhat
nem megfelelő kontaktot jelent az ilyen, hűtő talpát érdemes megnézni pl bankkártya élével
légnél ha a csövek csak langyosak/hőfok magas, az rendszerint rossz érintkezés miatt van - kicsi a hőátadó felület kupak és mag közt, különösen fontos hogy jól érintkezzen a hűtő és a kupak -
van egy 4 pontos rögzítésű passzív arctic bordám, az terhelve mindenhol forró, de nagyobb toronnyal jártam úgy hogy alig hűtött, hepe-hupás volt a talpa_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
gordonfreemN
addikt
válasz Chaser #34806 üzenetére
Noctua hűtő (adatlapomon), nem tudnám elképzelni, de szerintem sem okés. Szóval ha van tapasztalat 3600-al, hogy márpedig a hőcsőnek forrónak kell lennie ilyen 60-80 közt akkor nincs más hátra mint előre, szétszedem este vagy holnap és megnézem.
-
Chaser
legenda
válasz gordonfreemN #34807 üzenetére
a ninjám nem volt hideg 3600-tal, sőt, mikor venti nélkül járattam smt nélkül kisebb órajeln, forró volt ( :
ha nem is a hőcső, de a lamelláknak jóval melegebbnek kell lenniük a langyosnál ha a cpu 80 fokot verdesi - nálam épp shadow rock lp van, csövek is melegek mikor 55-60 fok a cpu terhelve, nem égetnek de melegek -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nagyúr
válasz Chaser #34808 üzenetére
Egyetértek.
Wraith Prism ugyanígy viselkedett a 3600X-el.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
gordonfreemN
addikt
Akkor valami gixer lesz.
Majd adok neki smirglivel meg sajtreszelővel, csak szedjem széjjel[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
válasz Chaser #34806 üzenetére
Nah lement egy pár kör Cb 20 is. Ilyen szempontból sokkal jobb mint a 23 mert az nem nagyon hozott különbséget 1,1125 és 1,275 között. Ezzel szemben a Cb20 eddig így néz ki:
Vcore Pont
1,11250 3676
1,35000 3800
1,25000 3799
1,16250 3826
1,15625 3818
1,15000 3798
1,13750 3812Az ingadozást nem tudom mire vélni de legalább mutat valamit.
-
MaddeNNNN
őstag
Sziasztok.
Egy 3700x-szel csatlakoznék egy r7 2700-ról. Tudom ez nem a leg logikusabb feljebblépés de nagyon jó áron sikerült hozzájutni és ha minden jól megy akkor 20k pénzembe lesz az upgrade.
Egyelőre az r7 2700-as tapasztalataim alapján kapott egy szolid 4.3ghz all core OC-t 1.275-ön LLC3-al.CB R20-ban 5139 pontot kapott így, nem tudom ez mennyire számít jónak. Magasabb órajelen már hibázik, de több feszt nem nagyon szeretnék egyelőre adni nek mert így több kör után már közelített a 80 fokhoz a gyári hűtővel. Jövő hónapban kap új házat és vizet.
Ment egy kört PBO+offsettel is, de úgy lényegesen alacsonyabb órajelen volt mint így a fix oc-val.
Esetleg ha van valami tanács, mit csináljak másként mint az előző generációnál azt szívesen fogadom.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
-
badb
tag
[ Szerkesztve ]
a Gépem:MSI B450 TOMAHAWK MAX , AMD Ryzen 5 3600 , Crucial Ballistix BL16G32C16U4B 2x16GB 3600 , Inno3D GeForce GTX 1070 iChill 8GB , Patriot VPR100-256GM28H ssd , Arctic Freezer 34 eSport DUO , FSP 700W Hyper K 700 , SilentiumPC Signum SG1 TG
-
petimbo
tag
Sziasztok!
Alaplap és proci cserét tervezek a közeljövőben, és I7 7700k-ról szeretnék AMD-re váltani, mert az RTX 3060 Ti teljesítménye mellett eltörpül, kínlódik. 3700x vagy 3800x-re gondoltam.
Főleg játékra kellene, és a CPU kihasználtság is fontos szempont nálam, mert az I7-esem dadog játék alatt. Szerintetek melyik a nyerő? Az 5000-es széria árban már sok nekem.[ Szerkesztve ]
-
petimbo
tag
Az lenne a kérdésem - tesztekben figyeltem fel erre - mi az oka annak, hogy egy Ryzen 7 3700X kevésbé terhelődik egy RTX 3060 Ti mellett Cyberpunk alatt, mint mondjuk egy 10700K ugyanúgy a 3060 Ti mellett? A 3700X nem érte el az 50%-ot sem, míg a 10700k sokszor afelett pörgött.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz petimbo #34818 üzenetére
a legujabb patchokkal ?
