Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    válasz Beretvás #3306 üzenetére

    Hát én feltételezném hogy azért az agesa-ból érdemes megtartani az újat, pláne így hogy a chipset is meg a cpu is a 2. generációs már, ill. előbbi nem rég jelent meg... Szerintem még nincs ebben akkora mozgástér.

    Inkább csak várok amíg jönnek új bios-ok, pláne hogy legnagyobb problémám is nagy valószínűséggel orvosolható lenne egy offset voltage állítással... de ennek utána olvastam fórumokon/redditen, és tényleg nincs, elvileg egyik MSI alpban sem... legalább is azt írták redditen hogy ez a feature full hiányzik ennél a gyártónál és már nagyobb hardver tesztelők meg overclockerek is többször beszóltak nekik hogy ez így kurva gáz, és e miatt az egy dolog miatt nem is javasolják MSI deszkák vásárlását, de az MSI baszik az egészre magasról.

    Igazából tök hasonló VRM-eket építenek mint a többiek (vagy épp még jobbakat), a chipset is ugyan az, gondolom a VRM vezérlői sem teljesen az ő saját specifikus cuccaik, szóval 99% biztos vagyok benne hogy a deszka képes lenne offset voltage-t alkalmazni, csak szoftveresen nincs megírva. Nevetséges!

    Eddigi alaplapjaim - pedig nagyon nem voltak felső kategóriásak - mind kisujjból tudták az offset-et, sőt az volt bennük a default opció hogy azt állítod, nem fix feszültséget, és használtam is rendszeresen... MSI-nél meg nincs. Tényleg nagyon gáz, full jogosan szóltak be nekik ezért...
    igazából az összefoglalóban az ajánlott lapok közt sem érzem jogosnak a szerepeltetését. Jó persze, hardveresen lehet hogy egész jó deszkákat építenek, de szoftveres oldalról harmat gyengék... Nem fogyasztom nagy kanállal a számítógépeket, sok év után kb. ez az 5. alaplapom mióta magam építem a gamer PC-imet, de határozottan az első olyan aminek a BIOS-ában nem tudom beállítani amit szeretnék (és az első MSI is, "go figure...").

    A Fan Control bugos, offset voltage nincsen, a memory timing-eket - ha kézzel választok memory clock speed-et -, akkor önkényesen elállítja az XMP profil timingjeiről és nekem kell őket egyesével kézzel visszaírni, a precision boost overdrive kapcsoló sem csinál semmit, és már kb. 3x összeomlott az UEFI mióta nyomkodom... néha így gondol egyet, monitor off, és "se tüled se hozzád", nyomhatom ki a gépet.

    Soha ilyen szar BIOS-al / UEFI-vel nem találkoztam még - és ez egy ajánlott lap. Aha... hát majd a 30. UEFI update után már biztos tudom majd ajánlani én is, de most inkább az a fogalom jut róla eszembe hogy 'ipari hulladék'. Félreértés ne essen, a hardver ill. a deszka fizikai tulajdonságai nagyon jók, de agyon van csapva az egész ezzel a szar szoftveres oldallal.

    [ Szerkesztve ]

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák