Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz fcbarca #34352 üzenetére
a Pc-Mate B350 / 3700X kombo tudott 4.4 -et ha jolemlexem 1.3 vagy 1.3125V fesszel a hutes a Freezer 33 Plus ( csak az egyik ventivel )
ugyanitt a 3800XT megy AC 4.5 -ot, folotte a Freezerrel nemtudom huteni, ebben a felallasban ennek a procinak a PBO jobb valasztas.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Az adatlapomon lévő konfigommal az a gondom, hogy játék közben, ahogy a proci melegszik, úgy veszi vissza az órajelet. Max 65 fok a hőmérséklet, de 3900Mhz-nél nem megy akkor már feljebb.
50-55 fok körül 4200 Mhz is megvan.
Új Ryzen tulaj vagyok, nem vágom a beállításokat. Mit kéne beállítanom?
KösziÜres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
atillaahun
veterán
válasz atillaahun #34068 üzenetére
Úgy tűnik sikerült megoldani ezt a HWinfo-s CPU bus/Interconnect error-t RAM OC után.
Feljebb kellett venni a VDDG-t és VDDP-t is 0.95 V-ról 1.0 V-ra. Így most egyelőre nem köpködi. -
luci@85
tag
Hi!
Most már én is egy 3 dik generációs Ryzen cpu tulajdonos vagyok!
Tényleg nagyon sokat hoz a R5 3500x a régi R3 1200-hoz képest,
nem bántam meg a cserét ![ Szerkesztve ]
-
wharfedale
csendes tag
válasz fcbarca #34352 üzenetére
Szia!
Noctua D15 (1 ventivel) Prime small fft.
De én inkább Így használom:
Számomra ez bőven elég, az alacsony hőmérséklet, és a stabil működés volt a cél.
Esetleg egy batch számot tudsz a tiédről? (hátha sikerül egy objektívebb képet összeállítanunk róluk)[ Szerkesztve ]
-
fcbarca
őstag
válasz wharfedale #34364 üzenetére
Köszi hogy írtál. Elnézést, de mi az a batch szám?
Amúgy brutal mit megy a procid, gratula[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
Szia!
Szép! Kiváncsiság képpen: CTR mit dobott a procira?
Köszi, Pakmara
-
nagyúr
Ez igen !
Über példány.
3600X-emnek a 4 GHZ AC-hoz kell 1,15 Volt.
4,2 GHZ-hez már 1,25 Volt, 4,3 GHZ-hez pedig 1,35 Volt - na itt már nem kell P95-el kínálgatni.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz fcbarca #34368 üzenetére
Dehogynem, anno megnéztem. vitte, de 1,4 Volt Vcore mellett és csak SMT OFF-al volt stabil.
így viszont nem akartam használni.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
atillaahun
veterán
válasz fcbarca #34371 üzenetére
Szerintem aki csak játszik annak tök felesleges prime-mal szoptatnia magát. Én is belőttem 4,3 GHz - 1,35 V-ra, CB r23 alatt 76 °C-ig megy el. Játék alatt 60 °C körül szokott lenni és nálam is hibátlan pl. az RDR2.
Munkára én abszolút nem használom, de kíváncsi vagyok létezik-e egyáltalán olyan valós használatú szoftver, ami olyan terhelést tud hozni mint a prime. -
fcbarca
őstag
válasz atillaahun #34372 üzenetére
ezt képzeld,4.4-et nyomom most,1.3v intel burn test, 1 órája hibamentes,közel a 4.4?
-
wharfedale
csendes tag
válasz fcbarca #34365 üzenetére
Sziasztok!
#34365 fcbarca
A processzor kupakon van (pl: 1919sut), megállapítható belőle a gyártási idő és hely.
Az azonos jelzésűek elvileg egy gyártásból származnak, hasonló tulajdonságokkal bírnak.#34366 Pakmara
CTR-t nem próbáltam, így ilyen infoval nem szolgálhatok.
#34367 jokeph
Köszönöm. Én is örülök neki.
1,35v + Prime95 = nem lenni barát (e felett már nagyon gyorsan, nagyon szomorú lehet a felhasználó)
Még jó, hogy alig van bennük szórás.[ Szerkesztve ]
-
pbalazs09
csendes tag
Sziasztok! Több kérdést szeretnék megfogalmazni nektek, amik felmerültek nálam. Bármelyiket is sikerül megválaszolnotok nagyon szépen köszönöm!
Konfig nagyvonalakban:
MSI B550 Tomahawk legfrissebb biossal ami nem a beta.
R5 3600
Crucial Ballistix 32GB(2x16) 3200MHz1. B550 Toma biosban mit állítsak ahhoz, hogy a feszültség/órajel visszaessen ha nincs terhelés alatt a cpu? Manuálisan állítottam az órajelet, offset voltage mellett. Amd cool'n'quiet nincs már ebben a biosban, global c state enabled-n van.
2. Ha B1-es a ramom PCB revision-je, akkor a DRAM calculatorban mit állítsak be? Abban nincs ilyen opció
3. Ezt a jelenséget egyelőre csak StarCraft II-nél vettem észre. Amikor elindítom a játékot, akkor olyasmi történik, mintha a bios beállításaim semmisnek venné a gép. Ellövi a feszültséget, gyárira állítja az órajelet, és csak akkor áll vissza minden az eredeti állapotra, ha nyomok egy gép resit. Ezt eddig más játék nem produkálta se a Cinebench. Van valakinek valami ötlete, hogy mitől van ez? 1.6V-ig ellövi a core voltage-ot, ami enyhén már a káros zóna.