mert amugy elqrtak a Cyberpunkot, es az AMD optimalizaciokent Bulldozerhez optimalis kodot hasznaltak.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Chaser
legenda
válasz Pakmara #34811 üzenetére
érdekes
dropot figyeled mennyire ingadozik, win séma max performance?badb
kevés a feszültség, akkora órajelhez több pontnak kell lennie - ettől lehet stabil, de nem 4350mhz teljesítményét adja, ez 4250mhz körüli teljeítmény -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
FingR86
őstag
válasz gordonfreemN #34826 üzenetére
RP's Lair egyik silentiumPC-s hűtőjénél mintha azt mondta volna, hogy az amd-nél maga az ihs sem sík. És hogy azt a hűtőt direkt olyanra alakították ki. Ha ez igaz, akkor a síkolással sem igazán érsz el sikert.
-
gordonfreemN
addikt
válasz FingR86 #34829 üzenetére
Na ez érdekes, de amúgy ha ráteszem a hűtőre a CPU-t (nyilván fejjel lefele van az egész) akkor eléggé visít be a fény és a CPU kevésbé konkáv mint amennyire konvex a hűtő talpra. Sokszorosan rosszabb sajnos.
Amúgy intelnél sem, én nem emeltem volna ki, hogy AMD-nél.
Főleg, hogy olyan hűtőm van, ami eredetileg intel
Köszönöm a videót
uhhh, 1:44-nél pasztát inkább többet tegyél mint kevesebbet[ Szerkesztve ]
-
FingR86
őstag
válasz gordonfreemN #34830 üzenetére
hát végül is apám mindig azt mondta, a többől lehet elvenni, de ha kevesebb akkor cumi
úgyis kinyomja a felesleget -
FingR86
őstag
válasz gordonfreemN #34832 üzenetére
szóval ha lapolni akarsz, akkor vinni kell a procit is, nem csak a hűtőt
vagy veszel egy ilyen nagy múltra tekintő világhírő hűtőt -
hokuszpk
nagyúr
válasz gordonfreemN #34832 üzenetére
hatigen, az is problema, hogy a Zen2 -nel a die nem a kozepen ( "the centre of the IHS") van.
-
gordonfreemN
addikt
-
hokuszpk
nagyúr
válasz gordonfreemN #34835 üzenetére
egyeb lehetoseg hijan en is ezt tettem a Be Quiet! rokkpüré talpaval...
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Pakmara #34825 üzenetére
érdekes, de ha megy megy
llc-s finomság on? nálam off teljesengordonfreemN
én nem láttam a ninja talpán semmi kivetnivalót, mostani shadow rock lp-vel is mázlim volt, attól foschtam' hogy hepe-hupás lesz
jól hűt mindkettő sík talppal_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nagyúr
válasz gordonfreemN #34835 üzenetére
Régen minden jobb vót'.
Tetszik a fenti hűtő, rendeltem egyet, majd ha megjön kivallatom.
Első körben Xeon E5-1650v2-vel, ez jó lesz referenciának, könnyen hűthető, hatalmas mag, még nagyobb kupak és forrasztott.
Aztán ha lesz hangulatom, átdobom az 5600X-re.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Chaser
legenda
válasz gordonfreemN #34839 üzenetére
a brocken 3-asom durván dombos volt, meg is látszott a hűtési nem-teljesítményén ninjából most a második van, előtte mugen 5 volt, mind szép sík talpú volt
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
hokuszpk
nagyúr
válasz gordonfreemN #34837 üzenetére
"Mennyit hozott?"
a 2700X idejeben volt ez, AC tuning frekiben talan ha 100Mhz -t, de amugy az igazi haszna az volt, hogy stabilitast hozott, amikor megkergettem a procit.
De aztan roviduton visszatertem a Freezer 33 plushoz, és áttettem a masodlagos gepre a sziklapürét.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz gordonfreemN #34843 üzenetére
"Hőfokban érdekelt volna, hogy volt-e haszna, mekkora?"
a PBO kepbehozasaval ez a kerdes ertelmezhetetlen lenne, mert az kb. füst elött 1 fokkal áll meg, ha teheti.
AC 4.1 -en 3-4 fokot hozott hwinfoval monitorozva., bar az is tud tevedni.
itt pl. el kellett volna fustoljon az R7-2700 proci....Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
hátizé. nemtom. ez tutti hwinfo tevesztes.
az 1700 eseteben siman lekapcsolt 95 foknal az alaplap. elvileg annyit bir a proci.
ugyanaz az alaplap, es ezzel a procival nem kapcsolt le.
de az is biztos, hogy fix 3.7G / 1.275V nem volt annyi a homerseklet, 4.1G/1.3375V mellett sem erte el, ugy 94 fokon tetozott.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
gordonfreemN
addikt
-
fudi2002
veterán
válasz gordonfreemN #34848 üzenetére
Nem, ha ezt tudja akkor így kell használni.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
atillaahun
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest