Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
mindkettő meghatározó, de 2xxx-nél a cpu imc-je a limitáló elsődlegesen
2933-at biztosan tud az imc, ezt jelenti a spec, ettől tudhat többet is
igazából teljesen mindegy, ha 3000-ről érdemit akarsz az nem 3200 lesz, 3600 környékét pedig 2xxx-ek néhány %-a tudhatja_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Thome
veterán
Köszönöm szépen a válaszotok, így már sejtem miről is van szó.
Igazából 2700x és 3600 között ment a verseny, de a streamelés miatt a 2700x-re esett a választás, a 3700-ra pedig most nincs keret. Szóval 2xxx IMC ide vagy oda, megpróbáljuk a 3200mhz-et, a jelenlegi 2666-ról mindenképp szintlépés lesz.
-
Thome
veterán
válasz Sebibalu #24354 üzenetére
Köszi a tippet, olyannyira jól hangzik, hogy nem sokon múlik, hogy berendeljem már a konfig megléte előtt előre.
Bár feltételezem, itt már szükséges az X470 hozzá igaz?
Fekete vagy piros szín létezik belőle? Képeket dob a google róla, de sehol nem látom mint megvásárolható.
[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
válasz Sebibalu #24357 üzenetére
Szuper, mert a kiszemelt egy Gigabyte Aorus Elite. Ha nem jó a lap, szóljatok.
(#24356) Gyuri27: Ha nincs más lehetőség, persze jó lesz ez is.
-
Chaser
legenda
én design miatt megvettem a b450m-es kistesóját, de egyébként msi vonalon nézelődnék, mortar drágább de combosabb a vrm, ezek az aorus elite-ek azért nem brillíroznak - az is teljesen aranyos hogy a vrm bordát rak nvme-nek a vga alá, de qmásik nvme már rövidebb, és nem lehet rá átrakni a bordát -
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Thome
veterán
válasz Chaser #24360 üzenetére
Igen, a 4 sloton kívül a design volt a másik pont amit néztem. De valóban, rossz helyen van az M.2.
Sajnos a Mortar olyannyira nem tetszik, hogy nem venném meg - tudom nem nézegetem annyit, de nem számít. Inkább adok ki érte picivel többet, és keresek egy jobb lapot.
45, igen maximum 50-ig bezárólag tudtok javasolni lapot amivel nem lesznek kompatibilitási , stabilitási gondok? Hardverapró is játszik, mondjuk ott 40-en maximalizálnám az árat.
-
kaszas19
senior tag
A héten rendeltem.
[MSI X470 Gaming Plus Max] 43 ezerért. Szerintem jó kis lap.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
nagytesója a tomahawk max 40e körül
mortarnál első helyre rakták az x16-ot, nagy hűtővel kb összér a vga-val, ezért passzoltam
ami designban is jó lehet neked a strixek pl, azon is filóztam, ha extra tuning fontos akkor msi vonal
azt hozzáteszem h 20e ft-os lapban is majdnem úgy meg lehet hajtani őket mint 100e-s 570-ben, eléggé ki vannak ezek maxolva gyárilag is, bár 2700 tud enni, oda nem árt jobb vrm
ami nagyon tetszett az msi carbon pro gaming 450, de az már 50e-s kategória_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Thome
veterán
Köszi ismét mindenkinek.
Olyan jól elláttok infóval, hogy végül már nem is tudom mit vegyek.
Najó, dereng, de igencsak a design fog dönteni, mert a legtöbb jó már ebben az ársávban. -
Whysperer
addikt
Sziasztok. Tudna nekem küldeni valaki egy képet a MSI b450 tomahawk max biosban az Offset merre van? Csak pár hőfok miatt szeretnék valami minimális - 0.050-t
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
grizlisandor
veterán
válasz Whysperer #24368 üzenetére
Tessék(katt)youtubealert
Pedig nincs eldugva. -
Chaser
legenda
válasz Sontir Fel #24370 üzenetére
így van, elbírta és hozta a "kötelező" pontokat
-
dala
tag
Sziasztok! Ryzen Master OC alatt ha energiatakarékra kapcsolok a cpu clock speed lemegy de a feszültség sehogy sem akar.
Biosban QnC, c-state on, pbo off, az energiasémán belül az energiagazdálkodás maximumát is levettem de az se segített... -
Whysperer
addikt
válasz grizlisandor #24369 üzenetére
Igen nincs eldugva de Én csak 0.0050t akartam adni neki és a kezdő érték fix 0.0125
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
válasz Sontir Fel #24372 üzenetére
Nekem. 2700x az rohadtul 60 65 fokos áll core 4,1n most Warzoneban egy Brocken 2 vel
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
-
Chaser
legenda
afölé semmiképp nem mennk, de mivel 8 mag inkább 1,25v körül húznám meg a határt, lesz olyan mag ami kínlódós
-
Sifre
senior tag
Kb. másfél évig használtam fix 1,35V-on. Ha tudod hűteni semmi baja sem lesz.
-
Whysperer
addikt
válasz Speed® #24378 üzenetére
Nem tolom tele ... téged megkrédeztelek hütőről (de már bánom létezik előfizetőknek mute opció. nyugodtan rányomhatsz és problem solved. ) ez meg a 2. hsz-em. az itt lévő 25000-ból. komoly 3. RP's Lair próbáltam követnei hogy emlejem 0.0050-ér 0.0100 és így fentebb.. attól az offesetet mint lehetőséget megpróbálhatom a komoly 4 hsz-ből a 25000.ből burtálisan tele írom fórumot. nem próbálom mert 0.0500-n már borult.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Whysperer #24382 üzenetére
Nem csak ebben a topikban követem a témát..adminként sajnos nincs mód a vakságra ;p
Nyilván nem írom, amit, ha nem látnám mi megy máshol is. Nem tudod, miket állítgatsz, a fizikát meghágnád, ill. olyan feltételezések mentén szórnád a pénzt, amik tévesek. Ha szólok, ahelyett, hogy megfogadnád, inkább tolod tovább.. én ezzel már nem tudok mit kezdeni, szóval sok sikert a hűtőcseréhez, ahelyett, hogy belőnéd rendesen a procit. Nincs annak a B2nek semmi baja.. -
Zsolteeka
tag
Sziasztok
Adott egy Ryzen 2700x, MSI B450 Tomahawk Max alaplapban.
Eddig egy Scythe Ninja Plus RevB hűtő volt rajta 1db 12cm-s Scythe ventivel, ezzel 3,9-4GHz körül tudott menni a proci Precision Boostot használva és olyan 80-83 fokos volt. Gondoltam hogy kevés a hűtési teljesítmény, ezért beruháztam egy Alpenföhn Brocken 3 hűtésre, a hozzá való 140mm-es ventivel, ezzel olyan 76-80 fok körül van a procim 3.95GHz-en, viszont nem értem miért, sokkal jobban kellene teljesítenie (elvileg) ennek a hűtőnek mint a Scythe-nak. A házszellőztetés meg van oldva, vannak be és kifújó ventik is, mindet az alaplap szabályozza, tehát ha kell a luft akkor feltekeri őket, egyik sem fix fordulatú.
Lehetséges hogy a 10+ éves Scythe Ninja Plusz RevB csak ennyivel volt rosszabb mint a Brocken3 ( szerintem a Scythe-ra ha raktam volna plusz egy ventit hozta volna ezt a szintet, sőt... ) Vagy valamit elrontottam és ennek a hűtőnek többet kellene bírnia?
Előre is köszi a válaszokat -
Chaser
legenda
válasz Zsolteeka #24385 üzenetére
lehet pasztázási gond, lehet az is, hogy nem a legjobban sikerült a mag és ihs közti forrasztás
illetve megnézném a kupak és hűtők talpa mennyire "passzolnak", van hogy homorúbbra sikerül a hűtő talpa
2700x pedig defaulton szeret enni, kérdés milyen terhelés alatt érted a hőfokokat
nálam ninja 5 hűtött 2700-et, még fél passzívan is vitte 400rpm flex távolabbi támogatásával 3,7 all core-t gond nélkül_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Zsolteeka #24385 üzenetére
Mivel alapvetően mindkét borda nagy lamellaközzel csendes üzemre van kihegyezve és méretileg sincs nagy difi, nem meglepő az eredmény, okkal volt közkedvelt sokáig a ninnya. A procit zabolázd meg némi offsettel vagy nézz rá allcore 4Gn fix fesszel mi az alja, PBO adja neki a feszt indokolatlanul, azért látsz ilyen értékeket. Kis szerencsével kisebb hőmérséklet mellett feljebb jutsz órajelben is allcore, mint így, single dobsz el néhány %ot csak.
-
Zsolteeka
tag
Chaser: Fut a Folding@home nap közben amíg nem vagyok a gép előtt, ugye 90-100% a CPU load és kb 10perc alatt eléri ezt a hőfokot. Pasztát elkentem rendesen, átmozgattam rajta a hűtőt úgy ahogy szoktam, szóval azzal nem hiszem hogy baj lenne ( bár semmi sincs kizárva ) hűtő talpát mondjuk nem ellenőriztem mikor felraktam volna.
MaddeNNNN: Ha a Ninja a kérdés akkor simán az AMD-s füllel ami annó hozzá járt. Ezzel használtam már vagy 3db AMD procin és az AM4re is jó volt. A gyári keretbe kellett beleakasztani.
Speed(R): Én örülnék ha megmaradna a dinamikus proci sebesség, ha a Ryzen Masterben manualra állítom a vezérlést hogy tudjak a fesszel játszani, akkor csak fix sebességet tudok beállítani és nem csökken dinamikusan ha nem csinál semmit a gép. -
-
Gyuri27
félisten
válasz MaddeNNNN #24393 üzenetére
Én is azzal raktam fel a freezer 33-at. Mert szerelék nem volt hozzá. Hossz ú történet, de lényeg csak a borda és a venti van.
Előtte más hűtő am4 kitjét mókoltam meg. Csúnya de müködik. De mikor cserélgettem a procit kicsit körülményes volt le fel szerelni. Aztán rápróbáltam egy régi vas beakasztóját és müködik.
Cr20 alatt max 55 fok.Amd - Radeon - Ryzen
-
-
Zsolteeka
tag
válasz regener #24396 üzenetére
Holnap leveszem, áthúzom a hűtő alját 2000es vízpapírral, újrapasztázom és kiderül. Nekem is fura hogy a neten tesztelték ezeket és ilyen 70-73fok körül jártak. Mondjuk, ott egy asztalon van az alaplap, a szabad levegőn, azért egy zárt házban másképp alakulnak a hőmérsékletek.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Zsolteeka #24397 üzenetére
ahogy mondod, nem mindegy milyen környezetben van, milyen ház/alkatrészek
elszívó ventik - abból jellemzően elég egy, 2-3 befújó/1 elszívó, az se baj ha az elszívó jobban pörög így lesz meg az a nyomás amivel az elszívó gyorsan ki tudja rántani a benti levegőt a külvilágba, ha az nincs meg magasabb lesz a benti hőmérséklet és vele együtt mindenregener
a 2700x az nem 2600_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Speed® #24399 üzenetére
jogos, rá kell rakni egy bankkártyát vagy bármilyen sík lapot aztán lámpával alápilácsolni, egyből látszik van-e gond
2700x default étvágyával biztos lesz
mocoros akis9rdög hogy beröffentesem az 1600af-et újra pár mérés erejéig, de lusta vagyok ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest