Új hozzászólás Aktív témák

  • #95462144

    törölt tag

    válasz Tyrel #6965 üzenetére

    "meg amúgy azt várnám hogy ha kevés a fesz. akkor inkább az órajelet vegye vissza ahhoz mérten, de most vagy tudja hogy nincs rá szükség, vagy nemtom mi van..."

    Ha manual állítasz valamilyen oc-t, akkor melyik deszka fogja neked ahhoz mérten az auto-n okosan kezelni az órajelet az általad beállított értékhez viszonyítva? Mert én olyannal még nem találkoztam, de tanulok szívesen. :)

    Ennek pont nem ez a lényege. Attól függetlenül, hogy nem látod marhára nem biztos, hogy stabil. Van olyan ügyfelem, ahol manual oc-t használtak kb. hasraütésszerűen, de nem bukott ki, csak a Hwinfo dobálta a cache hibákat és nem értették, hogy mik azok a töredékidős bedadogások video konvertálásnál. És nem volt fagyás, kékhalál... Ez akár rövidtávon adhat olyat a komponenseknek, hogy kihatással van az élettartamra.
    Nem muszáj kitesztelni, de érdemes. Ráadásul nálad páratlanok a ram timingok, ami a legritkább esetben szokott stabil maradni ryzen alatt, de volt olyan is csak ritka, olyan 80-20% lehet az arány... Ez főként az imc-t érheti már rövidtávon negatívan.
    Az IBT vh ill. maximum beteszteli a ramokat is, a small fft- vel egyetemben. Én nem állítottam, hogy nem stabil a géped lehet az is, meg nem is... Online gamek alatt is kibukhat a probléma, csak akkor legyen olyan, ami kihajtja. Ha oc-zol érdemes kitesztelni, ha nem érdemes auton, hagyni, nem olyan rossz azaz xfr, ha nem állítasz manuálba semmit és nem szólsz bele a dolgába. Nyilván csak segítséget kértél, én megpróbáltam megválaszolni, semmi sem kötelező ezek csak tanácsok, úgy is ágálsz ellene, akkor meg felesleges megkérdezni, csak használd és kész. ;] :DDD :))

Új hozzászólás Aktív témák