Köszönök szépen mindenféle segítséget!
-
belaazallat
addikt
válasz pbalazs09 #34375 üzenetére
Szia!
Most, mi hogy van állítva a biosban?
Két lehetőség van a nagyobb órajel elérésére:
1. : Gépre bízod, PBO enable, automatikusan változtatja az órajelet és a feszültséget, akár nagyon magas értékekre is.
2. : Kiteszteled, fix feszültségen, milyen órajelet tud a proci, azt állítod be. Ekkor azon a fix órajelen és feszültségen dolgozik a proci. Ha szerencséd van, alacsonyabb feszültség értékkel magasabb órajelet is elérhetsz PBO disable beállítással."Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz fcbarca #34371 üzenetére
prime az AVX miatt forralja jobban.
sokan nemszeretik, en aszondom ha csak jatekra is, de hoszabbtavon tervezel a procival, akkor erdemes picit megfingatni ; most, hogy az Intel az also kategorias procijaiban is engedelyezni fogja az avx utasitaskeszleteket, szep lassan jonni fognak jatekok, amik hasznalni fognak avx kodokat.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
fanti
addikt
válasz hokuszpk #34377 üzenetére
Igen, annál is inkább mert pl. a BF V az használja az AVX-et.
Ezt olvassátok el, az én 3600-asom megy 1.286v-al allcore 4.4GHz-et.
[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
válasz wharfedale #34374 üzenetére
Köszi, ha egyszer rápróbálsz majd oszd meg az eredményt pls. Szvsz ezzel az értékkel platinum simple lesz ha ott is stabil
vmi ilyesmi [link]
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz hokuszpk #34377 üzenetére
Már most egyre több játék használ AVX-et, annó a The Crew 2 bétájánál volt felháborodás, mert AVX mentes procikon nem indult a játék, mert kötelezően AVX-et használt, majd patchelték, hogy fusson a játék, csak a játékba épített videószerkesztőt nem tudod használni.
Cyberpunk 2077 megjelenés körül AVX nélküli procikon crashelt, majd jött a patch, ami ezt megoldotta, a Horizon Zero Dawn is ugyan ilyen eset, a Death Stranding tudtommal azóta se fut AVX mentes procikon, általában az Ubisoft játékok nagy része használja az AVX-et.
Ami egy jel lehet, hogy AVX-et használ a játék, vagy AVX nélkül nem fog elindulni, hogy a játéknak minimum FX, vagy Core i 2xxx kell, vagy panaszkodnak, hogy Phenomon, vagy első generációs Core i proceszoron nem fut a játék.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
pbalazs09
csendes tag
válasz belaazallat #34376 üzenetére
Kiteszteltem fix feszültségen. Majd amikor megvolt minden, akkor állítottam offset voltage-t. Jól is működik, csak idleben nem droppol a voltage. Viszont pár játék elindïtásakor, nem mindnél, valamiért a bios beállításaim alapra állnak és a feszültség is az egekbe szökik.
-
-
fanti
addikt
Gigabájték valami elkeféltek az 1.2-es kezdetű AGESA-s, B550 lapos BIOS-aikon...levették az oldalukról az össze B550-ös lap BIOS-át...
-
belaazallat
addikt
válasz pbalazs09 #34382 üzenetére
Offset voltage bekapcsolt pbo-nál kell. Ha fix órajelhez, fix feszültség. Fel 5 fele haza érek, csinálok bios képeket.
Szerk:
Fix feszültség esetén nem is veszi vissza a feszültséget idle. Nincs olyan, mint a regi Fx prociknál.[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
belaazallat
addikt
-
atillaahun
veterán
válasz #32839680 #34388 üzenetére
Miért ne lenne? Gyári beállításokon a 3600-am, 0,2 V-ig lement idle-ben. Állítottam neki egy 1,1 V reference + 0,25 V offset-et, így most 0,5 - 0,45 V-ig megy le idle-ben. Ha megmozdítom az egeret, azonnal felrakja 1,35 V-ra és szalad minden. Már ha ez volt a kérdés.
-
belaazallat
addikt
válasz belaazallat #34387 üzenetére
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
atillaahun
veterán
válasz belaazallat #34391 üzenetére
De ő pont az ellenkezőjét kérdezi, hogy Offset-re állította, nem Override-ra és úgy sem szabályoz le, pedig kéne neki. Gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
pbalazs09
csendes tag
Ahogy atillaahun mondja. Nekem offset voltage van beállítva mégsem szabályoz vissza idleben.
-
belaazallat
addikt
válasz hokuszpk #34395 üzenetére
Ezt próbáltam én is átadni egy korábbi hozzászólásban, de biztos nem írtam elég érthetően.
#34393pbalazs09 és #34392atillaahun
itt leírtam: #34376belaazallat
-
CJ4567
nagyúr
válasz #32839680 #34383 üzenetére
Jópáran voltak, akik első generációs i5-i7-tel, és 1060/RX470/480/570/580-al akartak játszani HZD-vel, vagy Death Strandinggel, és panaszkodtak, hogy nem indul, mondjuk ezek még játszhatóak egy 1060 körüli VGA-val, főleg a Death Stranding, a HZD-re meg jött azóta javítás.
Az Ubisoft játékai meg AVX nélkül is elindulnak, szóval ott nincs gond.No Sana No Life
-
dreko
aktív tag
Beállítottam a képek alapján az r5 3600-as proci 45-ös szorzót kapott, bebootolt, eredménye cinebench 10102 pont. Hol lehet a vége?
köszönöm szépen a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest