Új hozzászólás Aktív témák

  • htsnorman

    csendes tag

    Sziasztok,

    3nap 24órás google, youtube, forumozás és egy fél agyvérzés után sajnos még mindig tanácstalan vagyok egy érdekes hiba ügyében, hátha más is találkozott már ilyennel.

    Összeraktam egy ideiglenes gépet 2 hete:

    R5 2600
    Gigabyte AX370 Gaming 3
    R9 290x
    8GB RAM

    Ezzel a konfiggal nem is volt gond eldöcögött minden (nyilván a videókari volt az ideiglenesség oka) szépen közepesen.

    Csütörtökön jött az RTX 2060 a helyére. Benchmarkoltam egy gyorsan Heavennel meg 3DMarkal minden tökéletes süvít ahogy kell tehát a benchmarkokonál nincs gond. DE minden játék közben azt tapasztaltam hogy teljesen véletlenszerűen 10másodperc és 5 perc között mozog ez az időintervallum van egy mikro FPS Drop ezzel együtt megciccen a coilwhine ami amúgy folyamatosan van terhelésen de ez már nem is zavarna. AFTER Burnert azt mutatja hogy a core clock leugrik, a power is a usage is minden, aztán megint visszaáll. Vettem még 8GB ramot (DDR4 2666mhz, azért ennyi mert natívan tudtommal ezt támogatja tisztességesen, efelett már OC kéne). egy fokkal jobb lett a helyzet de még mindig idegesítő. OKé.. BIOS. a ramokat alapból XMP-be raktam, gondoltam kap egy kis OCt a proci van rajta egy Pure Rock csak nem árt... tehát belőttem fix 3600HZ-re, semmi máshoz nem nyúltam csak az órajelhez. Itt nagyon érdekes módon jött egy kis változás, ritkább a jelenség bizonyos játékoknál de a legtöbbnél teljesen eltűnt vagy észrevehetetlen csak a kis coil whine ciccenést hallom de elhanyagolható a mikro FPS dtopó.
    Tehát a mostani config:

    R5 2600
    Gigabyte AX370 Gaming 3
    RTX 2060
    16GB RAM (2666)

    Gép újrarakás, Nvidia driverek szenvedés, RAM picit feljebb húzás, Chipset telepités, GPU downclock, overclock picit, c-state kikapcsolás, cool and queit kikapcsolás, még egy picit húzni a procin és még sok registry beállítást próbáltam, de valahogy még mindig nem érzem a stabilitást. Bootleneckelne a cpu-val vagy a ramokkal az 2060 ? nem tudok már mire gondolni. Amúgy ha nincs FPS drop akkor a kártya azt tudja amit tudnia kell, már kezdek attól félni hogy nem feltétlenül a kártyával van a gond. Esetleg valakinek valami tippje ? Köszike :) pacsi :R

Új hozzászólás Aktív témák