Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz viperabácsi #23099 üzenetére
toljal mar mindket allasbol egy-egy gpu-z screenshotot, de szerintem ez 99%, hogy mokolt bios miatt van.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
MegalodonS
őstag
válasz Danecay #23094 üzenetére
Nallam is ugyan ez van!!Nem tudok belepni a biosba,ha probalom a nyomogatni a del gombot, a rendszer sem all fel,csak fekete kepernyo,ujra inditas utan semmi gond!
A monitorom lett cserelve ,DVI helyett DP az uj csatlakozas, a reginel monitor dvi es siman lattam a biost es indulasnal mindig be tudtam lepni, del gomb lenyomasaval!!! -
b3Ro
senior tag
Apro beszamolo.
Beszereztem egy R7 2700X-et a 2600 helyett. Volt egy akcio £130-ert amit nem tudtam kihagyni.
b450 tomahawk lapom termeszetesen adott 1.505V-ot az uj procinak, de sikerult -0.15 offset-et beloni. Igy is boostol 4.2-4.3 korul,
A problema ott kezdodott, h a kis 4 heatpipe-os Snowman nem tudja kezelni szvsz. Cinebench alatt felment 83.3 fok-ra, amit nagyon soknak talalok.
Batman Arkham Knight kozben 4050-4100 kozott uzemel kb 48-50 korul.
Megrendeltem a 6 hocsovel es 2 ventivel megaldott Snowman-t, es majd jovok az eredmennyel. A tanulsag pedig, hogy az alap Snowman-t 1600/2600-ra tudnam ajanlani. Felette mar el tud fogyni hamar. -
Dragon3000
veterán
válasz viperabácsi #23108 üzenetére
Sapphire oldala szerint, mindkét bios uefi-s, így valószínűleg bányásztak vele és cserélték a biost. Persze az is lehet, hogy az oldalon van rosszul feltüntetve.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Dragon3000 #23110 üzenetére
Mindkettő az.
-
Televan74
nagyúr
válasz Dragon3000 #23110 üzenetére
Meg ott vannak az órajelek, amik árulkodóak.
GPU Clock: 1411 MHz
Memory Clock: 2000 MHzDe ez itt nagyon off. Van egy nagyon jó kis topikja a kártyának.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Chaser
legenda
válasz Danecay #23094 üzenetére
kb minden melegebb a gépemben mint a gskillek, adata nvme ssd-n is hasonló hőelvezető lapka volt, tette a dolgát, pedig az jobban melegszik - ufóéknál valami értelmes pont a frontra ragasztott garcimkét, gyönyörű ( : -
kovsol
majd egyszer lehet belemélyedekb3Ro
8 mag/12nm az tud enni
viszonyításképp nálam 2700 all core 3,6 prime blend tejes gép konnektorból 150w, 2600 all core 4ghz 155w, és ezek uv-s értékek, ahol idle 60w körül karistol a gép_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
nem hirdetés, így kéretik nem törölni és bevésni az adatlapomra megint valamit ((( :
2700x új, bontatlan, dobozos - > 55e ft, firstshop budapest
már felment az ára, de tisztajófejek', tegnap hívtak, már lejárt a 3 napos foglalási idő, de ha kérem még el tudom vinni ma 13 óráig az 55e ft-os áron
úgy döntöttem kipróbálom a 3-as szériát, úh. ez már kimarad, de ha valaki esetleg szeretne ilyet itt az alkalom, telszám adatlapomon, csörögj és adom az adatokat - én nem fogok elmenni érte hogy majd később átvedd tőlem, délig várok aztán csörgök nekik hogy tárgytalan -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Televan74
nagyúr
válasz Chaser #23114 üzenetére
Én visszamondtam a 2700 -at. Néztem teszteket és marad a 2600 -os. Főleg ezért mert nemsokára itt lesz a 4xxx -es széria.Lesz hozzá állítólag új x50 -es chipset is.
Memóriát is visszaküldöm.Amíg nem látom a játékoknál hogy 1080p recommended 32GB,addig elég a 16GB is.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Chaser
legenda
válasz Televan74 #23117 üzenetére
én is hasonló okból, illetve nálam 1600@2600 van, amit kemény 32,5e ft-ért vettem ufóéktól, 1,3v alatt megy all core 4g-t, 3700x ára még elég húzós, 3600 sima ára már elég jó, és zömében 2700x szintet hoz, viszont terhelve kevesebbet eszik, ipc-ben kb 10% a különbség ahogy látom, és lassan itt a 4xxx is ( :
mondjuk még ez is csúnya felár, de második navit "nyúzom", jó az a 7nm, cpu is legyen olyan mellette, azon legalább keres az amd is, 2xxx-eken biztos nem sokat, az meg rájuk fér ha némi pénz befolyik a kasszába, megérdemlik
ramból én csak azért vettem 32-t hogy "legyen", ha valami olyan munka beesne ne akkor kelljen venni, bármikor felmehet az ára, akár drasztikusan is, anno a 2x64mb sd-t fél áfával :d vettem annyiért, mint kb tavaly ilyenkor a 2x16gb ddr4-et teljes áfával ( : nyugodtan mehet több játék is a háttérben, nem gond neki - persze semmi értelme, de mehet -
b550-et várom, szinte alig van róla info, gyanítom azért tűnt már el több hónapja sok b450-es lap mert szépen csendben kifuttatják őket, hátha abból tudok venni majd msi gaming x-et v mortalt matx verzióban_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Dragon3000
veterán
válasz Chaser #23118 üzenetére
Ez igazából attól függ ki mennyiért tudta/tudja beszerezni, az alzás kuponos lehetőségnél vettem a 2700-at eladtam a játékot és a gamepass-t így kemény 33e-be kerül, a hűtőt is el lehetne adni pár ezerért, de egyelőre a dobozában hagytam
A 4xxx-re kíváncsi leszek, a 3xxx számomra semmi pluszt nem nyújtana, így nem is gondolkodtam a vételén.
(#23117) Televan
Játékok terén egy darabig biztos marad a 16GB, majd az új konzolok után kérdés, hogy ez változni fog e. -
hokuszpk
nagyúr
válasz viperabácsi #23108 üzenetére
azert hogy a "dietas" biossal nagyobb a default memoria orajel, mint az oc biossal, eleg erdekes.
jovohet szombaton tudom megnezni leanyzonal, az ove mit mutat, de szerintem ez mokolt cucc. Esetleg nezz be a topikjaba, biztos van hasonlitasi alap gpu screenshotjuk.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Televan74 #23112 üzenetére
az 1411/2000 nagyjabol rendbenvan, en is ilyesmire emlexem az 580 Nitro+ -ra. A takarekos bios 2075 -je nincs rendben. gyorsabb memoria tobbet fogyaszt... mikozben a gpu vissza van veve, tehat elvileg nincs szukseg a nagyobb memsavszelre.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Chaser
legenda
válasz Dragon3000 #23119 üzenetére
én azt a részt félreraktam, fogyasztás/teljesítmény akkor sem változik ha 5e ft-ért veszed, max az ár/érték én kettőt vettem úgy, kettőn összesen kb 18e ft-ot nyertem eladáskor, nézhetném úgyis az kapásból lejön az új cpu árából
10% ipc gyakorlatban kb annyit tesz, 4g-s all core 3600 4,4-es all core 2600-nak felel meg, de előbbinél kisebb a fogyasztás - érdekes, idle nagyobb értékekkel is találkoztam -, 4400-es 3600 kb 4800mhz-es 2600-nak felel meg, olyan meg leginkább nincs is
smt talán hatékonyabban dolgozik a 3xxx-nél, tesztekből azt látom
nagyon jó a 2700, mostani árakon is, igazából csak a kíváncsiság miatt lépek tovább, 1600@2600 is nagyon jó, talán a legjobb ár/értékben, min fps-eken és maxon vmennyit javít a 3xxx, fogyasztásban jobb, ár/értékben talán rosszabb
kíváncsi vagyok defaulton használva mit produkál, a navi ebben nagyon jó, 5600 xt-nél is csak az "lemaradt" erősebb biost kellett felraknom, de semmi máshoz nem nyúltam és kvázi tökéletes teljesítményben/fogyasztásban_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Dragon3000
veterán
válasz Chaser #23122 üzenetére
Jelenleg bőven gpu limites vagyok, ha majd fejlesztem a vga-t, akkor is az új vga lenne majd a limites és nem a 2700, ezért írtam, hogy számomra semmi pluszt nem adna pl a 3600. Mire esetleg a cpu-t is cserélném, addigra a 4xxx már bőven piacon lesz és lehet, hogy már az 5xxx fog jönni. Addigra már megint erősebb vga-m lesz és ott már lehet kevés lesz a 2700, ezért is írtam, hogy engem majd az fog jobban érdekelni. 5xxx-ben nem is gondolkodom, mert ott már alaplapot kellene cserélnem és addigra lehet, hogy már behozzák a ddr5-t is, így ramot is cserélni kellene, ami számomra fölösleges plusz költség lenne.
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Memória beállítás terén kérnék egy kis segítséget. Nem is igazán figyeltem eddig de úgy fest, hogy a lenti képen is látható módon közel sem megy 3200GHz-en. BIOS-ban manuálisan van beállítva a frekvencia valamint a dobozon szereplő késleltetési értékek. Az itt olvasottakból közben rájöttem, hogy elkövettem azt a hibát, hogy a 2/4 foglalatokba tettem a memóriát hanem az 1/3-ba. A memóriák áthelyezésén kívül javasoltok még valamit, esetleg a MANUAL beállítások helyett próbálkozzak az XMP vagy D.O.C.P. beállításokkal ami elvileg sok esetben nem működik jól? Ja és működési frekvenciának sehol nem 3200MHz-t kell keresni hanem 1600-t ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Dragon3000 #23123 üzenetére
vga limit az egy dolog, min fps és frametime egy másik dolog, ettől átlag fps lehet nem lesz jobb, de a "simaság" érzés igen - nem mintha gondom lett volna 2700-nél ezzel, és smt-t is kikapcsoltam, ahogy 2600-nál is -
ha a játék igényli az erős cpu-t, akkor igényli, nálam nem nagyon van olyan játék, mint mondtam főleg kíváncsiság dominál, biztos nem kötném fel magam akkor sem ha még maradna egy évig az 1600@2600 ha jobban belelendülök video vágásba akkor meg lehet rászánnám pénzt 3900-re is, de attló még messze vagyokszerk:
ADAM1337
ezt jó tudni[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
b3Ro
senior tag
válasz Gyuri27 #23107 üzenetére
Csináltam pár tesztet.
1.35v fix - blue screen
1.375v fix - 5 percig bírta utána blue screen. Ment am 4300-4350 en, mar megörültem, de nem.
-0.15v offset - azt hittem stabil, de volt egy random fagyás
-0.125v offset - itt is volt egy fagyás pár óra használat után
-0.115v - ez tűnik stabilnakHa megjön a másik CPU hűtő, akkor megnézem, hogy fix feszen és szorzon mit tudok kihozni belőle.
-
Gyuri27
félisten
A szorzót elsőre ne fixáld.
De amikor 1,35-t állitottál be ugye nem piszkáltad az offsetet?
Offsetre amúgy -100-t szoktunk belőni, -50-t. A 100-nál alacsonyabbat csak nagy szerencsével (jó szilikon) birja.
Szóval ha offset 0 és a fesz 1,35 nem szabad fagynia. Max nem boostol olyan magasra.
Persze az, hogy a proci mit tud ugye lutri. De 1,45 felett ne menjen mert a többi már csak felesleges + fesz.
Szóval én még tesztelném. Ha pl 1.4-en lesz jó már akkor is nyertél 0,1 voltot.Amd - Radeon - Ryzen
-
b3Ro
senior tag
válasz Gyuri27 #23131 üzenetére
Nem volt offset mikor 1.35 ön próbáltam.
1.4 en is ki fagy teszt alatt. Azt vettem észre, h fix feszültség van beállítva akkor a max órajelen próbál menni mindig. 4350+, aztán persze, h nem bírja.
Azt gondoltam volna, h nem boostol olyan magasra, ha nincs annyi fesz.[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz Danecay #23124 üzenetére
Sajnos nem jött semmilyen válasz viszont hellyel közel megoldódott a probléma bár van amit nem értek. Tehát átraktam a memóriamodulokat az A2/B2 szlotokba, de ez önmagában nem hozott változást egészen addig amíg át nem váltottam XMP profilra, pedig manuálisan be volt állítva a memória eddig is, frekvenciára, késleltetésekre, feszültségre és nem értem, hogy ez miért nem volt így jó neki és, hogy miért nme vette figyelembe. Azt sem értem igazán, hogy miért 2-es és 3-as modulokról beszél a HWiNFO miközben mint ahogy fentebb írtam a 2-es és a 4-es foglalatokban vannak de lehet ő ezt másként értelmezi.
-
Mizol29
senior tag
Hello! Annyi lenne a kérdésem, hogy egy R5 2600-as proci oc-nál mennyire baj ha folyamat 1.27V-ot kap a proci idle állapotban is? MSI lapnál nem veszi vissza a feszt csak az órajelet hiába van C&Q bekapcsolva a bios-ba.
-
rsanya87
tag
Sziasztok!
Adott egy ASrock b450m Pro4 lap, R5 2600, 16gb Kingston hyperX 2666mhz ram.
Az XMP profilja 1.2volt 16-18-18-18-39 2666mhz, hynix A-die a chip.
Most csináltam vele egy olyat, hogy belőttem az XMP-t, majd felemeltem a feszültséget 1.3voltra, és az órajelet 2933mhz-re, minden egyéb az XMP beállítása maradt.
Kérdésem, hogy lehet valami baja a ramoknak? Stabil, 2óra stresszteszt, + 2 óra GTA5, hiba nélkül ment. Levettem a gép oldalát, a ramok melegek de simán megfoghatóak, kb 40 fokosak lehetnek. Kicsit "félek" a +0.1 volttól meg a + frekitől.Sanya
-
Chaser
legenda
válasz Mizol29 #23137 üzenetére
nálam direkt úgy van, sztem nagyon terhelést jelent a cpu-nak, vrm-nek ha kicsiről nagyra kapcsol, mintha állndóan kap egy visszafogott fix feszültséget, órajel pedig azért fix, h ne a winnek v cpunak kelljen kitalálni milyen órajelet kér a sw, így ezzel is növekszik a rendszer reakció ideje
rsanya87
annyitól nem valószínű h baja lenne, xmp fesz 3ghz-hez 1,35v nálam és a legtöbb ramnál - az enyém 1,2v-on is megy, de gyárilag 1,35-öt rendel hozzá az xmp -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
GIORGIONE76
őstag
válasz rsanya87 #23141 üzenetére
ha kell neki a fesz akkor kell, egyébként chipenként változik, a Ballistix 3200-n beérte 1.37-el, a Flare-X meg 1.4-ről nyit és 3600-on már 1.43 kellett neki, ráadásul a hőmérséklete sem nagyon változott (persze nem hőkamerával mértem )
de nem kell parázni, a 3200-eknek is általában már 1.35-öt tüntetnek fel az XMP-khez,
auto-n ugyebár ide-oda ugrál, van is hogy még feljebb, de a stabilhoz szerintem fix kell,
pláne ha tuninghttps://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
rsanya87
tag
válasz Istvan2020 #23144 üzenetére
lehet megpróbálom a 3000mhz-et az 1.3 volttal. Igazán nem enged köztes értékeket a bios csak 0.05voltos lépésekkel, szal ha kifagy 3000en akkor csak 1.35öt tudok adni neki.. Jólenne ha menne igy 3000mhz-en
-
rsanya87
tag
válasz GIORGIONE76 #23146 üzenetére
nem, azzal is annyit ugrik...
-
egymegegy1
tag
Sziasztok lehet hogy off akkor előre is elnézést.
Van egy használt asus x370pro alaplapom, (használt). Le lett tesztelve egy ryzen 1600xel, rx 580 al, 8gb nemtudom milyen rammal ment szépen. Haverral nézegettem a biost ez bios frissítés funkció láttán hírtelen felindulásból mondtam csináljunk. Le töltötte a frissítést, el kezdte telepíteni, a ventilátorok egyre jobban felpörögtek majd újra indult. Idő hiányában táp le kapcsolásával távoztam az alaplap lapom al. Utón haza felé eszembejutott hogy hoppá bios nem települt fel. Esetleg ha probléma lenne a bioszal orvosolható? Bios utilities programmal? Vagy helyre rázza magát? Szerdára kapom meg a rám proci kombót.
Elnézést a helyesírási hibák miatt, telefonról írok.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz egymegegy1 #23149 üzenetére
ha nem zajlott le a művelet, akkor nagy eséllyel kénytelen leszel beszerezni egy eprom írót és egy biost - persze ne legyen igazam -
_soha_ nem kacsoljuk ki flash közben a gépet, amíg azt nem mondja hogy kész van_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest